Miután a londoni és a milánói divathetekről készített összeállításunk nagy sikert aratott, arra gondoltunk, most bemutatunk néhány olyan divathetet, amiről általában nem szokás megemlékezni. Hiszen Macedónia, Kirgizisztán vagy éppen Ukrajna nem számít divatnagyhatalomnak, bármilyen érdekes darabokkal rukkolnak is elő az ottani tervezők. Na de előrukkolnak-e egyáltalán? Nézzük csak...

Kirgizisztán

A kirgiz divathéten leginkább a népviseletből merítettek ihletet a tervezők, így lehet az, hogy várkisasszonyok mellett taréjos fejdíszeket is bemutattak Bishekben. Azonban még mielőtt bárki is azt hinné, hogy Kirgizisztán teljesen le van maradva divat terén, elmondjuk, hogy a bemutatókon általában modern ruhákból van több, és talán éppen ezért mutatnak jól köztük a saját hagyományaikra épülő, élénk színű ruhák.

Kattintson a képekért!

Ausztrália

Ausztráliában már sokkal komolyabban veszik magukat a tervezők, és talán pont ez az oka  annak, hogy kevésbé mernek eltérni a trendektől, és így igazán semmi eredetit nem tudtak bemutatni. Hiszen a pöttyös vagy a pink ruha csupán feltűnő, de bármelyik boltban találhatunk hasonlót. Igaz, az a galériánkban szereplő átlátszó darabért azért picit többet kellene rohangálni.

Kattintson a képekért!

Ukrajna

Véleményünk szerint a kijevi divathét az egyik olyan esemény, amit a sajtó indokolatlanul mellőz (kivéve ugyebár minket). A tervezők remek és kreatív ötleteket vonultatnak fel, és bár számos ruhát nem lehet viselni a való életben, azért jót mulattunk az arany erényövön, és a kirakatbabák végtagjain, melyek fontos részét képezték a kabátoknak (lásd a jobb hasáb legfelső fotóját, és természetesen a galériát).

Kattintson a képekért!

India

Delhiben ezzel szemben nem vagánykodtak, és az egzotikumot se erőltették. Az indiai divathétről érkezett fotók a világ szinte bármely pontján készülhettek volna, és nagyjából azt mutatják, hogy az ottani tervezők a legszélesebb értelemben vett nagyközönségnek szeretnének dolgozni. Élénk színek, vonzó ruhák, dekoltázsok, combok és európai modellek, egészen finom utalásokkal valami kötözködős fetisizmusra.

Kattintson a képekért!

Macedónia

Szintén egzotikumnak számít a macedón divathét. Ha hirtelen egymás után nézzük meg az Elena Luka tervezte élénk színű, virágokkal és tüllel kiegészített ruhákat, talán kicsit soknak tűnnek, de a zöld ruha a körítés nélkül például megállná a helyét, hiszen önmagában nem tűnik annyira erőltetetten tavasziasnak. Az alábbi fotó viszont kicsit olyan, mintha a divatbemutatót a virágkarnevállal kötötték volna össze.

Kattintson a képekért!

Melyik divathét tetszett a legjobban?

Miután végignézte a kissé egzotikusnak számító divatheteket, döntse el, melyik érdemelne több figyelmet, és melyiknél jogos, akár jótékony a sajtó hallgatása! A kijevi divathét, ahol művégtagos kabátokat mutatnak be, a saját népviseletéből merítő kirgiz divathét? Esetleg a tömegbe lassan beolvadó ausztrál vagy éppen az indiai? Szavazzon!