A sportruházat és a divat rengeteg helyen kapcsolódik. Van olyan, hogy egy nagy divattervező bedolgozik egy sportszergyártó cégnek, de olyan is, hogy a sportszerkó magától válik divattá (lásd pl. a bemelegítő nadrágot). Most azt nézzük meg, a divatra egyébként igen kényes celebek hogyan öltöznek fel a sportoláshoz. A kínálat énekesnőtől szupermodellig, jógától úszásig terjed. Heti trend.

Fergie

Kezdjük például a Black Eyed Peas énekesnőjével. Fergie kedvenc sportja a jelek szerint a futás, hiszen rengetegszer suhan el a paparazzók fényképezőgépe előtt egy üveg gyümölcslével vagy energiaitallal a kezében. A 35 éves énekesnő divatügyben hozott döntéseivel ugyan nem mindig értünk egyet, de az kétségtelen, hogy futáshoz mindig remekül öltözik fel. Ragaszkodik a csupafeketéhez és a viszonylag testhezálló pólóhoz, de mindig választ valami kiegészítőt is a szemlátomást méregdrága napszemüveg mellé: hol napellenzőt visel, hol virágot tűz gondosan összefogott hajába. Fejhallgatója pedig annyira menő, hogy az már szinte önmagában öltöztet, pedig nem is a divatipar terméke.

Nicole Kidman

Nem sokat törődik viszont a külsejével Nicole Kidman, ha sportról van szó. A bal oldalon látható, kissé ijesztő fotó a galériában nagyobb verzióban is megtekinthető, ha valaki nem hinné el, hogy ez tényleg maga a színésznő-legenda. Az ő esetében a sportruházat nyilván azt a célt is szolgálja, hogy minél inkább beleolvadjon a környezetbe, ezért is tűrte be az árulkodó hajtincseket a katonai sapka alá. Az ember nem gondolná, hogy egy Oscar-díjas díva ruhatárában is van egy ilyen jellegtelenül sötétszürke kapucnis felső, de a jelek szerint ez a helyzet. Viszont ami Fergie-nél a fejhallgató, az Kidmannél a tornacipő. Az a pár elnyűtt Converse ezt a szerelést is sokkal menőbbé teszi.

Kate Hudson

Bringamániás olvasóink nyilván leszedték volna rólunk a keresztvizet, ha kerékpározó celebet nem mutatunk sportolós összeállításunkban, ezért következzen most Kate Hudson. Amint az a galériában látható, a színésznő előszeretettel pattan nyeregbe, és ilyenkor laza, buggyos, a '80-as éveket (azon belül a Flashdance plakátját) idéző felsőbe bújik. De Hudson kedveli a spinninget is, és a fekete ruhás fotók egy ilyen edzés után készültek róla. A színésznő a jelek szerint nem szégyellős, sportmelltartóban merészkedett ki az utcára, kivillantva feszes hasát, amit némileg meglepő módon még a testmozgáshoz is felékszerezett. Az ilyesmi nálunk a suliban szigorúan tilos lett volna a tornaórákon, de Hollywoodban természetesen megengedett: Kate Hudson derekáról egy apró kereszt fityeg spinning közben.

Paris Hilton

A szállodalánc-örökösnő nem kifejezetten egy sportlédi. Sőt, úgy is fogalmazhatnánk, hogy kifejezetten nem az. De ha a hajózás sportnak számít, akkor neki is itt a helye, még akkor is, ha biztosra vehető, hogy a dolog erőkifejtéssel járó részét nem ő végezte. Viszont most a divat is a témánk, és Paris Hilton egy remek hajózós összeállítást mutatott be a napokban Brazíliában. Az ötvenes-hatvanas évek talán sosemvolt felhőtlen boldogságát idéző kalap-napszemüveg kombó ugyan jobban illik divatbemutatóra, mint testgyakorláshoz, de a fehér melltartóval és nagyonmini szoknyával kiegészített fürdőruha akár sport közben is használható lehetne.

Stephanie Seymour

Ő az egyik hölgy, akit több olvasó is hiányolt 20 éves szupermodell-visszatekintésünkből. Onnan fognak a legtöbben emlékezni rá, hogy Stephanie Seymour volt az, akit Axl Rose elvett feleségül a November Rain klipjében. A most kereken 40 éves, négy gyermeket szült anyuka Saint Barthélemy szigetén ejtőzött a napokban, de amint azt a fotók bizonyítják, Paris Hiltonnal szemben ő nem riad vissza egy kis úszástól. Galériánkban két bikiniben is látható az egykori szupermodell, az egyik egy minimalista megközelítésű fekete darab, míg a citromsárga másikhoz hatalmas felső tartozik. A túl sokat fedő ruha ne szegje férfiolvasóink kedvét: a tervező azért bánt ilyen bőkezűen az anyaggal, mert az átlátszó.

Eva Herzigová

A hatodik celeb pedig még egy ex-szupermodell, aki szintén máris letudta idénre az első menet strandolást. A cseh származású manöken az úszás és az igencsak aktív hajózás mellett talán még egy kis tornát is bevet a tengerparti homokban. Mindezt egy olyan megkötős bikiniben, ami tényleg csak a legfontosabbakat takarja. Meglepő módon Eva Herzigová a kétrészes fürdőruhát egy szintén fekete fejkendővel tette alkalmilag háromrészessé, sőt napszemüvegéhez is ragaszkodik még akkor is, amikor éppen ugrik bele a vízbe. Nyakláncát és karkötőit elfelejtette levenni, reméljük, nem fognak rásülni.

Ki legjobb sportszerkó tulajdonosa?

Valamiért van egy olyan érzésünk, hogy akármi áll most itt a szavazógép melletti hasábban, férfiolvasóink túlnyomó része már úgyis leadta voksát Stephanie Seymour átlátszó bikinifelsőjére. De ha véletlenül az ön esetében mégsem későn szólunk, érdemes olyan szempontból végignézni ezt a hat nőt, hogy melyikük az, aki a saját stílusát és egyéniségét a legjobban ki tudja fejezni még akkor is, ha az öltözködéshez kizárólag a sportoláskor használható eszközök szűkös köre áll rendelkezésre.