A fenékzsír az új mellimplantátum

2009.09.22. 16:33 Módosítva: 2009.09.22. 16:50
Nagy-Britanniában jövőre vezetik be azt az eljárást, mely során a páciens fenekéből leszívott zsírt beinjekciózzák a mellébe. Az eredetileg "2 in 1" megoldásként hirdetett eljárás hat hónapon keresztül tart, ami alatt több száz injekcióval juttatják be a zsírsejteket a vállalkozószellemű jelentkezők mellébe, akiknek közel két és félmillió forintnyi összegbe kerül mindez.

Egy új műtéti beavatkozás során a nők fenekén és combján található zsírral növelik a mellméretet: onnan leszívják, majd beinjekciózzák a páciens mellébe, írja a The Sun. A forradalmian új eljárást egyszerűen csak kettő az egyben megoldásként hirdetik, bár azért ez nem ilyen egyszerű.

A Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek szakmai egyesületének elnöke, Nigel Mercer szerint ugyanis a kezelést, melyet Nagy Britanniában jövőre vezetnek be, nem lenne szabad gyors beavatkozásként meghirdetni, mivel valójában hónapokig elhúzódik.

186133

Mercer elmondása szerint ez egy igen komoly procedúra, mely nem csupán annyit tesz, hogy a fenékből leszívott zsírt beinjekciózzák a mellbe. „A nőknek tisztában kellene lenniük azzal, nem arról van szó, hogy hirtelen kisebb fenékkel és nagyobb mellel sétálnak ki a műtét után” – nyilatkozta a szakember. „Ez fájdalmasan lassú eljárás, az apró zsírsejteket több száz injekcióval juttatják be a mellbe, melyeknek idő kell ahhoz, hogy megnőjenek” – magyarázta az eljárás menetét.

A szervezet elnöke elismerte, valóban egy nagyon új technikáról van szó, mely még a kezdeti stádiumában van. Egy beavatkozás és a felépülés nagyjából három-hat hónapig tart. Mindenesetre szerinte a nőknek jól át kell gondolni, mielőtt ezt választják, mivel ez a módszer nagyon költséges és időigényes. A bizarrnak tűnő eljárás azonban a 8 ezer fontos (2,5 millió forint) ára miatt sem rettenti el a nőket, már több mint 2500 brit nő jelezte, érdekelné őket ez a megoldás.