horoszkóp

Özönlenek a meztelen YouTube-videók

2008.04.17. 14:16
Kapcsolódók (1)
Hilary Clinton hasonmás is kampányol a Naked Vlog akcióban. Több százezren nézték már meg eddig a kampányt indító videót, azóta már százan követték példáját és dobták le magukról a ruhát.

Meztelen YouTube-videók terjednek – maga Hillary Clinton is támogatja a dolgot – persze nem az igazi demokrata elnökaspiráns – írta a metro.co.uk. A Naked Vlog elnevezésű mozgalmat egy Chris3ff nevű felhasználó indította a múlt héten, azóta több tucatnyi követője akadt. A csatlakozóknak csak annyi a dolguk, hogy egy szabadon választott témájú video-blogpostban pucéran jelenjenek meg: így van, aki ruháitól megszabadulva meséli el útját a fogorvoshoz vagy fejti ki nézeteit az Egyesült Államok elnökválasztásáról. Annak érdekében viszont, hogy meg ne sértsék a YouTube meztelenségre és illendőségre vonatkozó szigorú elveit, és elkerüljék a felvételek törlését, a résztvevőknek tiszteletben kell tartaniuk az erkölcsi határokat és mindent a nézők képzeletére kell bízniuk.

Ezután a vlogger megjelöl három másik YouTube felhasználót, ezzel igyekezve rávenni őket a csatlakozásra, a meztelen ámokfutás pedig folytatódik. A mozgalmat indító videót több mint háromszázezren nézték meg, és azóta már száznál is több meztelenkedő csatlakozott az egyre nagyobb figyelmet kiváltó kezdeményezéshez, amely már a YouTube főoldalára is felkerült. A résztvevők kora és típusa széles skálán mozog, az amerikai Katie-től – más néven K80Blog – aki magát szemérmesen elfedve mesél közelgő látogatásáról a fogorvosnál, egészen a már nem annyira fiatal FlyingDad-ig, aki a felvétel közben ádámkosztümben rázza le telefonon mit sem sejtő feleségét.

Még egy lehetséges amerikai elnökjelölt - vagy legalábbis imitátora - is megjelent, aki Hillary Clintonként, egyetlen parókába öltözve szólítja fel Barack Obamát a csatlakozásra. Egy másik, magát Jill-nek nevező new yorki résztvevő – aki egyébként xgobobeanx néven ismert – hippi módjára virágokat festett az arcára, új Summer of Love-ot hirdetett, majd elvisította John Lennon Revolution című számát. Az őrület Nagy-Britanniát sem kímélte, ahol Jane Postlethwaite modell és színésznő – netes nevén Stylist Brighton – is a számos brit csatlakozó közé tartozik. Blogján elismerte, hogy a videójára érkező reakciók – néhány nap alatt több, mint ötezren nézték meg – őt is meglepték. „Miután Billilovesmargot megjelölt, megcsináltam a magam meztelen videóját,” írta. „24 órán belül több, mint húszan iratkoztak fel. Egy kicsit aggódom is, hátha azt hiszik, hogy most már minden videón meztelen leszek.”