Az utóbbi időben megszavazták az elmúlt ötven év legemlékezetesebb ruháját, a legmeghatározóbb filmes ruhát, ezért úgy határoztunk, mi is kérdést szegezünk a Velvet olvasóinak. Összegyűjtöttük a legikonikusabb filmes fürdőruhákat, és Önöknek nincs más dolga, csupán annyi, hogy megszavazzák, melyik tetszik a legjobban. A válogatásból nem maradhatott ki a Raquel Welch által az Egymillió évvel időszámításunk előtt című filmben viselt darab, Brigitte Bardot, aki elsőként nem amerikaiként viselt bikinit a filmvásznon, de nem feledkeztünk meg Leia hercegnő fémes szereléséről szem. Adjon 1 pontot, ha nem tetszik, 10-et, ha igen. Szavazzon!

Bo Derek

A színésznő az 1979-es 10 című filmért Golden Globe jelölést kapott. Bár a díjat nem nyerte el, a fürdőruhás jelenetének köszönhetően egy újabb szexszimbólummal gazdagodott a világ. Ráadásul mind a mai napig jelentős rajongói tábora van az immár 53 éves Bo Dereknek.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot volt az első nem amerikai színésznő, aki a filmvásznon bikiniben szerepelt. Bardot az 1952-es Manina című filmben bukkant fel a tengerparton a kétrészes fürdőruhában, és részben ennek köszönhető, hogy beindult a karrierje.

Cameron Diaz

A színésznő alakját már több korábbi filmjében megcsodálhattuk, azonban a legjobb fenék címét egyértelműen a Charlie angyalai második részének, azon belül is a szörfös jelenetnek köszönheti. Szintén ez a film volt az egyébként, ami meghozta Demi Moore számára a hőn áhított sikereket több éves kihagyás után.

Carrie Fisher

A Star Wars hatodik részében szereplő fémes két részes rabszolgaruha a fantasy filmek egyik legszexisebb darabjaként lett elkönyvelve. Ráadásul a Jóbarátok óta már minden nő tudja, hogy a férfiak egyik legkedvesebb szexuális fantáziája a rabszolga Leia hercegnőhöz köthető.

Halle Berry

A színésznő a 2002-es Halj meg máskor! című James Bond filmben vonult ki a tengerből a narancssárga bikinijében, ami egyértelmű tisztelgés volt a korábbi Bond-lány, Ursula Andress és bikinije előtt.

Marilyn Monroe

A színésznő 1959-ben öltötte magára ezt a fürdőruhát a Van, aki forrón szereti című filmben, melyért egyébként Golden Globe-jelölést is kapott. Bár valószínűleg ez lesz az utolsó dolog, amire a film kapcsán emlékezni fogunk.

Pamela Anderson

A szilikoncsoda a Baywatch című sorozatnak köszönhetően vált ismertté. Azt azonban nehéz lenne eldönteni, hogy az életmentők ikonikus piros fürdőruhája tette ismertté Pamela Andersont, vagy éppen fordítva.

Phoebe Cates

A Ments meg Fred! című zseniális történet főszereplője nem csak családi filmeket forgatott, a Fast Times at Ridgemont High című filmben ledobta a piros, elől kapcsos bikini felsőjét, amit a filmtörténelemben a legemlékezetesebb bikini-ledobásként tartanak számon.

Raquel Welch

A színésznő az 1966-os Egymillió évvel időszámításunk előtt című filmnek köszönheti a szexbomba státuszt. Ez persze nem meglepő, hiszen az egész film alatt egy parányi kétrészes ruhában/bikiniben rohangál a kitörő vulkánok és az egyéb szörnyek elől. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy ekkor már két gyereke volt.

Ursula Andress

A hatvanas évek szexszimbólumává tette ez a fehér bikini Ursula Andresst, aki a Dr No filmben alakította az akkori James Bond, Sean Connery partnerét. Az emlékezetes jelenetet egyébként a Chanel 4 televíziós csatorna a bikini leghíresebb filmtörténeti pillanatának választotta.