Lady Gaga életének minden pillanatában szerepel, és mi nem irigyeljük az öltöztetőnőjét a tömérdek túlóra miatt. Az énekesnő ugyanakkor különleges, képes a gravitáció ellen hatni, és tériszonya sincs gólyaláb platformcipőjében. Arra kérjük most olvasóinkat, döntsék el, melyik Lady Gaga szett a legjobb, de közben mi a pályafutását próbáljuk bemutatni, hogy kiderüljön, vajon mit képvisel ő. Heti trend.

Melyik a legjobb Lady Gaga szett?

A múlt héten a Balaton Sound fesztiválozó nőiről készítettünk trendösszeállítást, hogy kiderüljön, az olvasóink szerint ki a legszebb a mezőnyből, ezenkívül melyik a legjobb strandkellék. Eszerint a fehér horgolt tanga az, és annak viselője. Ebből látszik, a vizuális ingerküszöb feljebb kúszott, és ahhoz, hogy elérjük még a lécet, Lady Gagát kell, hogy bevessük. Joanne Stefani Angelina Germanotta az egykor irodalmi pályára áhítozó előadóművésznő avantgárd franciababaként a gravitáció törvénye ellen küzd, és minden megjelenésével tesztelni kívánja, hol húzódnak a vizuális kultúra lefektetett határai. Az énekesnő pályáját bemutatjuk, de önök inkább arra szavazzanak, melyik Lady Gaga-szetto a legmenőbb. Elnézést, hogy kihagytuk a mezőnyből a brekis szerelést, de mindennek van egy egészséges határa, épp elég volt a lángoló melltartó.

A porcelánbabák bölcsője Európa

Összeállításunkban az ismeretterjesztésre is törekszünk, ezért összegezzük, mit olvastunk a Magyar Bababarátok Egyesületének gyűjtésében. Eszerint a babakészítés középpolgárság fejlődésével egyidőben lendült fel Európában, de egyiptomi, görög ásatások során találtak már ókori cserépbabákat is, tehát a babakészítés már akkor is létezett. Egy barokk kori hercegnő az egész udvarát elkészíttette babákból, de ez akkoriban még nem számított populáris hobbinak . Magyarországon kevés porcelánbabát gyártottak, európai szinten azonban a porcelánbabák az 1930-as évekig manufaktúrákban készültek, és a korszak babái ma már értékes ritkaságnak számítanak. Amerikában a negyvenes években indult el a tömeggyártás, a drága alapanyagot tehát érdemes volt kicserélni kaucsukra. A műanyag és gumifigurák nagybani termelésébe a kínai ipar is becsatlakozott, így lepve el babákkal a világot.

Feltűnőbb lesz, mint Madonna

Az ismeretterjesztést időrendi sorrendben és Lady Gaga pályafutásával folytatjuk. A 23 éves énekesnő Manhattanben élő, olasz származású internetes vállalkozó szülők gyereke, aki író szeretett volna lenni. Állítólag kiváló írói képességei vannak, remek a stílusa is, és mivel művészeti iskolában pallérozta klasszikus műveltségét, remek elemző dolgozatokat tudott írni képművészeti, és vallási témákban, amíg el nem határozta, mégis inkább a popszakmában kamatoztatja tehetségét. Az Interscope Recorsnál helyezkedett el és többek közt a Pussycat Dolls szövegírója lett, amelyik klasszikus műveltséget, közéleti és irodalmi tájékozottságot nem igényel, ahogy dr kolléganő szokta mondani a Velvet szerkesztőségében: ilyen ez a popszakma. Időközben Lady Gaga eltökélte, ő maga is énekesnő lesz, mégpedig olyan, aki feltűnőbb, mint Madonna.

Lakatos Sándorhoz tanácsoltuk volna

Az énektanulást követő lépés tehát az volt a művésznő számára, hogy megtanuljon dacolni a fizika törvényeivel olyan esetekre, amikor 20-23 centiméteres magasságú cipőben igyekszik sérülések nélkül lavírozni. Megtalálta azt a divattervező csapatot, akik valószínűleg Lewis Caroll: Alice Csodaországban című regényét alapműként tisztelik, és alkalmasint ihletet is képesek meríteni belőle. Ha Lady Gaga magyar volna, és ilyen vágyai lennének, egyből Lakatos Sándorhoz tanácsoltuk volna, aki az idei kollekciójában páncélmellkasú férfiingeket tervezett, de Amerika nagyobb piac, többen is foglalkoznak közösségi formabontásra alkalmas ruhákkal. Furcsa, de az énekesnő nem szokta reklámozni tervezőit, stylistjait, pedig most ők azok, akik A Lady Gagaság 76%-át létrehozták.

Legyél te is híres!

Az énekesnő a Pussycat Dolls szakmunkásaként vágyott már a hírnévre, amelyet kellően megalapozott, és kidolgozott koncepcióval el is ért. Első, a The Fame (A hírnév) cím albumáról több interjúban is elmondta, hogy ezzel az albummal tulajdonképpen azt a hangulatot szerette volna megteremteni, hogy aki hallgatja a dalait, a zene ideje alatt híresnek érezhesse magát. A stíluskirálynő egyébként eltökélte, hogy nemcsak Madonnánál lesz feltűnőbb, de szerette volna, ha az interjúi is kellőképpen szürreálisak. Nemrég elmondta, mivel Amy Winehouse barna hajat visel, ezért ő kénytelen szőkíttetni a haját, nehogy összetévesszék őket egymással. Máskor pedig arról számolt be, hogy könnyekig meg tud hatódni, ha arra gondol, mennyire jófej. Ez például abban is tettenérhető, hogy egy fárasztó nap után pihenés helyett képes nekiállni férfi hímtagot dedikálni, tele szakmai alázattal.

Marilyn Mansont akarja

Korábban néha megpróbáltuk elképzelni, milyen is lehet Marilyn Manson arca, miután kivette a kontaktlencséjét, lemosta a sminkjét és annak maradékait is, de miután már rendőrségi felvételeken is módunk volt megfigyelni a zenész arcát, letettünk arról, hogy a jövőben erről gondolkodjunk. Ugyanígy jártunk Lady Gagával is, de nem véletlen a párhuzam. Az énekesnőt izgatja Marilyn Manson személye. Lady Gaga saját bevallása szerint teljesen elgyengül a hosszú hajtól és a sötét kisugárzástól. „Ezzel van egy kis gondom, mindig a vad fiúkra hajtok. Imádom a rossz fiúkat. Ők kellenek, de sosem végződik jól" – mondta, de azt sem tartaná nagy veszteségnek, ha nem jönnének össze, számára ugyanis a dalszerzés jelenti a legnagyobb orgazmust. 'Sokszor találkozom szeretnivaló emberekkel, de nem fekszem le mindenkivel. Csak szabadelvű vagyok. És a zeném minden nap kielégít'.