A 2010-es trendelőrejelzés szerint a bőrruhák összes fajtája divatos lesz. Már jóval a bőrszezon előtt a nyári hőségben Angelina Jolie bőrben feszített, korábban pedig Victoria Beckham öltözött bőrszerkós limuzinsofőrnek. A hírességek a színeket ritkán variálják, csak Ashley Tishdale lila és Kate Hudson bézs színű ruhája szakít Metal Lady hagyományaival.

A hollywoodi hírességekközül többen is bőrruhában mutatkoztak a legnagyobb kánikulában. A trendelőrejelzések szerint 2010-re ismét divatba jön a bőr és annak összes variációja: hasított, csillogó és még az irhabunda is. Azonban eddig nagyon kevés sztárnak sikerült egyedi darabot találnia. A legtöbben megelégednek a fekete miniruhával, amit maximum egy combközépig érő hasítékkal vagy patentokkal dobnak fel. Mindenesetre ennek fényében az is értelmet nyert, miért öltözött be Victoria Beckham több alkalommal is bőrszerkós limuzinsofőrnek. De arra, hogy miért épp a nyári hőségben viselik a bőrt a sztárok, még pszichológusuk sem tudja a választ.

A bőrszerkókért egyébként is rajongó Angelina Jolie egy egyszerű, szűk ruhát választott, melyen a zsebek számítanak egyedinek, Rumer Willis a mély kivágást és a hasított bőrt favorizálja, Lydia Hearts a patentokra esküszik, Anne Hathaway keresztpántos darab mellett döntött, Maria Sharapova a bő szoknya mellett tette le voksát, Rihanna pedig motorosnak öltözött.

A bőrruhák esetében nagyon kevesen mernek variálni a színekkel, akik azonban megteszik, általában remekül választanak. Kate Hudson szőke hajához illő bézs színű ruhát vett fel a My Best Friend Girl című film bemutatójára, és így hiába a bőr, mégis elegánsan fest. Ashley Tishdale – aki a magyar tervezők ruhái közül is előszeretettel válogat – egy lila, extra rövid kreációt választott, ami lássuk be fekete színben sokkal jobban emlékeztetett volna egy domina munkaruhájára.

Persze a nem szokványos bőrruhákból is lehet rosszul választani, elég ránézni a túl rövid szalagruhában pompázó Paulina Rubiora vagy a méregzöld, alkatához nem különösen illő kreációt választó Bettheny Frankelre, aki ráadásul a csizmaválasztással végképp tönkretette megjelenését.Mindenesetre a legrosszabb döntést Sienna Miller hozta meg, amikor piros, kötött bolerót vett fel a bőrruha mellé.