Akik nem ragaszkodnak a konvenciókhoz, idén nyáron is sokféle nadrágtípusból válogathatnak: mi most azokat a trendeket vesszük sorra, melyeket sokan fenntartással kezelnek, mégis időről-időre megjelennek mind az utcán, mind a nagy divatházak bemutatóin. Ön szerint alábbiak közül melyik a leghordhatatlanabb férfi viselet?

Pöcsös nadrág vagy bokalengő

Az idei divatbemutatók nem szűkölködtek furcsa megoldásokban: gondoljunk csak a Boratot idéző pöcsös nadrágokra. De vannak ennél kevésbé sokkoló ruhák is, melyek lehet, hogy átszivárognak előbb-utóbb az utcai divatba. Sőt, vannak olyan nadrágfazonok, melyekkel már most találkozhatunk a városban, nem feltétlenül trendkövető embereken. Szokatlan nadrágfazonokból válogattunk, amelyek annyira mégsem meghökkentőek, hogy ne viselhetnénk őket.

Például rögtön itt a boka fölött végződő répanadrág. Több tervezővel egyetemben a Moschino is ilyenekben vonultatta fel a modelleket, tehát lassan kijelenthetjük, hogy divatba jöttek a bokalengőben grasszáló idősebb férfiak és a tudóspalánták. Kényes darab ez, hisz nagy hangsúly kerül a cipőre, esetenként a zoknival viselt szandálra.

 Forrónadrághoz szőrös láb vagy zakó

Ennél kicsit ritkább látvány a combközépig is alig érő rövidgatya, vagy a kifutókon népszerűsített forrónadrág. Nők körében elterjedt viselet, bár sokak szerint maximum vízparton, és 50 kiló alatt lenne illendő. A 80-as években szőröslábú férfitársaink is nyugodtan hordták a nagy melegben igen praktikus nadrágot, gondoljunk csak Magnumra, vagy a híres teniszcsillagokra. A közelmúltban még viccesnek számított a rövidgatya, például a Reno911 című sorozta egyik röhejes rendőre is ilyenben feszít. Lehet, hogy idén nyáron már ő lesz a követendő példa.

A minishortos trend visszavezetésével próbálkozott már Gaultier 1999-ben, Helmut Lang 2003-ban, és Dries Van Noten 2009-ben, Galliano pedig évente felvonultat pár bugyis pasit, és csak remélni tudjuk, hogy bemutatóinak minishortos része a fürdőruhatrend részét képzi. 2010-ben a New York-i divathéten a D&G, a Prada és Vivienne Westwood bemutatóján is elözönlötték a forrónadrágos férfiak a kifutót. Westwood cuki csillogó kisgatyáit talán még a strandon is bátorság lenne bevállalni...

A Louis Vuitton sokkal visszafogottabb, színes bermudákkal és rövidnadrágokkal próbálkozik, és öltönnyel párosítja a legtöbbet. Azért valljuk be, némelyik összeállítás komolyan röhejes. Például egy piros bermudás-öltönyös férfit nehéz lenne nem megmosolyogni.

 Terjed a biciklisnadrág és a férfiszoknya

A városi biciklis férfiakat valószínűleg a praktikum vezérli, mikor színes lasztexnadrágban tekernek el munkahelyükig, és biztos nem számolnak azzal, hogy a nagy divatházak nem a férfi, hanem a női kollekcióik nyári bemutatóin vonultatták fel újdonságként a térd fölé, vagy combközépig érő biciklisnadrágot. Szerintünk elég bizarr látványt nyújt a bicikliutakon tobzódó sok színes alsó, de ők tudják. A gyorskorcsolyázókat sem zavarta az irdatlan tevepata, amit a téli olimpián villantottak, a szűk nadrágban kerekezők segge is maximum a mögöttük haladókat zavarja.

Ön melyiket venné fel?

Ha már bizarr férfialsók, a szoknyát sem hagyhatjuk ki. Galliano legalább 2008 óta nyomatja az haute couture-ben a férfiszoknyát, Marc Jacobs, a Louis Vuitton ház sztártervezője pedig előszeretettel viseli. Ha kedvünk szottyan követni példáját, a H&M tavaszi kollekciójában találunk férfiszoknyát, és mélyülepű nadrágot is, tehát ha épp ez a szívünk vágya, összeöltözhetünk Marc-kal, és nem is kell csillagászati összeget fizetnünk érte.