Feltartóztathatatlanul közeledik a nyár, újra nyitnak a strandok. Ennek örömére egy heti trendösszeállítás keretében összegyűjtöttünk pár olyan fotót, amin külhoni celebek próbálják követni a legújabb fürdőruha-trendeket, hiszen nekik nem okoz gondot már az év első hónapjaiban élvezni egy napsütéses hely minden áldását. Vajon a kis feketét a bikinik terén is kedvelő hatvanas exmodell, vagy egy egyrészessel és keblével küzdő fiatal popcsillagnak sikerült jobban teljesítenie a feladatot?

Ha minden igaz, akkor szombaton elkezdődött a strandszezon Magyarországon, és akinek éppen nincsen módja leugrani egy tópartra vagy elutazni egy tengerpartra, valószínűleg a városi vízfelületeket használja majd a felüdüléshez. Az idei fürdőruha-trendet már többször is elemeztük, és most pár celebviselettel próbálunk segíteni azokon, akik még nem döntötték el, hogy milyen fazonú, mintájú, színű holmiban élvezzék a nyár adta remek lehetőségeket.

1. Alessandra Ambrosio

A Victoria's Secret fehérnemű-gyártó cég egyik főmodellje a mellékelt képen éppen egy fotózáson vesz részt a Karib-tenger egyik szigetének közelében, így biztosak lehetünk abban, hogy az a fürdőruha, amit éppen visel, megfelel a legutóbbi divatnak. A képből egyértelműen látszik, hogy az egyszerű háromszög fazonú bikinivel továbbra sem lehet melléfogni, és a párducminta sem tartozik az üldözendő, illetve kerülendő dolgok közé. Ja, és állatbőr-minta ellenére nem kell ragaszkodni az eredeti, Természet Anya által megalkotott alapszínhez, hanem nyugodtan bemutathatjuk a nagyvilágnak azt, hogy milyen lenne, ha egy nagymacskára rázuhanna egy szivárvány.

2. Mel B

Bár a Spice Girls egykori énekesnője nemrég kijelentette, hogy az év végéig mindenképpen szeretne egy gyermeket, egyelőre nem látszik, hogy a terv már a megvalósulás fázisába ért volna. Az Ultimo fehérneműit is reklámozó híresség láthatóan az egyszerűség híve. Igaz, az egyszerű szabású, sárga bikinire felvett egy színben passzoló, ám valamivel díszítettebb, arany színű szálakkal átszőtt lenge semmiséget, amit akkor érdemes magunkra ölteni, ha a napozás és úszás között mondjuk elmegyünk beszerezni némi élelmet és innivalót egy messzebb lévő büféből. Ja, és persze ne feledkezzünk meg az énekesnő összeállításához szintén illő ékszerekről sem, amik arra utalnak, hogy Mel B-nek nem áll szándékában úszni. A lábán lévő cipzáras magas sarkú cipő ugyan remekül megfelel egy kibetonozott környékhez, viszont nem biztos, hogy egy homokkal borított part vagy egy füves strand megfelelő terep lenne ehhez a lábbelihez.

3. Ivana Trump

Donald Trump volt neje 2004-ben egy óriási veszekedést követően állítólag a tengerbe dobálta akkori pasija, Rossano Rubicondi holmiját. Úgy tűnik, hogy az egykori modell most sokkal harmonikusabb kapcsolatban él, legalábbis ezt bizonyítja a március elején készített kép. Persze nem ez az első eset, hogy a hatvanéves egykori sportolót és modellt ilyen sokat mutató öltözékben láthatjuk. Amikor ugyanis a Celebrity Big Brotherben azt a feladatot kapta a lakók egy része, hogy le kell rajzolniuk társaikat, Ivana Trump fehérneműre vetkőzött. A cseh származású egykori síbajnoknő a fürdőzéshez természetesen elhagyta pántos szandálját és a harisnyáját, és a sokoldalú kis fekete ruha bikinis verzióját öltötte magára ügyelve arra, hogy legalább a kiegészítők, jelen esetben a fülbevalója feldobja a komor színt, amivel egyesek szerint nagyobb mennyiségben óvatosan kell bánni, mert öregíthet.

