Lassan mindenen átnyúlik a majdnem minden divatos attitűd, ami a fürdőruhákon például úgy csapódik le, hogy nagyjából csak a tanga meg az állatminta nem divatos. Ezeken kívül minden mehet, ami ez elmúlt pár évben valamikor menő volt, a pöttyös, a kályhaezüst, a kristályos, a bármi. Nagy öröm ez azoknak, akik nem váltogatják évente a fürdőruhájukat.

Idén hagyományosan nagyon sokadszorra is megrendezték a Cosmo Bikini Show-ját, aminek a legnagyobb hátránya, hogy nem márkák szerint, hanem tematikusan mutatja be a fürdőruhákat, de így legalább megtudtuk, hogy minden márka csinál mindenfélét, de tangát és tigrismintásat nem.

A rövid, de annál sűrűbb bemutató alapján több dolgot is kijelenthetünk: Lady Gaga mindent meghatároz, fürdőruhából simán jó lesz, amit egy pár éve vettünk, lassan balesetbiztosítást kell kötni a divatbemutatókra.

A 2010-es Cosmo Bikini Show-n tíz tour volt, és ha a tavaszi divat legnagyobb felfedezése, hogy igazságot szolgáltat a kockás ingnek, akkor a nyári bikinidivaté talán az lehet, hogy ismét lehet pöttyös és lila fürdőruhát hordani, anélkül, hogy az embert nyaraló, romantikus bölcsésznek vagy megpihenő, nagyvilági üzletasszonynak néznék.

A pöttyös és a lila visszatérése mellett nagy hangsúlyt kaptak az űrkorszakot idéző ezüst fürdőruhák, amik azért nagy dózisban elég szürreális képet mutatnának, mondjuk, valamelyik balatoni szabadstrandon. De szinte senkinek sem kell izgulnia, tényleg minden divat nagyjából, egyrészes, fekete, bikini, rojtos, csillámos, fűzős, kapcsos, kerek, szögletes, lyukas, mogyorós, keserű, bármi.

A bemutató szervezői a tematikus tourokkal segítették a fenti felismerés megszületését, de azzal, hogy többször halálra ijesztették a nézőket teljesen kiszámíthatatlan robbanásokkal, meg egyéb, a fürdőruhától meglehetősen távol álló látványelemekkel, ugyanannyira hátráltatták is azt. Az utóbbi hónapokban a divatbemutatók egyfajta látványboomon mennek át, amikor nem elég egy-egy jó koreográfia és néhány jó kiegészítő meg frizura a ruhák bemutatásához, hanem ezek helyett kezd elengedhetetlenné válni a színpadon pattogó tánckar, a Rammstein koncertjeiről ismert pirotechnika és minden egyéb vásári látványosság. A Cosmopolitan show-ja alatt például két tüzes botot pörgető gólyalábas férfi szórakoztatta a nézőket az egyik tourban, ami azt eredményezte, hogy volt nagyjából tíz fürdőruha, amit senki sem látott, mert mindenki az artistákat figyelte.

A Lady Gagának emléket állító bemutatón fel is sikoltottak páran a váratlanul jelentkező különböző látványelemek és hanghatások miatt, meg persze olyanok is voltak, akikből őszinte káromkodások szaladtak ki, ami különösen szórakoztatóvá tette a bemutatót, hiszen mindig vicces, amikor decensnek kinéző urak, és finomnak mutatkozó hölgyek ijedségükben kurvaéleteznek.

Azt viszont sajnos nehéz feldolgozni, hogy Lady Gaga annyira tematizálta az életünket, hogy a bemutató kiegészítői között próbáltak olyan darabokat ráaggatni a modellekre, mint amilyeneket Gaga hordott eddigi pályafutása alatt. A Telephone klipjének cigiszemüvegére emlékeztető napszemüvegtől kezdve a furcsa kalapokig és leplekig . Kíváncsian várjuk, mi lesz velünk, amikor az extrém irányba mozduló bemutatók világa felfedezi magának a svéd Fever Rayt meg a troll metált.