Michael Jackson szépen szivárog vissza a köztudatba, ezzel újabb és újabb alkalmakat teremtve arra, hogy róla írjunk. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy önök mit vittek volna magukkal arról az árverésről, ahol az énekes 1390 tárgyát adták volna el? Összeszedtük a legérdekesebbeket.

Mit vitt volna?

Michael Jackson 1390 személyes tárgyát szerette volna a Julien's aukciós ház értékesíteni, de ez nem sikerült, mert az énekes az ügyvédei segítségével valahogy kimagyarázta, hogy hiába adta oda 1390 tárgyát az árverezőknek, az nem jelenti azt, hogy azokat el is lehet árverezni. Ne is próbálják megérteni a jogi csűrés-csavarást, a lényeg, hogy aukció nincs, mindenki azt hitte, hogy lesz, és akkora volt az érdeklődés, hogy az 1390 tárgyból egy rövid, alig néhány napos kiállítást hoztak össze, ami hétfőn nyílik, és öt napig tart nyitva.

A Julien’s nyolc részre bontotta szét a tárgyakat, többek között a kerti berendezések, bútorok, Jackson relikviák, vidámparkok és játékgépek kategóriákra. A tárgyakat itt böngészheti végig.

Pedig mindenféle érdekes dolgokkal gazdagodhattak volna azok, akik sikeresen licitálnak. Nézzük is, hogy milyenekkel!

Óllókező Edward keze

A filmes relikviák közé tartozik Tim Burton legendás 1990-es filmjéből, az Ollókezű Edwardból származó kesztyű, amit a félénk, ám a furcsa kezei miatt annál veszélyesebb figurát alakító Johnny Depp viselt a filmben. Az énekesnek rengeteg hasonló cucca van, kezdve Superman ruhájától egy 1911-es Peter Pan kiadásig. Szavazzon erre, ha ön filmes relikviákat vett volna Michael Jacksontól.

Királyi ruha

Michael Jackson a popzene királya, ezt szerencsére ő is így gondolja magáról, így készített is teljes királyi menetfelszerelést is magának. Az elmaradt árverésen megvehették volna az énekes koronáját, jogarját és királyi palástját is. Sőt, hogy a szett teljes legyen, még trónszék is jár hozzá. Ez az ön kategóriája, ha ön szeretett volna lenni a pop új királya, ha megtartják az árverést.

A Disney-kastély

Ki másnak lenne egy eredeti Csipkerózsika-kastély modellje, ha nem a Disney cég deklarált legnagyobb rajongójának, Michael Jacksonnak. A kiállításon számos, a Disney-hez köthető tárgyat lehet megtekinteni, többek között Csipkerózsika képen látható kastélyát. De ezen kívül Hófehérke és a hét törpe szobrát, vagy szinte a Disney Pictures bármelyik legendás termékének reklámtermékét megvehettük volna az énekestől, ha megtartják az árverést. Válassza ezt, ha Disney-relikviákat vitt volna haza!

Drágakövekkel kirakott kesztyű

Természetesen rengeteg, az énekesre jellemző ruhadarab is kalapács alá került volna, így például ez a drágakövekkel kirakott kesztyű, a kiállítás legdrágább darabja, amiben Jackson egykoron a Thriller című slágerét énekelte. A kesztyűt elvileg 15000 dolláros kikiáltási áron kínálták volna, és arra számítottak, hogy elment volna a licit olyan kétszázezer dollárig. Ezen kívül szinte mindegyik emlékezetes ruháját is megvehették volna a gazdag rajongók. Nem fogják kitalálni, válasszák ezt, ha Michael Jackson ruháit vitték volna.

Festmények

A fenti képet egy Pauvert nevű francia festő festette a XIX. század végén, Kleopátra utolsó pillanatait ábrázolja. Az elmarad aukción számos olyan tárgyat értékesítettek volna, amik bármilyen klasszikus árverésen megállták volna a helyüket. Számos, jellemzően a tizenkilencedik és a huszadik századból származó festményt, klasszikus bútorokat, kisebb szobrokat terveztek eladni. Ez az ön kategóriája, ha rendes műkincskereskedőként a klasszikus kiállítási tárgyakra utazott volna.