Pamela Anderson: ruhafóbiát divattervezéssel

2009.10.17. 12:20
A Baywatch szőke bombázója annyira utálja a ruhákat, hogy legszívesebben nélkülük fényképezkedik. Évről évre a legrosszabbul öltözött celebnek választják, pedig Vivienne Westwood mellette tette le a voksát. Zseni vagy közönséges kontár? Könnyebb eldönteni, ha áttekintjük az Andersonon valaha látott legrosszabb szereléseket és nemrég bemutatott saját divatkollekcióját.

Veleszületett idegenkedés a ruházati termékektől

Pamela Anderson 1989-ben beinduló karrierjének eleinte nem sok köze volt a ruhákhoz. Minél kevesebbet viselt belőlük, annál jobban nézett ki és annál elégedettebb volt mindenki a Playboy-olvasóktól kezdve a tévésorozat-nézőkig. A mai napig a leginkább a nevéhez fűződő ruhadarab az aprócska úszódressz a Baywatch-ból, és amikor ezen kívül bármi egyebet próbált felvenni, mindig balul sült el a dolog.

Anderson ennek megfelelően rendre megkapja az ilyennel foglalkozó szavazásokon a világ/az év/Amerika/stb. legrosszabbul öltözött nője címet. Hiába, nem öltözködni tud, hanem vetkőzni.

Ha felöltözik, az is a műcici-tangabugyi témakörről szól

Pedig ahhoz képest Anderson viszonylag ritkán enged meg magának olyan extravagánsan látványos tévedéseket, mint a fenti sapkás, illetve kalapos összeállítás. Általában megpróbál egyszerűen öltözködni: vagy egy egyrészes ruhában jelenik meg, vagy a póló-farmer összeállítást választja. A baj csak az, hogy ilyenkor szinte mindig vagy ki-, vagy átlátszik valami olyasmi, ami megakadályozza, hogy a hölgy megjelenése a műcici-tangabugyi témakörön kívül egyébről tudjon szólni. Andersonnak a még ízlésesnél valahogy mindig egy leheletnyivel rövidebb a szoknyája és mélyebb a dekoltázsa.

Kiéheztek az elismerésre

Egy celebnőnek mi sem lehet frusztrálóbb, mint ha folyton azzal szekálják, hogy nincs ízlése és nem tud öltözködni. Az önjelölt divatrendőrök egy további állandó céltáblája Lindsay Lohan, és lám, ő is egyenesen divattervezéssel reagált arra, hogy öltözékeit folyamatosan leszólták. Sajnos első próbálkozását nem koronázta siker, de úgy tűnik, ebben a stádiumban nincs már megállás addig, amíg végre nem sikerül valami elismerést kicsikarni a divat világa felől.

A divat nagyasszonya állt ki mellette

Megdöbbenéssel vették tavaly tudomásul az ilyesmi iránt érdeklődők, hogy a brit divat imádott nagyasszonya, Vivienne Westwood hirtelen éppen a folyamatosan szidott Pamela Andersont választotta múzsájául. De végülis van benne valami, hiszen mindketten folyamatosan lázadnak az elfogadott öltözködési szabályok ellen - igaz, eközben Westwood legalább alkot is valamit.

Mindenesetre az utóbbi hetekben két dolog történt egyszerre. Egyrészt Andersont már megint a legrosszabbul öltözöttnek választották a Hollywood Style Awards gáláján, sőt, az uszályát hordozó kislány miatt is támadások kereszttüzébe került. Másrészt viszont az egykori sorozatszínésznő saját divatkollekciót prezentált.

De legalább környezetbarát

A divatbemutató premierjére Új-Zéland divathetén került sor még szeptember végén, de akkor a kötelező jellegű villantáson túl senki nem látott fantáziát a dologban. A show-t most az USA-ban is megismételték, ahol valamivel nagyobb nyilvánosságot kapott. Az A*Muse néven futó, fenti galériában megtekinthető kollekciót az ideiglenesen szétvált Heatherette divattervező-páros egyik felével, Richie Rich-csel közösen készítette Anderson. A gonosz kritikákat azzal próbálták leszerelni, hogy kiemelték, hogy a ruhák környezetbarátak és az állatvédelmi elvek betartásával készültek.

Bár a kritikusok nem voltak különösebben lelkesek, a sajtóreakció nem volt olyan egyértelműen negatív, mint Lindsay Lohan esetében. Ön mit gondol? Lehet, hogy egyszer még a ruhafóbiás Pamela Anderson is igazi divatikonná válik?