Ötletes a partedliként is használható szőrös mellkas, a rajzolt fanszőrzettel díszített bugyi is, és a sebhelyekkel tarkított, méregdrága bőrkesztyű. Összegyűjtöttük azokat az iparművészeti cikkeket, amelyek poénból vagy figyelemfelkeltés céljából az emberi test egy-egy részletét másolják. Ön körbefogná az ágyékát hamis női combbal? Szavazzon!

1. Instant macsómellkas

A képen látható promóciós partedlit a melbourne-i Lifelounge reklámügynökség alkotta meg egy ausztráliai mérkőzéssorozatra a következő gondolat jegyében: „A férfiak egyre több időt töltenek vásárlással, wellnessközpontok látogatásával, azzal, hogy feltárják érzéseiket. Ami a legrosszabb ezek mellett, hogy mellkasuk szőrtelenítésével is foglalkoznak. És nemcsak az átlagférfiak mennek keresztül ezen a szörnyű átalakuláson, hanem kedvenc sportolóink is áldozatul estek. De a Solónak (egy üdítőital márka - a szerk.), az igazi férfiak szomjoltójának köszönhetően, már úton van a felmentő sereg." Az üdítőt reklámozó előke volt egyébként a hivatalos egyenruhája azoknak a szurkolóknak, akik részt vettek egy ivóversenyen.

2. A nyolcvanas évek természetességében

Bár a legtöbben a csupasz női hónaljat, a teljes körű intim szőrtelenítést, esetleg fazonra nyírt fanszőrzetet kultiválják, azért bőven akadnak még olyanok, akik szerint minél természetesebb (értsd: szőrösebb) egy nő, annál jobb. Aki nem tudja eldönteni, hogy melyik irányzatot is kövesse, azoknak ajánljuk a Miss Geschick & Lady Lapsus által forgalmazott Nätürlich Nertz pólót és Winterfell bugyit. A két, egyébként pamutból készült holmi sajátossága, hogy egy-egy impozáns méretű, fekete szőrcsomó díszíti őket a megfelelő helyeken. És persze akkor érdemes felvenni őket, amikor tulajdonosuk valamilyen oknál fogva éppen szőrös hónaljat, vagy természetesnek látszó bikinivonalat szeretne villantani. A póló jelenleg 29 eurót, a bugyi pedig 19 eurót kóstál.

Alba D'Urbano pedig egy egész kollekciót szentelt ennek a témának. Bár az ő ruhadarabjai valamivel többe kerülnek, egy póló például 590 font, nemcsak bizonyos mennyiségű szőrzetet helyezett el rajtuk, hanem szinte egy egész testet nyomtak rá a ruhák anyagára.

3. Bugyivillantó miniszoknya

A csípőnadrágból kibukkanó tanga mindig is az elítélendő ruházati balesetek közé tartozott, hiába volt olyan tervező, aki még 2in1 farmert is alkotott ennek a jegyében. Hogy mennyire ciki az a megoldás, ha egy bugyiba bújtatott női feneket és combfixes lábat ábrázoló miniszoknyát veszünk fel, azt mindenki döntse el maga. Bár ez a ruhadarab viselőjének intimebb testrészeit elrejti, azért némi exhibicionizmusra így is szüksége van annak, aki magára ölti. Az ominózus darabot sajnos már nem lehet kapni, de viszonylag egyszerűen elkészíthető egy fehér anyagból készült miniszoknya és egy megfelelő fotó segítségével.

4. Bikinit a pólóra!

Az idei fürdőruhadivatot már több cikkünkben is kitárgyaltuk, valamint arról is megemlékeztünk már, hogy milyen káros is lehet az egészségünkre az UV-sugárzás. De mi a teendő akkor, ha az időjárási viszonyok miatt el kell fedni a testünket, de legszívesebben mégis bikiniben parádéznánk? Nos, a legegyszerűbben úgy oldható meg ez a probléma, ha az előbb említett miniszoknya mintájára veszünk egy fehér pólót és egy saját magunkról, vagy egy előnyösebb testi adottságokkal rendelkező hölgyről készült fotót. Ez utóbbit pedig valahogyan felapplikáljuk a pólóra, mint ahogy az a mellékelt képen szereplő lányon is látható.

