A New York-i divathét keretében először lépett kifutóra Naomi Campbell jótékonysági bemutatóján Agyness Deyn, a rebellis brit szupermodell. A Burberry magas sarkú és talpú fazonja azonban kifogott a manökenen, aki nem egyszer, hanem kétszer is elesett a kifutón. A második bukás után feladta, mezítláb távozott a színről.

Így segített Haitin

Javában tart a Mercedes Benz által szponzorált New York-i divathét. Az esemény eddigi legnagyobb visszhangot kiváltó történése egy esés volt. Illetve kettő. Naomi Campbell Haiti megsegítésére szervezett egy bemutatót, amin kolléganője, Agyness Deyn is részt vett. A show keretében egy Burberry ruhát volt hivatott bemutatni a pár éve berobbant szupermodell, de a sarok ezúttal túl magasnak bizonyult.

Az alábbi videón jól látható, mi történt.

 Először nevetett, de már sajnálja

A felvételen jól látszik, hogy Agyness Deynnek megvolt a lélekjelenléte, és az egyetlen dolgot tette, amit egy nevetséges helyzetben tenni lehet: nevetett. Az első elbotlás után felállt, de csakhamar mégegyszer elesett, még nagyobb tapsvihart kiváltva. Ezek után feladta a küzdelmet: inkább levette a cipőket, és mezítláb távozott a kifutóról. Később a Twitteren azonban azt mondta, legjobb lett volna, ha az első esés után lennmarad. "Jaj, a térdem" - tette még hozzá.

Manökenbuktató holdjárók

Legutoljára másfél évvel ezelőtt tört ki kisebb botrány annak kapcsán, hogy egy modell elesett a kifutón. A mostani Burberry cipőhöz igen hasonló fazont álmodott meg az éppen aktuális szezonra a Prada, a bemutatón azonban több modell is elesett. Akkor a túl magas cipőket okolták, amelyek azonban nem tartják meg a lábat, ezért nem sikerült még a topmodelleknek sem járni bennük, pedig nekik ez a szakmájuk. Mindenesetre akkor nem volt olyan derültség a botlásokból, mint most Agyness Deyn esetén.

Minden idők egyik leghíresebb modellbotlása egyébként éppen a Haiti megsegítésére szervezett bemutató főnökének nevéhez fűződik. Mint emlékezetes, Naomi Cambellen 1993-ban egy Vivienne Westwood-bemutatón fogott ki egy túlságosan magas sarkú, és főleg talpú cipő. Fotó itt.