Lady Gaga Armaniban sokkolt a Grammy-díjátadón

bry
2010.02.01. 14:35
Lady Gaga kitett magáért élete első Grammy-díjátadóján. A ruháit, melyekből az est folyamán hármat is bemutatott, Giorgio Armani tervezte, aki szerint az énekesnő dalai olyanok, mintha akorunk betétdalai lennének. Persze nem ő volt az egyetlen, aki ruhájával próbálta felhívni magára a figyelmet, Britney Spears csipkeruhába préselte magát, az eddig ismeretlen Nadeea csöcseit bedobva hívta fel magára a figyelmet.

Vasárnap megrendezték az 52. Grammy Gálát, és bár Beyoncé rekordot döntött a hat bezsebelt díjával, Michael Jackson életműdíját személyesen két idősebb gyermeke vette át, az est legfigyelemreméltóbb alakja mégis Lady Gaga volt – valamint a csipkeruhás Britney Spears, de ő egyértelműen negatív értelemben. Az énekesnő, aki ezúttal Armani keze munkáját viselte, csupán két díjat nyert, de így is emlékezetes a fémcsillaggal való bevonulása a vörös szőnyegen. De örökre beégett az a pillanat is, amikor – a valószínűleg Gagától ajándékba kapott csillogó szemüveget viselő – Elton Johnnal lépett fel.

Bár nem Lady Gaga volt az est legünnepeltebb előadója – hiszen Beyoncé a női előadók közül elsőként hat díjat nyert –, azért szokás szerint ő emelkedett ki legjobban a tömegből, köszönhetően a már-már megszokottnak számító egyedi ruházatával. A Grammy-díjátadójára azonban nem a jól bevált stylistja, Nicola Formichetti álmodta meg ruháit, hanem személyesen Giorgio Armani, írja a US Magazin.

Az énekesnő a vörös szőnyegen Armani Prive ruhában okozott torlódást, és valószínűleg nemcsak a sárgás színű parókája, és a különleges ruhája, hanem a kezében látható eléggé veszélyesnek tűnő fémcsillag miatt. „Akárhova megyünk, mindenütt Lady Gaga zenéjét halljuk. Olyan, mintha korunk betétdala lenne. Amellett, hogy félelmetes dalszerzői képessége van, ő egy modern divatfenomén. Boldog vagyok, hogy egy számára ilyen fontos estére, a Grammy-re készíthettem neki ruhákat, és sok szerencsét kívánok neki” – indokolta Armani, hogy miért is tette emlékezetessé Lady Gaga első részvételét a zenei díjátadón.

Persze az énekesnő – aki az est folyamán rögtön három ruhában is parádézott – sem maradhatott el hálája kifejezésével. Lady Gaga szerint – azon túl, hogy milyen megtisztelő Armanit viselni – a tervező egy divatlegenda, és nemcsak divatossá tette őt, hanem a ruhái által sokkal jobban kifejezheti a spiritualitását és művészetét. Az más kérdés persze, hogy a világ mit gondol az extrém öltözékeiről, mivel Lady Gaga öltözködésével olyasmit ért el, amit rajta kívül kevesen. Az NME idén ugyanis jelölte a legjobban és a legrosszabbul öltözött zenészek közé is.

Az est folyamán nem Lady Gaga volt az egyetlen, aki többször is átöltözött. A fellépők igyekeztek kihasználni a lehetőséget, hogy minél többféle kreációt mutathassanak be. Beyoncé, Pink, Taylor Swift, köszönhetően a színpadi produkcióiknak, összesen három ruhát mutattak be egy este alatt. Igaz, Pink esetében nem feltétlenül beszélhetünk ruháról, legalábbis a testszínű kezeslábasát túlzás lenne ruhának nevezni.

Persze ez a díjátadó sem maradhatott el durva félrenyúlások nélkül. A legnagyobb sokkot talán a csipkeruhába préselt Britney Spears okozta, aki a barna hajával, és a roppant előnytelen ruhaválasztással arra az időszakára emlékeztet, amikor nem volt teljesen a helyzet magaslatán. Az itthon nem túlságosan ismert Nadeea semmiképpen sem szidható, amiért túl sok anyagot igényelt volna a Grammy-díjátadóra kiválasztott ruhájához. Míg a szintén kevésbé ismert Shalia Durcal éppen ellenkezőleg, hiszen ő nem csak a színeket illetően esett túlzásba.