Michael Madsen betoppant a boltba, és életre keltette Herczeg ruháit. Mint a mesében. A tervezőt ezután az amerikai megihlette. Egy tucat honi színészt pedig meggyőzött arról, hogy viselni tudják a domináns, erőtől duzzadó, férfias ruhákat egy bemutatón. Iszonyatosan jó divateseményen jártunk. Herczeg Zoltán magasra tette a lécet, kíváncsiak vagyunk, ki tudja majd átugrani.

„Fantasztikus, kurva jó, ha kicsit lazább ország lennénk, már lenne olyan réteg, aki arra szocializálódott volna, hogy ilyenekben jelenik meg. Előnyömre válna, ha az ő ruháit tudnám viselni. Gondolom, nehéz belőle megélnie. Mi is sokszor vagyunk olyan színházi produkcióban, amit a kutya sem akar megnézni, de csináljuk, mert hiszünk benne. Aztán odajön egy néző, és azt mondja, köszönöm, felnyitottátok a szememet. Ugyanezt érzem a Herczeg ruháiban: ha egy ember lesz, aki azt mondja, jaj, de jó, ilyen bekecseket is lehet hordani, akkor Zoli már nem élt hiába. Ezt majd a temetésén is elmondom” – ígérte Hajdú Steve, aki a divattervező egyik modellje volt a H1Z1 divatvírus fashion show-ján.

Herczeg Zoltán éjfélre időzítette bemutatóját a Hajógyári Szigeten, ami csak lassan akart beindulni, a tervező aggódott is, de mint kiderült, hiába. Erre az alkalomra tizenegy színészt kért fel, mutassák be, mit hozott össze alig két hónap alatt. Az öltözőben mindenki körül sürögtek-forogtak a lányok, mi pedig megszakítás nélkül figyelhettük, hogy Stohl András a focilabdás alsónadrágjában méltósággal ücsörög, Németh Kristóf narancssárga alsóneműje idomul a testéhez, és Szabó Győzővel együtt örülhettünk annak, hogy reggel nem felejtett el fehérneműt felvenni. Mint megtudtuk, egyikük sem gondolta végig, este miben fog flangálni két tour között.

A bajusz trendi, csak nem idehaza

A tervező mindenkire bajusz rakatott, mert az trendi, persze nem hazánkban, így Rékasi Károlyt első ránézésre nem sikerült beazonosítani, azt hittük, Herczeg Zoltán egyik munkatársa. "Te mindig ilyen magas voltál, Csabi?” – kérdezte Stohl Pindrochot, aki egy fényképeken sosemmel válaszolt. A hangulat pont csudás volt, de tényleg, a backstage-ben mindenki szerette egymást. Mészáros Árpád Zsolt és kisbarátai még azon is viccelődtek, hogy tavaly még kimentek volna félmeztelenül a színpadra, de ma már ezt nem vállalnák fel. Persze azt is megtudtuk, más a modellkedés, mint a színészkedés – ki gondolta volna –, és Szabónak köszönhetik a lent sikítozó lánycsordák, hogy csupa híresember parádézik a Studióban. „Segítettem pár emberrel felvenni a kapcsolatot, mert Zoli nem mindenkit ismert. Közreműködtem benne, hogy meggyőzzem őket, jöjjenek ide” – mondta, majd a show után úgy értékelte, kollégái megtalálták a ritmust a kifutón, úgyhogy mindenki elégedett lehet.

Stohl Andrásba most sem szerettünk bele, egy pillanatra sem hittük el neki, hogy alfahím, hogy árad belőle az erő, mert annyira hiányzott a jelenvalóléte. Melege volt, legalábbis arra panaszkodott. A zenét az Isten Háta Mögött nevű zenekar adta, vitt is mindent, volt élet, csak Winkler Róbert hiányzott, de nagyon, talán mert személyes kedvenc, talán mert illett volna a csapatba. Kár, hogy nem színész, ezt ő is szerette volna. „A kezdeti félelmeim eloszlottak. Hátulról nézve teljesen olyan volt a bemutató, amilyenek lennie kell” – mondta Herczeg a végén, akinek csak azért nem gratuláltunk túl hosszan, mert az megtették helyettünk sokan, de megérdemelte volna.

A divattervező mostani kollekcióját Michael Madsennek köszönhetjük, örök hála Koltainak is, aki idehozta. „Nekem most Michael Madsen és Mickey Rourke a favorit. Találkoztam Madsennel és annyira tetszettek neki a ruháim, hogy szerződést ajánlott. Lehet, hogy együtt fogunk dolgozni. Hetente levelezünk, ezt a műsort azért csináltam, hogy összeállítsak egy nagyon komoly referenciaanyagot. Meg akartam mutatni, mi az, amit tudok. Elküldöm Michaelnek, és csak rajta múlik, hogy mikor lesz bármi, mert a kollekció már kész van, vihetjük is Los Angelesbe.” Herczegnél tényleg koncepció volt, hogy erőt sugározzanak a ruhái, csak úgy érzi, Magyarországon erre nincs igény, valószínűleg igaza is van. „Madsen azokat a ruháimat vette meg és hordta, amit senki más. Láttam rajta a cuccaimat: felvette és életre keltek. Rájöttem, nem bennem van a hiba, hanem azokban, akik hordják. Úgy nézett ki benne a csávó, mint egy isten. Az, hogy betévedt az üzletembe, olyan, mint egy álom. Ezt büfögtem ki magamból, mióta találkoztunk. Végre itt egy lehetőség, ha nem használom ki, hülye vagyok” – mondta, és rögtön utána elszippantották mellőlünk a rajongói.