Nemzetközi topmodellnek készül a buszon felfedezett Srej Zsófia

2009.04.25. 08:35
Egy budai buszon fedezték fel még 2007-ben a The Room magazin aktuális címlaplányát, Srej Zsófiát. A legújabb magyar szupermodell-várományosnak csak az érettségi után engedték meg a szülei, hogy világot lásson, de egy ideje már nem újság neki, hogyan vibrál a levegő Karl Lagerfeld körül. Hiszen már ő is ott van.

Srej Zsófia, az új címlaplány

Mint az lassan hagyománnyá kezd válni, megint kaptunk egy kis ízelítőt a The Room magazin legfrissebb, megjelenés előtt álló számából. A fejünket rögtön a címlapfotó láttán felkaptuk, hiszen a legutóbbi, Mihalik Enikővel büszkélkedő szám után most egy újabb magyar szupermodell-várományos, Srej Zsófi fürkésző tekintete sejlik fel a borítóról.

Hogy kicsoda a nemzetközi divatiparban Sophie Srejként számon tartott szépség, azt meg lehet tudni a New York Magazine összefoglalójából és a style.com terjedelmes galériájából is, de mi úgy döntöttünk, jobb, ha őt magát személyesen kérjük meg, hogy mutatkozzon be. Már csak azért is roppant kíváncsiak lettünk rá, mert egy ideje feltűnt például a models.com top10-es listáján és Barbara Bui kampányában is.

Buszon szúrták ki, és az érettségi után Calvin Klein várta

Srej Zsófia nem is habozott rögtön kijavítani a New York Magazine téves információját: születési éve nem 1992, mint a fenti linken szerepel, hanem 1989. Hatvan városában született, és a következőképpen mesél karrierje kezdetéről. "2007-ben az Icon Model Managementtől látott meg valaki Budán egy buszon. Kiszúrt és elkérte a telefonszámomat. Megcsináltuk a portfóliómat és vártam, hogy befejezzem a gimi utolsó évét. Érettségiztem, és a szüleim is kikötötték, hogy csak akkor mélyedhetek ebbe bele, ha tisztességesen elvégzem a gimit."

Mire az érettségije meglett, már nemzetközi szerződés is volt a kezében, így az érettségi bizottság után nem sokkal már a leghíresebb tervezőkkel találta magát szemben. "A legizgalmasabb munkám...? Amikor Calvin Klein exkluzívban voltam, és rajtam tervezték (és még két másik lányon persze) a ruhákat. Nagyon érdekes volt látni munka közben a tervezőt, a stylistot és még ezer másik embert, és olyan lett mint egy család, nagyon megszerettem mindenkit ott. A Fendi show fittingjén is nagyon dobogott a szívem, mert akkor láttam Karl Lagerfeldet először, és tényleg van valami a levegőben körülötte."

Luxuskedvencek és kedvencek a hétköznapokra

És jöjjön a kötelező kör, a kérdés, amit egy modellnek muszáj feltenni. Ki a kedvenc tervezője, és mit hord a hétköznapokban? "A kedvenc tervezőm persze, hogy Francisco Costa (a Calvin Klein Collection kreatív igazgatója), nem is lehet senki más! De Alber Elbaz (a Lanvin vezetője) is elbűvölő ember, vicces, intelligens, kedves. Igaz, Lanvin show-t nem csináltam, de amikor Londonban megnyitotta egy új boltját, akkor a boltban bemutatta a legfontosabb embereknek az előző kollekciót, és szüksége volt modellekre. És akkor épp ott voltam. Hogy miben járok civilben...? A Topshop ruháit nagyon szeretem."

A modell rajong a munkájáért, és mottója az: aki nem dolgozik, ne is egyék. A szakmájának a követelményeit látva nem tartanánk meglepőnek az a mottót sem: aki dolgozik, ne is egyék.

Ezek után nem lehetett kérdés a kétszeresnévelő-problémát okozó címmel rendelkező újságnak ("a"? "The"? "a The"?), hogy kit kérjen fel a borító elkészítéséhez. Azoknak, akik nem elégszenek meg a fenti galéria fotóival, ajánljuk figyelmébe a The Room blogját.