Hatodik alkalommal rendezték meg Latin-Amerika egyik legnagyobb tetováló showját, ahova még Franciaországból is érkeztek művészek. A három napig tartó eseményen volt szépségverseny is, sőt, a bevétel egy részét jótékony célokra ajánlották fel. A rendezvénynek emellett az volt a célja, hogy a tetovált illetve a testékszert viselő embereket ne érje hátrányos megkülönböztetés.

A hétvégén rendezték meg Buenos Airesben az International Tattoo Showt, ami immár a hatodik ilyen esemény. A tetoválóművészek Argentínából, Brazíliából, Mexikóból, Peruból, Chiléből, az Egyesült Államokból, Franciaországból és Spanyolországból érkeztek, és összesen százötvenen mutatták be munkáikat – írja az AFP.

Mint a legtöbb valamirevaló tetoválók számára rendezett eseményen, természetesen itt sem csak távolról lehet megcsodálni a kiállítók műveit, hanem aki akart, akár egy újabb ábrát is varrattathatott magának, ahogyan ezt sokan meg is tették. Emellett persze voltak különböző bemutatók, koncertek, versenyek, valamint egy kiállítás is tetováló mesterek műveiből. Sőt, a három napig tartó esemény utolsó napján egy szépségversenyt is rendeztek vállalkozó szellemű hölgyek számára Miss Tattoo címmel.

Az eseményen egyébként egy olyan kampányt is népszerűsítettek a szervezők, amit azért indítottak el, mert nagyon sok tetovált vagy piercinget viselő embernek elege lett abból, hogy a testüket díszítő ábrák és ékszerek miatt hátrányos megkülönböztetés éri őket. Mint a kampány Facebook-oldalán is olvasható, nem bírják tovább elviselni, hogy másképp bánnak velük, amikor állást keresnek, amikor orvoshoz kell menniük, amikor testékszerrel jelennek meg az iskolában, valamint az is zavarja őket, hogy nem adhatnak vért.

Diego Staropoli, az eseményt szervező Mandinga Tattoo munkatársa úgy véli, hogy ez a kezdeményezés biztos nagy port kavar majd, de reméli, hogy sikerül némi változást elérniük. A show bevételének egy részét egyébként jótékony célokra ajánlották fel, pontosabban egy iskola felújítására fordítják majd, és talán ennek az adománynak is az volt a célja, hogy bebizonyítsák, ők valóban a jó fiúk közé tartoznak.