10 hordható vagy bizarr trendtipp az eklektikus nyárért

2010.05.04. 14:56
Közeleg a kánikula, nézzünk kicsit szét a divatházak kínálatában. Ha rajtuk múlik, idén nyáron valószínűleg igen eklektikus lesz az utcakép. Jó hír, hogy mindenki találhat olyan trendet a rengetegből, amit szívesen visel majd. Mi most bemutatjuk azt a tíz újdonságot, ami nekünk szemet szúrt és a boltokban is megtalálható.

1. Virágminta

Kezdjük egy nagy kedvenccel, a romantikus virágmintával: idén bármelyik ruhadarabunkat eláraszthatják a kisebb-nagyobb, tarka-barka virágok: a mintás leggings-t csak vékony lábúaknak ajánljuk, de bárki felvehet egy csinos nyári ruhát vagy szép felsőt, ha beleszeretett e kicsit giccses trendbe. A celebek is szívesen bújnak vidám virágos rucikba: Ashlee Simpson és a fotón látható Mischa Barton is egyszerre két trendet lovagol meg minioveráljában.

2. Military

A katonai stílust megint megpróbálják ránk erőltetni, bár idén a camouflage mintától talán megmenekülünk. A márciusi francia Vogue divatanyagai is e téma körül forognak, és jól illusztrálják, hogy lehet ezt a stílust is szépen viselni. Aki katonásan akar kinézni, vegyen sötétzöld, barna, khaki színű ruhákat, de ügyeljen a fazonválasztásra, nehogy túl kaszárnyásra sikerüljön az összeállítás: mi csinos sötétzöld vagy beige zubbonyt ajánlunk a kívánt hatás eléréséhez.

3. Mintás

A kifutókat elözönlötték a geometrikus, álomszerű, vagy éppen vicces-aranyos nyomott minták. A Miu Miu cicás szettjei az örök kislányokat célozzák meg, a Givenchy és a Valentino kaleidoszkopikus rajzolt vonalai egyszerűen ultratrendik. Természetesen McQueen-é idén a leghíresebb (nyomott mintásak közé sorolható) álomkollekció: nem véletlen, hogy az atlantiszi ihletésű, csodaszép ruhák utánérzései ott figyelnek majd’ minden boltban.

4. Áttetsző

A kánikulában mindenki a lenge darabokra vadászik, talán ebből a megfontolásból (talán nem) több neves divatház is áttetsző ruhákat küldött a kifutóra. Alexander Wang, Dior, Fendi, Marc Jacobs, és még sorolhatnánk. Ön csak arra ügyeljen, hogy megússza villantás nélkül, és egyszerre túl sok áttetszőt ne viseljen, hiszen idén akár átlátszó nadrágba is bújhatunk, elvileg akkor sem fognak ránk furcsán nézni.

5. Biciklisnadrág

Az áttetsző mellett továbbra is menő a magasított derekú gatya, a háremnadrág, a leggings, a jeggings, a forrónadrág, a bőr, a lenge vagy a testhez álló…bőség zavara. Újdonság a térd fölött végződő, szűk, de most nem feszülő biciklisnadrág, ami a 80-as években egyszer már tarolt, talán emlékeznek a furcsa színes lasztexnadrágokra. A városi cangásoknak ez kifejezetten jó hír.

6. Overál

A fent Mischa Barton kapcsán már említett overál is divatos (még mindig), jól is néz ki, egy fenntartásunk van csak vele szemben: ha a nap folyamán pisilnünk kell, félmeztelenre kell vetkőznünk, ami nem valami kényelmes.

7. Citromsárga

Ami a színeket illeti, nyáron mindenképp előnyös világosat választani: idén divatosak leszünk, ha fehér vagy citromsárga ruhákban parádézunk. Egy olyan szép esésű fehér overálban, mint Stella McCartney-é simán a Côte d’Azur-ön érezhetjük magunkat, de minket egy Bottega Veneta vagy Calvin Klein hacuka is jókedvre derítene. A citromsárgát mindenki hordja kedve szerint, akár szőke hajjal is öltözhetünk muslinca-mágnesnek.

8. Farmer

Színek után az anyagok: az örök farmer újraszabásánál a vadnyugat inspirálhatta Domenico Dolcét és Stephano Gabbanát. Ralph Lauren-ék még mindig a boyfriend jeanst nyomják, szuper ’újításuk’: most már gyárilag koszos a jó öreg farmergatya.

9. Bőr

A D&G a farmer mellett bőrruhákkal akarja vásárlásra ösztökélni a fizetőképes közönséget: a finoman csipkésre szabott bőrszoknyák és felsők érdekes módon kifejezetten szépek, bár most hirtelen nem tudnánk olyan alkalmat mondani, amikor ne hatna furcsának, hogy bőr miniruhában feszítünk. A képen a Loewe-től mutatunk egy izgalmas példát erre a trendre.

10. Szakadt

Ha már anyagok: nem mehetünk el szó nélkül a Balmain szakadt (mégis aranyárban mért) cuccai mellett: ezekhez hasonló már van például a Zarában, és más nagy divatházak kifutós kollekciójában is. Nem értjük, de biztos ennek a trendnek is van célközönsége.

Önnek melyik trend nyerte el a tetszését? Mi tudnánk választani a galériából, reméljük, önök is találnak benne olyat, amit elfogadnának.