Végéhez ért a divathét-szezon, így már világos, mi fog hódítani a jövő cipődivatjában. Végigmustráltuk a legfontosabb nemzetközi bemutatókat, és kiválogattuk önöknek, ami az egészből a legérdekesebb: az igazán extrém cipőket. Olvasson tovább és ismerkedjen meg az öt legjellemzőbb trenddel és a következő szezon legfurcsább lábbelijeivel!

Kiálló sarok

Az egyik legszembetűnőbb újdonság, hogy a nagy, oszlopszerűen egyenes, szigorúan függőleges sarkak a legfrissebb bemutatókon néha elkezdtek bedőlni. Ennek a trendnek megfelelően (ami természetesen nem mai találmányon alapszik) a cipő sarka nem a viselő sarka alatt kezdődik, hanem beljebb, mintha a talp közepét emelné-támasztaná meg. Ennek megfelelően a lábbelik hátsó része jellegzetes sziluettet kap, amitől a megemelt sarok szembetűnően kiugrik. Kattintson a képre, a galériában az alábbi Marni-darab mellett még rengeteg további példát mutatunk!

Állatminta

A bocik, ocelotok, zebrák és tigrisek rengetegszer előkerülnek a divatban, és úgy tűnik, ősztől kezdve a cipőboltokban is nagy számban lesznek. Egyébként is rengeteg állatmintás, vagy egyébként állatot, természetet idéző kreációt mutattak be az elmúlt időszak divathetein kezdve a fejre szerelt agancsoktól a mű és igazi szőrméből készült kabátokig-kiegészítőkig. Az állatos trend a cipőkre mintha most nagyobb hatással lenne, mint bármikor korábban: amint látják, Roberto Cavalli egyszerre többféle mintát is képes használni.

Hangsúlyos felsőrész

Hatalmas divatja volt nemrégiben az általunk csak kedvesen ortopédnak becézett cipőknek. Ebben a fazonban a talp és a sarok volt igen hangsúlyos, és mivel annyi helyen előfordult az utóbbi időben, várható volt, hogy megjelenik az ellentrend. Így is lett: egyre több az olyan lábbeli, amin a hangsúly nem alul, hanem felül van. Elsősorban a díszesen kihajtott szárú csizmákra gondolunk, mint az alábbi Issey Miyake példány, de ebbe a kategóriába sorolható a D&G legújabb kedvence is, a jetiláb.

Élénk, csillogó színek

Az egyszínű, csillogó lakkcipőket sem az új szezonban találták fel, de ennek ellenére népszerűségük még mindig növekszik. Az alábbi, szinte szemfájdítóan rikító darabot a Bottega Veneta küldte fel a kifutóra, de a Prada retrohangulatú, szexi titkárnős kollekciójában is megvillant jónéhány ilyen.

Comb fölé

És még valami, ami 2009-ben is erősen benne volt a levegőben, de továbbra is csak egyre többet látunk belőle. A szintén lassan örökzöldnek számító bokacsizma mellett a térd fölé érő csizmák is mintha osztódással szaporodnának. A Gucci alábbi lábbelije annyira magas, hogy szára egyszerűen eltűnik a miniszoknya alatt. Ugyanilyenje a DSquarednek is van, nézelődjenek tovább a Tejben-vajban kiegészítőkről szóló posztjában!