A növekvő érdektelenség ellenére Richie Rich az A*Muse 2010-es őszi/téli kollekciójának New York-i bemutatójára is meghívta új múzsáját, Pamela Andersont. A flitteres semmiségben végigvonuló híresség nem igazán nyerte el mindenki tetszését; volt, aki egy nyugdíjazott, jobb napokat látott táncosnőhöz hasonlította, és volt, aki legszívesebben savat öntött volna a szemébe a divatbemutatóról készült képek láttán. Maga a 42 éves szőkeség sem tartja magát szépnek, és állítása szerint a mai napig önbizalomhiánnyal küzd.

A New York-i Divathét utolsó előtti napján mutatták be az A*Muse 2010-es őszi/téli kollekcióját, amit a Heatherette-ből ismert Richie Rich jegyez. A tervező új, bár kissé érdektelenné váló múzsája, Pamela Anderson is végigvonult a kifutón, mégpedig egy olyan ezüstösen csillogó, flitteres semmiségben, ami bizony nem sok mindent takart, és viselőjének ügyelni kellett arra, hogy az egyébként teljesen kirajzolódó mellbimbója ne bukjon ki a falatnyi anyag alól.

Szebb napokat látott táncosnő?

Bár valójában semmi meglepő nincs abban, hogy a híresség ilyen sokat mutató holmiban jelenik meg a nyilvánosság előtt, azért az újabb ruhadarab miatt is kapott hideget és meleget is – írja az MSNBC. A WhyFame szerint egy 42 éves, kétgyermekes édesanyának kicsit több méltósággal kellene rendelkeznie. „Úgy néz ki, mint egy visszavonult, ócska táncosnő. Annyira szánalmas, amikor egy korábbi szexszimbólum ennyire küzd a kor ellen, pedig a ráncok, a pocak és maga az öltözék is egyértelművé teszi a helyzetet.”

Ellenvélemény is akadt

A Gather egyik blogere, Marnie B szerint az eseményről készült fotókat csak az erősebb idegzetűeknek érdemes megnézni. Hozzátette, hogy legszívesebben savat öntene saját szemébe. A CelebBuzz szerint kicsit kínos és zavarbaejtő volt Anderson. „Bárcsak kitörölhetnénk az emlékezetünkből, amit láttunk. Ha a bikiniszezon közeledtével szükségük van egy étvágycsökkentő módszerre, amivel megszabadulhatnak a felesleges kilóktól, akkor nézzék meg a képeket.” A Sun újságírója viszont más véleményen van, szerinte Anderson elbűvölő volt, és egy élő példa arra, hogy a születési dátum önmagában nem jelent semmit.

Nem szereti a testét

Valahol egyébként maga Pamela Anderson is egyetért az őt kritizálókkal. A szőke celeb a divatbemutató után elmondta, annak ellenére, hogy nagy gyakorlata van a vetkőzésben, nem gondolja úgy, hogy túlságosan jól nézne ki – olvasható a New York Post oldalán. „Soha nem vagyok elég magabiztos, nem igazán szeretem a testem” – nyilatkozta Anderson, aki egyébként szerepel majd a Dancing with the Stars következő szériájában. „Szerintetek jó leszek? Biztosan nagyon jó móka lesz. Nem igazán tudok táncolni, de szeretem a kihívásokat” – tette hozzá a híresség, akit persze a fellépőruhák is lázba hoznak.

Villantásbiztos fellépőruha?!

Richie Rich ezt azzal egészítette ki, hogy Anderson egyelőre nem akar a másik nemmel foglalkozni, és inkább a divattal és a televízióval kapcsolatos munkáira akar koncentrálni. „Szerinte egyedülállónak lenni a legjobb dolog a világon. Nem állítom azt, hogy végleg búcsút int a férfiaknak, de egyelőre biztos nem akar új kapcsolatot” – nyilatkozta Rich, aki természetesen szeretné, ha ő tervezhetné meg azokat az öltözékeket, amiket Anderson a táncos műsorban visel majd. Hozzátette, természetesen ügyelniük kell arra, hogy az öltözékek villantásbiztosak legyenek, ami bizonyára igen nagy kihívás lesz, hiszen a híresség keble – illetve néha feneke – meglehetősen kameraérzékeny.

A transzszexuális divatikon

A divatbemutatón egyébként nem Pamela Anderson volt az egyetlen szőke híresség, aki plasztikai sebészeknek köszönheti a külsejét. A kifutón feltűnt Amanda Lepore, aki férfiként látta meg a napvilágot, de rá kellett döbbennie, hogy rossz testbe született, és ő valójában nő. Amanda Lepore-nak szinte bérlete volt a plasztikai sebészekhez; összesen háromszor műtötték meg a mellét, a száját is feltöltötték, ami így szinte védjegyévé vált, és se szeri, se száma a többi beavatkozásnak. A sok szenvedés mindenesetre megérte, hiszen transzszexuális divatikon vált belőle, és a New York-i Divathéten rendszeresen modellkedett a Heatherette-nek.