5. Dögös nők a textilen

Mint az előkeként is alkalmazható macsómellkas is mutatja, a reklámszakemberek is szívesen alkalmaznak kamutestrészeket. Vegyük csak a szexre alapozott hirdetéseiről ismert Axe promociós törülközőit. Az egyiken két női láb látható, vagyis hátulról pont úgy tűnik, mintha a főhőst éppen aktus közben kaptuk volna rajta. Persze a törülközőből a két női kezet ábrázoló darabon kívül egy fenékmarkolós változat is készült. Itt emlékeznénk meg egyúttal arról a kötényről is, amit az RTL Klub Reggeli című műsorának egyik háziasszonya, Peller Mariann viselt az egyik adásban. Persze bizonyára sokan csalódtak, amikor a műsorvezető egy állítólag vetkőzőszám keretében nem szabadult meg minden ruhájától a paraván mögött, és rajta maradt a kalap, a nadrág, a póló és a rend és a látvány kedvéért egy fehérneműs női torzót ábrázoló kötény.

6. Dizájnos álfenék és táska műbőrből

Hussein Chalayan divattervező 2009-es őszi kollekciójában válaszolt arra a trendre, hogy egyre népszerűbbek az olyan ruhák, amiknek igen sokat mutat a hátsó kivágása, és a dekoltázsa. A Ciprus szigetén született tervező gondolt azokra is, akik mondjuk Heidi Klummal ellentétben nem kívánják bemutatni a világnak feneküket, és inkább egy kellő humorral megtervezett ruhával szeretnének tükröt tartani a divatvilág elé. Persze óvatosan kell bánni Chalayan kreációjával, hiszen bizonyos távolságból senkinek sem tűnik fel, hogy egy ötletes megoldásról van szó, és félreérthetik a ruha tulajdonosának szándékait.

Olivier Goulet francia művész máshogyan közelítette meg a témát. Ő nem valamilyen testrészt formázott meg, hanem egy, a bőrre kísértetiesen hasonlító, egyébként szintetikus anyagból alkotta meg az oldalán is megrendelhető táskáit, egyéb kiegészítőt és pár ruhadarabot.

7. Mezítlábas cipő és álszemölcsös kesztyű

Persze a különböző kiegészítők tervezői is szeretik a poénokat. Így nyilván az a dizájner is fejlett humorérzékkel rendelkezik, aki megalkotta a mezítlábas cipőt, vagyis a férfilábat formáló mokaszint. Persze az ötlet nem mondható túl eredetinek, mióta Rene Magritte szürrealista festő 1939-ben már vászonra vitt egy hasonló darabot, sőt, rögtön a női változatot megalkotta. Visszatérve a három dimenziós világba, ott vannak a kézzel készített Skinover kesztyűk is. A testszínű kiegészítőkből egy egész kollekció áll a rendelkezésünkre. Vannak, amiket ál-anyajegyek vagy -szeplők, esetleg szemölcsök és szőrszálak díszítenek, vannak, amiket kamuvarratokkal, -sebtapaszokkal, - tetoválásokkal láttak el, a mutáns modellen pedig plusz egy ujj található. A kesztyűk ára sajnos 725 és 795 euró között mozog, így a szándék önmagában nem elég, kell némi anyagi fedezet is, mivel közel 200 ezer forint egy pár.

Melyik a legötletesebb?

8. Kész átverés

Egyes művészek nem készítenek hordható, ám horribilis összegekért kapható darabokat, csupán a fotográfia és a számítógépes programok segítségével alkotnak meg kamutestrészeket. Julie Rrap, ausztrál művész például azt álmodta meg, hogyan is nézne ki olyan női láb, amihez nem kell külön tűsarkú cipő, mivel maga is egy ilyen nőiesnek tartott lábbelit formál. Kissé sokkoló munkáját egyébként egy szakmai díjjal jutalmazták. Nicole Tran Ba Vang fotóművész is hasonló vonalon indult el, és ő egy egész sorozatot készített az egyesek számára kissé bizarr elképzeléseiről. A művésznő képein keresztül szembesülhetünk, hogyan is nézne ki, ha az eredeti emberi alkatrészek bizonyos ruhadarabokká és kiegészítőkké mutálódnának.