A Barbie-baba kiköpött mása, Kristen Dalton nyerte a Miss USA nevű szépségversenyt vasárnap, és a legtöbb, amit érdemes róla tudni, hogy a versenyen induló lányokhoz hasonlóan nincsenek túl jó viccei, valamint, hogy családjában ő a harmadik szépségversenyző.

Az Észak-Karolinát képviselő Kristen Dalton nyerte meg a 2009-es Miss USA címet a hétvégén a Las Vegas-i Planet Hollywoodban rendezett versenyen. Az új szépségkirálynő 22 éves, és úgy néz ki, ahogy a Barbie-babát megalkotó amerikai álom elképzeli: villogó fogú, hosszú szőke hajú, és végtelenül szabályos.

Dalton a második észak-Karolinai lány, aki Miss USA címet nyert, 2005-ben Chelsea Cooley győzött az államból. A második helyen Miss Kalifornia, Carrie Prejean, a harmadikon Miss Arizona, Alicia Blanco futott be. A versenyhez kapcsolódó különféle internetes videóanyagok alapján az egyik legnépszerűbb versenyző Miss Utah, vagyis Laura Chukanov volt. Ő a negyedik helyet szerezte meg. A Miss USA győzteseként Dalton az Egyesült Államokat képviselheti a Miss Universe-en.

A győztesről nem lehet sokat tudni. Jelenleg pszichológiát és spanyolt tanul a Kelet-Karolinai Egyetemen, és büszkén vállalja mindenhol, hogy egy észak-Karolinai szépségversenyző-dinasztia tagja. Az anyja, Jeannie Boger 1982-ben Miss North Carolina USA címet nyert, a húga, Julia Dalton tavaly Miss North Carolina Teen USA volt.

A viccek gyengék

A versenyzőknek a felkészülés alatt mindenféle tréfásnak szánt megmérettetésen kellett helyt állniuk, többek között viccet kellett mesélniük. Kristen Dalton két viccet is elmondott, az elsőt még hajlandóak vagyunk megosztani, de a második annyira gyenge, hogy ettől megkímélnénk önöket. Szóval ez volna a jó:

Az orvos mondja a betegének: - Van egy jó és egy rossz hírem. A jó hír az, hogy 24 óra van hátra az életéből. A rossz, hogy ezt tegnap elfelejtettem mondani.

Dalton vicce abszolút a középmezőnybe tartozik, a szavazatok alapján a legjobb poénja Miss Utah viccének volt, ami a következő:

Egy medve bemegy egy édességboltba. Megáll a pultnál, mire a boltos megkérdezi: "Mit adhatok ma?" A medve gondolkodik egy darabig: „Hmmm, azt hiszem a mézes nyalókát választom”. „De mire volt ez a nagy szünet?!” – fakad ki az eladó.

Menő fürdőruhákban

A verseny szervezője Donald Trump, az amerikai Fásy Ádám, úgy döntött, hogy Jessica Simpson énekesnő fürdőruháit népszerűsíti egy kicsit, és a Miss USA indulói Simpson-bikinikben vonulnak végig.

Az énekesnő kétféle bikinit tervezett a versenyre. Egy zöldet az elődöntőkre és egy fehéret a döntőre, amit a fenti videóban is megnézhet, többek között a győztes Kristen Daltonon is.