Összegyűjtöttünk néhányat a legelképesztőbb trendekből. Előkerültek az abroncsos szoknyák, a holdjáró cipők, a haspólók, de még a bemelegítő nadrág is. Akár hiszi, akár nem ezek a viseletek könnyedén túléltek két évtizedet is, és ha végignézi a listát, rájön, nem kell sokat keresgélni ahhoz, hogy találjon belőlük egyet-egyet a környezetében. Önök szerint melyik viselet volt minden idők legszörnyűbb divattrendje?

Bemelegítő nadrág

A kinyúlt pamut bemelegítő nadrágnál kevés rosszabb dolog van a világon, és a helyzetet az sem javítja, ha esetleg még jó állapotban van a sportoláshoz egyébként alkalmatlan viselet. Hiszen kevés ruhadarabban nézhet ki egy nő ennyire slamposan. Ráadásul a kilencvenes években még kifejezetten divatos volt, mostanra szerencsére már csak Missy Elliot népszerűsíti a bő nadrágokat.

bemelegitos

Daisy Duke-farmer

A Hazárd megye lordjaiban a nő főszereplő viselt extrarövidre vágott farmert, ami aztán széles körben elterjedt. A fenékmutogatós ruhát azonban a szakemberek kifejezetten a vízpartra készülő nőknek és a kitalált filmes karaktereknek ajánlják. Ehhez képest rengetegen mutatkoznak még mingid az extrarövid farmerban, elég példaként felhozni Britney Spearst.

daisyduke

Futurisztikus ruhák

Véleményünk szerint a futurisztikus ruhák biztosították az egyetlen lehetőséget a neonszínű és a fémes csillogású anyagok felhasználására, más értelmes magyarázat nem állhat ezeknek a daraboknak a megjelenése mögött. A kilencvenes években mindenképpen az Ötödik elem és Milla Jovovich emelte piedesztálra a műanyag ruhákat, most pedig nem kell sokáig keresnünk, ha futurisztikus elemekkel akarunk találkozni.

futurisztikus

Fűző

A fűző már több évszázada létezik, és bár az eleinte vasból készített darabok korántsem voltak kényelmes viseletek, a nők mégis viselték alakformálási célból, mivel a fűző ugyanis formálja a derekat, és megemeli a melleket. Madonna a kilencvenes években szedte elő ezt a majdnem sikeresen elfeledett darabot, és azóta sem sikerült eltűnnie a fűzőnek, hiszen a fehérneműk között ismét fellelhetjük, a sztriptíz táncos Dita von Teese pedig nem győzi eleget népszerűsíteni.

fűző

Haspóló

Ez tipikusan olyan ruhadarab, amit csakis azok viselhetnek, akiknek kifogástalan alakjuk van. Britney Spears fénykorában nyugodtan viselhette – igaz elhízottan sem mondott nemet a hasa mutogatására -, ráadásul a popsztárok ruhái egyébként is lényegesen eltérnek az átlagemberekétől (elég csupán Lady Gagát megemlítenünk).

haspóló

Holdjáró

Ezt a remek viseletet a Spice Girls népszerűsítette, és csak kevesen mondhatják el magukról, hogy sosem léptek vastagtalpú cipőben utcára. Amellett, hogy bűnronda és a legkevésbé sem nőies ez a cipő, ráadásul még egészségtelen is. Sajnos a magas talpak mostanra sem tűntek el, és az elvétve felbukkanó darabok megemlítése helyett egész összeállítást mutathattunk ezekből a darabokból.

holdjáró

 

Kertésznadrág

Bár valóban egyszerű és praktikus viselet, sajnos kicsit idősurasan néz ki, ezért nem neveznénk a kedvencünknek a kertésznadrágot. Pláne nem tűsarkúval, úgy ahogy Fergie viselte, mielőtt még igazán híres nem lett volna.

kertesz

Krinolin

A XVIII. Században feltűnt krinolin, mely eredetileg abroncsalakban befűzött acéllemezekből állt, a XIX. század végén ment ki a divatból, és lássuk be, igencsak megnehezítette a nők életét, hiszen az 2-3 méter átmérőjű ruhában nem volt egyszerű közlekedni, vagy akár leülni. Az esküvői ruháknak köszönhetően ez a darab sosem tűnt el igazán, hiába volt egy igen erős próbálkozása a Guns N' Rosesnak. Mostanra legalább az estélyi ruhákból kezd eltűnni, bár Kiszel Tündét erről még nem értesítették, hiszen akkor nem jelent volna meg az Operabálon abban a bizonyos ruhában.

 

krinolin