4. AnnaLynne McCord

A 90210 című sorozat szereplője a Spice Girls énekesnőjének fürdőruhájához hasonló bikinit vett fel, amikor pár barátjával és a testvérével együtt levonult a tengerpartra, hogy strandröplabdázást imitálva pózoljanak az éppen, teljesen véletlenül arra tévedt fotósoknak. AnnaLynne McCord fürdőruhája valamivel trükkösebb, mint a cikkben másodikként említett hírességé. Bár Mel B-nél egyértelmű volt, hogy a karperecek nem zavarják majd semmilyen tevékenységben, azt nem igazán értjük, hogy a labdajátékhoz miért is van szükség egy kétsoros nyakbavalóra. Az ifjú színésznő Mel B-hez hasonlóan mindenesetre tisztában van azzal, hogy a parttól távolabb érdemes valamit felvenni a bikinire, mert a túl sok szabad bőrfelület esetleg elvonhatja az éppen mögöttünk motorozó férfi figyelmét, és egyébként is készült már róla jó sok bikinis fotó.

5. Serena Williams

A műkörmösnek tanuló teniszcsillag az aktuális divatnak megfelelő aszimmetrikus holmiban jelent meg pár héttel ezelőtt Miami tengerpartján. A fazon mellett arra is jól ráérzett, hogy idén tuti befutónak számítanak a színes mintákkal díszített, feltűnő fürdőruhák. És ahogy Serena Williams példája mutatja, a parafa talpú cipőket idén sem kell a szekrény mélyére száműzni, bár egy homokos tengerparton valóban sokkal kényelmesebb mezítláb közlekedni, mint egy magastalpú lábbeliben billegni. Igaz, a sportoló helyében az óriási bőr válltáska helyett talán egy vászonból készült kiegészítőbe pakoltuk volna a személyes holmit, mert az talán egy fokkal jobban illik az ilyen nyári szabadidős tevékenységekhez.

6. Ke$ha

Az 1987-es születésű amerikai énekesnő szemmel láthatóan nem volt elég megfontolt, amikor abban a fekete egyrészes fürdőruhában mártózott meg a vízben, ami a képen látható. Nem igazán találtunk ugyanis olyan képet, amin Ke$ha éppen nem igazgatná magán az ominózus holmit. Először a mellét fedő résszel akadtak problémái, pedig egy külön megkötő van ezen tájék stabilan tartásához, majd az alsóbb részeket is helyre kellett rakni egy kicsit. Hasonló darabbal egyébként már a magyar Cosmopolitan 2008-as bikinibemutatóján is találkoztunk, és úgy tűnik, hogy továbbra sem áldozott le a napozásbarátnak nem feltétlenül mondható daraboknak.

7. Shauna Sand

A színésznőként és playmate-ként is ismert szőkeséggel, pontosabban a pasijával már a Kockahas nevű blogunkban foglalkoztunk, de mivel akkor nem a hölgyön látható bikinin volt a hangsúly, ezért úgy gondoltuk, hogy újrahasznosítjuk a képeket. Az állatmintához hasonlóan sokan a terepmintát is a vitatható kategóriába sorolják. Mindez nem igazán zavarja Shauna Sandet, akinek bizonyára nem az a célja, hogy beolvadjon a környezetébe. Biztos, ami biztos, egy olyan darabot választott, aminek szélén neonrózsaszín csík látható, így tuti, hogy senkinek sem kerüli el a figyelmét. Ilyen feltűnő szín mellett már nincs is szükség arra, hogy a fazon túl bonyolult legyen; köszöni szépen, neki megfelel az egyszerű pántos, háromszög-verzió.

Kié a legjobb fürdőruha?

A felsorolás végére értünk, és most Önökön a sor, hogy eldöntsék, vajon kinek a bikinije illetve fürdőruhája nyerte el leginkább a tetszésüket. Az egyszínű vagy a mintás holmik a nyerők, a trükkös egyrészes, vagy az egyszerű, de nagyszerű háromszög a tuti befutó? Érdemes-e néha felölteni valamit az apró holmikra, vagy minél több bőrfelület látszik, annál jobb?