Egy múlt hétvégi farsangi házibuliban a Sport szelet legújabb reklámarcaként látható Veszéjes Áron modell összevert egy fiatal divattervezőt, aki nyolc napon túli sérüléseket szenvedett. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, a bántalmazott barátai a jövő héten tesznek vallomást. A modell azt ígéri, hogy többé nem fordul elő, hogy megveri valamelyik kollégáját, a bántalmazott divattervezőtől pedig ezúton kér bocsánatot.

A Sport szelet legújabb, Indítsd be az agyad című reklámjának főszereplője, Veszéjes Áron a múlt hétvégén egy farsangi házibuli vendége volt a IX, kerületben, ahol a Harcosok klubjából Tylernek öltözött, és a résztvevők szerint minden különösebb ok nélkül nekiesett egy divattervezőnek. Az épp akkor érkező fiatal tervezőt olyan komolyan megverte, hogy az orra szilánkosra tört, az arcán több helyen zúzódások nyomai láthatók, arccsontja eltört, és agyrázkódást szenvedett.

Nyolc napon túl gyógyuló sérülés

Az esetről a divatszakmában elterjedt pletykák alapján szereztünk tudomást eredetileg azzal a megjegyzéssel, hogy a divattervező maga is szeretné, ha esete nyilvánosságra kerülne, hogy az őt megverő modell gondolkozzon el azon, mit tett. Amikor azonban megkerestük a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett dizájnert, kérte, a nevét ne jelentessük meg, és munkáira se hivatkozzunk a cikkben. Annyit mondott csupán, hogy a kórházból már kiengedték, de mivel agyrázkódást szenvedett, inkább a házibulin résztvevőket keressük meg, és kérdezzük arról, mi is történt a jelmezbálon.

A történet másik szereplőjéhez, Veszéjes Áronhoz fordultunk, aki vállalta az arcát, ugyanakkor a házibulin történteket nem szerette volna részletezni. „Arra gondoltam, nem beszélek erről. Annyit mondanék csupán, hogy sajnálom. Őszintén. Őrültséget csináltam, többet nem fordul elő” – ígérte a modell.

Tehetséges, ezért védték

Mint megtudtuk, nem először fordult elő, hogy bulik alkalmával a reklámarc verekedni kezdett - lányokba is belekötött már, de egy neve elhallgatását kérő kollégája szerint korábban mindig megvédték a komolyabb botránytól. „Áronról a szakmában a sokan tudják, hogy nem képes kezelni az agresszióját. De mivel tehetséges fiú, és sokan szeretnek vele dolgozni, inkább falaztak neki, hogy ne menjen tönkre a karrierje”- mondta a név nélkül nyilatkozó modell.

Veszéjes Áron nemcsak modellként dolgozik, a bőrtárgy és lószerszámkészítő végzettséggel is rendelkező fiú divatanyagok stylistjaként tevékenykedik. Az utóbbi időben a The Moog zenekar századfordulós indie arculatának megtervezése fűződik a nevéhez, illetve a The Kolin zenekar stylingját végezte, amelyik a zenekar frontembere, Linczényi Márk szerint „sportosan szexi new rave” lett, mint arról az énekes egy interjújában beszélt. A modell és stylist a The Moog zenekar több videoklipjét rendezte, az Everybody wants és a You Raised a Vampire című dalokhoz forgatott klipek az ő nevéhez fűződnek.

Minden ok nélkül lepofozott

Veszéjes Áron

A múlt szombati farsangi bulin történt meg először, hogy a modell agresszív viselkedése miatt kihívták a rendőrséget, de az esetről az általunk megkeresett vendégek nem szerettek volna névvel nyilatkozni. Az >itt olvasható, szintén a bulin történteket részletező Veszélyes szakma című blogbejegyzésben is minden szereplő név nélkül jelenik meg, a virágnyelven írt posztból leginkább azok értik, pontosan mi történt, akik szemtanúi voltak a modell váratlan kitörésének. Kérésünkre egy vendég így számolt be a bulin történtekről.

"Körülbelül harmincan-negyvenen voltunk a buliban, a vendégek jó része szakmabeli volt. Meghívták Veszéjes Áron is, aki korábban többek közt már engem is lepofozott tavaly nyáron, szintén minden ok nélkül. Éppen az ajtóban álltam, és fogadtam az érkező barátom, aki azután, hogy engem üdvözölt, Áronhoz fordult, köszönt neki és kezét nyújtotta, mire Áron az öklével válaszolt és brutálisan összeverte.

Senki nem segített

A jelenlévők közül senki nem segített segítségünkre, egy másik lánnyal együtt rángattuk ki valahogy a barátunkat Áron kezéből, kirohantunk a folyósóra, mentőt és a rendőrséget hívtunk. Sajnos ez idő alatt Áron feleszmélt és elrohant. A barátunkat elvitte a kiérkezett mentő, mi pedig a buliban próbáltuk Áron elérhetőségét kideríteni. Úgy döntöttünk, ez alkalmmal nem úszhatja meg, feljelentjük mindenképp.

Senki nem tudott, vagy inkább volt hajlandó segíteni. Azt mondták, nem tudnak semmit róla. Mint később kiderült, ez idő alatt többen sms-t írtak neki, hogy nehogy visszajöjjön, mert kihívtuk a rendőröket.

Nem tudja, miért tette

Épp a ház előtt álltunk a rendőrökkel, amikor Áron befordult az utcasarkon. Azonnal rámutattunk és mondtuk, ő volt az elkövető. Megbilincselték és a legközelebbi kapitányságra vitték. Áron a rendőröknek elismerte a tettét, és hozzátette, nem volt oka rá, és nem tudja, miért verte meg a teljesen ártatlan és eddig vele semmilyen ellentétben nem lévő barátunkat. Mint azt később a kórházban megtudtuk, a barátunk arca nagyon megsérült. Pusztán azért, mert épp ő volt ez alkalommal rossz időben, rossz helyen, egy beszámíthatatlan és erőszakos ember társaságában. "

Megkerestük a IX. kerületi rendőrkapitányságot az ügyben, ahol elmondták, az ügy fejleményeiről a jövő héten tudnak beszámolni.