horoszkóp

Gyereklányokat erőszakolt meg, a saját lányát is zaklatta

2008.04.11. 11:35
Apjának szexuális zaklatásai miatt szökött meg otthonról a lány, aki a rendőrségnek azt is elmondta: az ecsédi férfi több gyereklányt megerőszakolt.

A nyomozás adatai szerint összesen 7 gyermek- és fiatalkorú lányt zaklatott szexuálisan, illetve erőszakolt meg az elmúlt években egy ecsédi férfi, közöttük saját gyermekét is - tájékoztatta a távirati irodát a rendőrség.

A gyanúsított ellen összesen 11 rendbeli, különböző nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

Hozzátette: a történtekről a rendőrség a 36 éves férfi 14 éves lányától szerzett tudomást.

Az esetre azt követően derült fény, hogy a tinédzser lány április 9-én eltűnt otthonról és a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított felkutatására.

A kislányt másnap meg is találták; rendőrségi meghallgatása során éppen azzal indokolta szökését, hogy édesapja évek óta rendszeresen zaklatja, sőt megnevezett további gyermekkorú lányokat is, akikkel tudomása szerint apja szintén szexuális kapcsolatot létesített.

A heol.hu tudósítása szerint a lányt harmadikos általános iskolás kora óta zaklatta az apa, aki jelenleg egyedül neveli őt.

A nyomozás során további 6 gyermekkorú, illetve fiatalkorú sértettet hallgattak meg, mindannyian szexuális zaklatásról, fajtalanságról, erőszakról számoltak be.

A pszichológus szakértő előzetes szakvéleménye alapján a sértettek életszerűen adják elő a történteket, így azok nagy valószínűséggel meg is történtek.

Ugyanakkor a gyanúsított, akit őrizetbe vettek, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatását, tagadja a bűncselekmények elkövetését - mondta Soltész Bálint.