Tekintettel az idei báli szezonra összeszedtük, mik az idei trendek. A külföldi hírességek leszoktak a nagyszoknyás, túlságosan harsány estélyikről. Helyette maradtak az egyszerű vonalvezetésű, élénk színű, és a bátraknak a hússzínű kreációk. Flitter helyett gyöngyöket varratnak ruháikra, gyémántnyaklánc helyett csillogó kitűzöket viselnek. Az idei szezon legnagyobb kihívása: elkerülni a túlzásokat. Báliruha trend.

Mivel ismét egy báliszezon áll előttünk, összeszedtük, mely ruhák is számítanak igazán divatosnak. Az élénk színek, a lila és a hús szín mindenképpen ajánlott, ami a fazont illeti, az egyszerű szabást fodrokkal, gyöngyökkel, érdemes különlegessé tenni. Óriási ékszerek helyett a ruhára tűzött, feltűnő kitűzőket ajánljuk. A nagyszoknyás estélyiket pedig végleg el kell felejteni, helyette jöhet minden, ami kiemeli a homokóra-alakot. Egy dolog biztos, az idei szezon nagy kihívása - talán pont a válság miatt -, hogy elkerüljük a túlzásokat. De nézzük az idei szezonra leginkább jellemző trendeket egyenként.

A szivárvány minden színében

A bátrak és a feltűnésre vágyók idény nyugodt szívvel választhatnak élénk színű ruhákat. Így tett Diane Kruger, aki a Michelle Obama ruházatáért felelős Jason Wu által tervezett citrinkő színű estélyijét viselte a Golden Globe-on. Szintén feltűnő színnel tűnt ki a tömegből Mariska Hargithay a pink Vera Wang estélyijében, Anna Kendrick az ametiszt színű Alberta Ferretti kreációjában és Lea Michele a smaragd színű Malandrino ruhájában.

Testszín vagy jéghideg lila

A leggyakoribb színek a külföldi hírességeken egyértelműen a testszínű és a lila ruhák voltak, ez a két szín azonban nem mindenkinek ajánlott, hiszen nehéz eltalálni azt az árnyalatot, amiben nem úgy nézünk ki, mint aki most szökött meg egy kriptából. Aki nem biztos magában, maradjon továbbra is a feketénél, amint az például a Golden Globe-kiosztón is rengetegen tették.

Sellőlányok és a fodor

Azoknak, akik nem elégszenek meg az egyszerűbb szabású ruhákkal, bátran ajánljuk a fodrokkal feltunningolt darabokat. Amellett, hogy látványossá tesszük a külsönket, a díszétésnek további hasznos szerepei is lehetnek, hiszen egy jó helyre illesztett fodor rengeteget javíthat viselője alakján. Viszont akiknek nincsenek ilyen gondjai (például Kate Beckinsale vagy Sofia Milos), azok bátran viselhetik a homokóra alakot tökéletesen kiemelő felül szűk, térdnél uszályba bővülő, azaz sellőre emlékeztető fazonú estélyit, amely az idei szezon egyik legnagyobb trendje.

Flitterek helyett gyöngy

Míg egy MTV Movie Awards díjátadón megjelenhetnénk flitteres miniruhában, addig egy Operabállal már nem ilyen egyszerű az eset. Viszont aki ragaszkodik a csillogáshoz, az bátran használjon gyöngyöt vagy esetleg visszafogott mennyiségben Swarovski-kristályokat. Így tett például Sandra Bullock és Marion Cotillard is.

Rejtett kitűzők

Mivel idén a hírességek egyáltalán nem viselnek látványos méretű nyakláncot és karkötőt, ezért a csillogás a ruhákra szorítkozott vissza. Egyre több híresség visel olyan estélyit, amit strasszos kitűzővel tesznek különlegessé. Személyes kedvencünk Kyra Sedwick, de a vállait kövekkel kiemelő Christina Applegate-nél sincs okunk panaszra.

A mottó: visszafogottság

Persze nem csak arról szeretnénk beszélni, mit érdemes, hanem arról is, hogy mit kerüljünk el. A legfontosabb a visszafogottság, és a túlzások teljes elkerülése. Sandra Oh óriási, pink masnival díszített estélyije például nagyon kilóg a sorból, bár az is lehet, hogy éppen ez volt a cél. Negatív példaként említenénk még Meryl Streep kék-zöld mintás, abroszra emlékeztető ruháját, illetve Joan Ellen idétlen nyakláncát is. Kattintson a képre, a galériában valamennyi öltözéket megtekintheti!