Nagy-Britanniában jövőre vezetik be azt az eljárást, mely során a páciens fenekéből leszívott zsírt beinjekciózzák a mellébe. Az eredetileg "2 in 1" megoldásként hirdetett eljárás hat hónapon keresztül tart, ami alatt több száz injekcióval juttatják be a zsírsejteket a vállalkozószellemű jelentkezők mellébe, akiknek közel két és félmillió forintnyi összegbe kerül mindez.

Egy új műtéti beavatkozás során a nők fenekén és combján található zsírral növelik a mellméretet: onnan leszívják, majd beinjekciózzák a páciens mellébe, írja a The Sun. A forradalmian új eljárást egyszerűen csak kettő az egyben megoldásként hirdetik, bár azért ez nem ilyen egyszerű.

A Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek szakmai egyesületének elnöke, Nigel Mercer szerint ugyanis a kezelést, melyet Nagy Britanniában jövőre vezetnek be, nem lenne szabad gyors beavatkozásként meghirdetni, mivel valójában hónapokig elhúzódik.

Mercer elmondása szerint ez egy igen komoly procedúra, mely nem csupán annyit tesz, hogy a fenékből leszívott zsírt beinjekciózzák a mellbe. „A nőknek tisztában kellene lenniük azzal, nem arról van szó, hogy hirtelen kisebb fenékkel és nagyobb mellel sétálnak ki a műtét után” – nyilatkozta a szakember. „Ez fájdalmasan lassú eljárás, az apró zsírsejteket több száz injekcióval juttatják be a mellbe, melyeknek idő kell ahhoz, hogy megnőjenek” – magyarázta az eljárás menetét.

A szervezet elnöke elismerte, valóban egy nagyon új technikáról van szó, mely még a kezdeti stádiumában van. Egy beavatkozás és a felépülés nagyjából három-hat hónapig tart. Mindenesetre szerinte a nőknek jól át kell gondolni, mielőtt ezt választják, mivel ez a módszer nagyon költséges és időigényes. A bizarrnak tűnő eljárás azonban a 8 ezer fontos (2,5 millió forint) ára miatt sem rettenti el a nőket, már több mint 2500 brit nő jelezte, érdekelné őket ez a megoldás.