Ötmillió eurót (1,3 milliárd Ft) gyűjtött össze egyetlen jótékonysági estélyen Natalja Vodianova, a legismertebb orosz sztármodell a hét végén Moszkvában. Az eseményen jelen volt a színésznő Lucy Liu, Eva Herzigova topmodell, a divattervező Valentino és Natalie Imbruglia énekesnő is.

A Szerelem bál az első magánjellegű rendezvény volt, amelyet a Moszkva melletti, nemrég restaurált caricinói műemlékegyüttesben rendezhettek, s a jótékonyságból kivette a részét a moszkvai városi tanács is, amennyiben ingyen bocsátotta rendelkezésre a termet.

Natalia Vodianova

A moszkvai társaság krémjéből is csak a leggazdagabb, és bőkezűként ismert személyiségek kaptak meghívót, de eljött számos külföldi híresség is, köztük a Charlie angyalai című filmből ismert Lucy Liu, Eva Herzigova sztármodell, Valentino és Diane von Fürstenberg divattervezők, Natalie Imbruglia énekesnő és Emmanuelle Seignet színésznő, Roman Polanski felesége, adta hírül az MTI.

A legdrágábban, 1,2 millió euróért Damien Hirst Oroszországnak szeretettel című képe kelt el, de a vásárló - aki kérte neve mellőzését -, szinte ingyen jutott hozzá, lévén a fiatal brit alkotó a világ egyik legjobban fizetett művésze, s akárhány alkotása kelt már el több tízmillió angol fontért.

Rusztam Tariko, akit 5,4 milliárd dollárral jegyez a Forbes Magazin a világ leggazdagabb emberei között, 320 ezer euróért vásárolta meg a jogot, hogy aktuális kedveséről Aljonának nevezhessen el egy Madagaszkáron felfedezett új orchideafajt. Igor Csapurin orosz divattervezőnek 200 ezer eurót ért, hogy négy napot tölthet Diane von Fürstenberg apartmanjában és részt vehet az Oscar-díj gáláján.

Valentino legutóbbi kollekciójának egyik menyasszonyi ruháját 600 ezer euróért vette meg Veronika Belocerkovszkaja szentpétervári üzletasszony, aki egyébként hosszú évek óta boldog házasságban él. (Ezért a pénzért az ő méretére készítik el a ruhadarabot.)

A bevétel a visszavonult sztármodell, Vodianova alapítványához kerül, amelynek fő célja, hogy Oroszország-szerte korszerű játszótereket építtessen. Az első ilyen játszótér Nyiznyij Novgorodban létesült, ahol Vodianova nehéz gyermekkorát töltötte, s a minap derült ki, hogy a helyi önkorményzat ugyan nem tartja karban és nem is takarítja a játszóteret, viszont belépőt szed a látogatóktól.