A kiállítás az amerikai nők forradalmáról szól, de a hírességek csak a diszkrét csillogást merték bevállalni. A tavaly ördögként megjelenő Vogue főszerkesztő, Anna Wintour idén szarvak nélküli ezüst ruhában jelent meg, Sarah Jessica Parker pedig lecserélte Alexander McQueen skót kockáit egy pezsgőszínű Halston Heritage estélyire.

Az idei Metropolitan Costume Institute gálán az 1890 és 1940 között élő modern amerikai nők előtt tisztelegtek. A múzeum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ruhákon keresztül (képek a kiállításon szereplő darabokról itt láthatók) mutassa be a nőiességet, és azt az utat, ami a mai amerikai nőkhöz vezetett. A kiállítás feltárja, hogyan kezdeményeztek az amerikai nők forradalmat, és hogyan kezdeményezték a társadalmi, politikai és szexuális felszabadulásukat.

Ez a forradalmi hangulat azonban teljesen kiveszett a gálára érkező hírességekből, legalábbis, ami a ruhaválasztásukat illeti. Az eseményen Katy Perrytől és az ő világítós ruhájától eltekintve egy különleges vagy merész próbálkozó sem akadt, így szinte visszasírjuk a tavalyi gálán combközépig érő csizmában és óriási masniban pompázó Madonnát.

A tavaly ördögként megjelenő Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője idén diszkréten csillogott ezüst ruhájában, Sarah Jessica Parker lecserélte Alexander McQueen skót kockáit egy pezsgőszínű Halston Heritage estélyire. Igaz, Tina Fey komika YSL kezeslábasa és Christina Hendricks továbbra is elképesztő idomai mindenképpen említésre méltóak.

Egyébként a vendégek listája nem változott sokat, Stella McCartney ugyanúgy Kate Hudsonnal és Liv Tylerrel pózol, Gisele Bündchen elhozta férjét. Persze Madonna mellett a tavaly szmokingban virító Rihanna, és a szokás szerint egyedit alkotó Victoria Beckham elmaradt, de helyette azért láthattunk egy-két csodás ruhakölteményt is. Reneé Zellweger Carolina Herrera estélyiben jelent meg, Jennifer Lopez Zuhair Muradot választotta, míg Eva Longoria Marchesában pózolt a vörös szőnyegen.