Idén a legtöbb házasulandó celeb a Bazilikában akart örök hűséget fogadni párjának. A titkos szertartásban profi Czippán Anett, a londínernek látszó férjet választó Schmuck Krisztina, a Tommyboy-ba szerelmes Mecseki Anett, az orvos-informatikus férjet választó Magony Szilvia vagy az artistáné Simó Vivien volt a idén a legszebb ara? Heti trend összeállításunkban erről a kérdésről döntsenek. Idén nem érdekel minket, kinek volt a legdrágább a ruhája.

Ki a legcsinosabb asszony?

A múlt heti összeállításunkban több külföldi sztár barnulásának mértékét mutattuk be, főként olyanokét, akik nem ódzkodnak az önbarnító krémektől, a szoláriumtól vagy a természetes, UVA- és UVB sugárzástól. Az önök szavazatai alapján Paris Hilton a legcsodálatosabb barna celeb az indulók közül.

Ezen a héten a legszebb menyasszony keressük, és szerencsénkre a hazai felhozatal annyira bőséges volt, hogy nem kellett külföldi példákkal is tarkítani az összeállítást. A menyasszonyok listája még így sem teljes, mert például Bella Leventéről és nejéről nem sikerült képet szereznünk.

MBT-ben kimondott igen

Mr. Rippel nemcsak extrém módon akrobata, de arra is képes, hogy MBT-ben, azaz a Lábbeliben mondja ki a boldogító igent. Mrs. Rippel, lánykori nevén, Simó Vivien, pedig egy Léber Barbara által tervezett kristályokkal és csipkékkel díszített menyasszonyi ruhában állt az oltár elé - tudtuk meg az urától. A másfél-két millió forint értékű alkalmi ruha, a 2010-es év divatja lesz, mondta 8. világrekord-kísérletet is túlélő ifjú férj. Az esküvőt a Bazilikában tartotta a pár, és mint kiderült, maguk is csodálkoztak azon, mennyire olcsón lehetett bérelni a helyszínt. A ceremóniát követő könnyfakasztó bulira a Lázár testvérek tanyáján került sor, ahol a magyaros ételeket és a mulatós zenét érezték az eseményhez leginkább megfelelő körítésnek. Rippel Ferenc a képen látható zsakettben vette nőül Simót, amit Megyeri János álmodott meg, ihletet pedig az angol királyi család ünnepi megjelenéséből merítette a divattervező. Nászútra Thaiföldre mentek.

Titkos nászút

Május elején Magony Szilvia szintén a Bazilikában tett holtáig tartó fogadalmat. Férje Hippokratészi esküt is tett, de nem a nagy napon, hanem korábban, amikor orvossá avatták, de a nevét nem szokták gyakran emlegetni. Magony férje már informatikusként keresi a kenyerét, így a szépségkirálynő mellől nagy eséllyel nem ragadják el éjjel, még sürgős esetben sem. A műsorvezető és holtáiglan párja, Hummer limuzinnal érkezett a Bazilika, Edvin Marton, a pap és a násznép elé. Az asszony ruháját az Artz Modell biztosította, akiknek amúgy állandó, 36-os modellje. A nászút tinititok volt a menyasszony előtt, viszont ő szervezete az esküvőt és az azt követő vacsorát is.

Hagymaleves és francia lecsó

Sokan úgy gondolták Czippán Anett műsorvezető azért szereti Rendes Zoltánt, mert ő a TV2 kreatív igazgatója, de amikor bejelentették, összeházasodnak, az érdekkapcsolatot mantrázók elhallgattak. A pár Héderváron mondta ki az igent, Rendes Zoltán ekkora duplázott is, hiszen márciusban vált el első feleségétől. Valamiért titkos volt a dátum, a helyszín, és összesen harmincan vehettek részt a ceremónián. „A vacsorához a kastélyszálló fényben úszó teraszán terítettek meg. Ahogyan kerti esküvő, úgy a vacsora is a dél-franciaországi Provence színeit, hangulatát és ízeit idézte. Többek között francia hagymalevest, provance-i csirkét, grillezett zöldségeket szolgáltak fel, éjfél után pedig francia lecsó került az asztalra - derült ki a Story magazin érzelmes beszámolójából. Az ifjú pár Franciaországba ment nászútra. Czippán ruháját egyébként édesanyja varrta, Rendesét valószínűleg nem.

A londiner a Vidámparkba visz

Nyár elején Schmuck Andor és Schmuck Andorné is a Bazilikát választotta esküvője helyszínéül. Sajnos a politikus menyasszonya háromnegyed órát késett a kezdésről, így csak egy rövid, huszonöt perces ígérem, hogy-ra maradt idő. Schmuck tanúja Korda György volt, a feleségé, Fodor Zsóka, az ara pedig fehér Rolls Royce-on érkezett a templomhoz – így számoltak be a fontos tényekről korábban a napilapok. A londinernek öltözött Schmuck és neje a Vidámparkban tartotta az esküvő utáni bulit. A férj szerint ez azért volt jó ötlet, mert a virslivel jóllakott násznép egyből dodzsemezni mehetett, és szokatlan helyszínen nem is volt drága vendégül látni hatszáz embert.

Vakító fehérben galambbal

Tommyboy és Mecseki Anett, azaz Black Diamond, július végén fogadtak örök hűséget egymásnak, talpig fehérben. Erre a legalkalmasabbnak ők is a Bazilikát gondolták, ám egy bombariadó miatt a tervezettnél egy órával később ígérhették meg Isten előtt, hogy örökké szeretni fogják egymást. Két fehér galambot eresztett el az ifjú pár, miután összeadták őket, majd Fenyőharasztiig meg sem álltak, ott ugyanis két nappal később polgári esküvőt is tartottak. A mézeshetet is ott töltöttük – mondta Tommyboy, aki előbb Mecseki anyjától kért engedélyt a lánykérése, romantikus férfi lévén.