Gianni abbahagyta az étteremcsinosítást, hogy Bíró Lajossal karöltve tizenkét amatőr szakácsból válassza ki a Viasat3 Mesterszakácsát. Mi megnéztük, mit tudnak a jelöltek, de azt már az ön dolga eldönteni, hogy melyik páros alkotta a legínycsiklandóbb kosztot.

Október 26-tól indul a Viasat3 új műsora, a Mesterszakács, ahol tizenkét hobbiszakács heti négy alkalommal harcol majd egymással a legjobb titulusért. Csütörtökönként pedig a három legbénábból egyet hazaküld a kétfős zsűri, azaz Gianni Annoni, étteremtulajdonos és ex étteremalakító, valamint Bíró Lajos, a Bock Bistró séfje. A forgatás helyszínén tartott sajtótájékoztatón nemcsak a zsűri és a játékosok vonultak fel, de ott volt a műsor szakmai tanácsadója, a Chili&Vanilia nevű blog anyja, Mautner Zsófia is. A blogger szerint a casting szigorúan zajlott, és a játékosokat kizárólag a főzési képességük alapján válogatták ki.

Mesterszakács sajtótájékoztató

Gianni a sajtótájékoztató után megosztotta a Velvettel, hogy valóban van a mezőnyben egy-két nagyon tehetséges versenyző, így most az ön dolga, hogy kitalálja ki az. A párba állított amatőrök ugyanis a sajtótájékoztatón lelkesen főztek, a Velvet pedig fotózott. Oké, tudjuk, hogy nem lehet étel felett ítélkezni kóstoló nélkül, de kivételesen bízza magát vizuális képességeire. Melyik tehát a legétvágygerjesztőbb kaja?

1. Sült paprikás, pestós, sajtos crostini

 

01-mesterszakacs-szavazos
Az első csapat férfitagja Zoltán, aki nem sokat fűzött hozzá a pirított kenyérdarabokon elhelyezett olívás, fokhagymás sült paprikához. Inkább átküldött Gabihoz, aki Szlovákiában forgalmaz étrendkiegészítőket - persze csak akkor, amikor éppen nem motorozik vagy főz.
szakacs1

2. Feketeolivabogyós crostini

 

04-mesterszakacs-szavazos
László és Tibor asztalánál nem volt nagy tolongás. Úgy tűnik, a média munkatársai nem rajonganak a feketével fedett, pirított kenyérdarabokért, pedig a történész és politika szakon tanuló srácok igazán kitettek magukért. Mi pedig annak tudatában kóstoltuk meg a fekete kenyeret, hogy László szerint az embernek joga van belehalni olyasmibe, amitől boldog.
szakacs3

3. Polenta fűszeres ricottával és mascarponéval

 

Az olaszos feltéttel bolondított polenta, amit itthon akár puliszkának is becézhetnénk, a 28 éves Berni és az egykori profi vizilabdázó, Kata műve.

szakacs2

4. Sütőtökös leveles tészta karamelizált hagymával, fetával

10-mesterszakacs-szavazos
Sütőtök és a feta remek párosítás, ezúttal ráadásul egy kis tormalevél is került mellé. Kár, hogy Viktor, a vegán ingatlanszakértő nem tudta megkóstolni saját művét. Ő ugyanis három éve nem eszik állati fehérjét. Párjának, a közgazdász Angélának bezzeg nem volt ilyen gondja.
szakacs6

5. Török fűszeres fasírtok paradicsomszósszal

 

13-mesterszakacs-szavazos
A paradicsompürét friss és erősen fűszeres mártásnak képzeljék, a naponta többször főző Csaba és a 29 éves Évi ugyanis nagyon hangsúlyozták a törökös ízvilágot.
szakacs5

6. Francia égetett sajtfánk

 

16-mesterszakacs-szavazos
Végül János, a keceli vadász és Éva, a húsimádó bírónő égetett tésztáját kóstoltuk. Mondjuk szegényeknek nem volt könnyű dolga, állítólag ugyanis a sütő nem működött tökéletesen.
szakacs4