Rosie Huntington-Whiteley elnyerte a Transformers harmadik részének főszerepét, ezért összegyűjtöttünk néhány modellt, akik kipróbálták magukat színésznőként is. Milla Jovovich már tinédzser kora óta feltűnt kisebb szerepekben, de az igazi áttörést az Ötödik elem hozta meg neki, Lily Cole Heath Ledger oldalán játszott, Cindy Crawford pedig a Tiszta játszma című filmmel bukott meg. Alább külön-külön értékelheti valamennyi exmodell alakítását, kedvencének tízet adjon, az viszont, akinek bűn volt a kifutóról kamerák elé lépni, egy pontnál ne kapjon többet!

Cindy Crawford

A nyolcvanas és a kilencvenes évek legkeresettebb modellje volt, 1998-ra több mint 400 címlapon szerepelt. A George magazin címlapján George Washingtonként pózolt, ezt a képet 2005-ben az elmúlt 40 év 22. legjobb címlapfotójának választották. Cindy Crawford számtalan kampányt készített, többek közt a Revlonnak, az Omegának vagy éppen a Maybellinenek. 1989-től 1995-ig az MTV zenei csatornán volt saját műsora House of Style címen. Filmes karrierje kevésbé volt sikeres, az 1995-ös Tiszta játszma óriási bukás volt, a kritikusok ízekre szedték, de a bevételek sem voltak jelentősek.

 

mod1

 

Claudia Schiffer

A 39 éves német szupermodell egyike a legsikeresebbeknek, több mint 500 címlapon szerepelt, és a Forbes szerint nagyjából 55 millió dollárt modellkedett össze. Világhírnevét Karl Lagerfeldnek köszönheti, aki kezdő modellként megtette a Chanel reklámarcának, ezután az új Brigitte Bardotként tartották számon. A Vanity Fair, a Rolling Stone, a The New York Times és a People címlapján ő szerepelt először a szupermodellek közül. Filmes karrierje nem számít kiemelkedőnek, kisebb szerepei voltak. Elsőként a Richie Richben láthattuk, legutóbb pedig az Igazából szerelem című filmben, még 2003-ban.

 

mod2

 

Elle Macpherson

Az ausztrál szupermodellt leginkább arról ismert, hogy öt alkalommal szerepelt a Sports Illustrated bikinis kiadásának címlapján. Az immár 47 éves Elle Macphersonnak saját fehérnemű cége van, ő vezeti a Britain's Next Top Model című műsort. A Test néven emlegetett modell színészkedéssel is próbálkozott, de igazán nagy sikereket nem ért el. 1994-ben szerepelt a Szirének című filmben Hugh Grant oldalán, játszott a Batman és Robinban George Clooneyval, és 1999-ben Joey lakótársát alakította a Jóbarátokban.

mod3

 

Heidi Klum

19 évesen nevezték be egy modellversenyre, amit 25 ezer versenyző közül nyert meg. Számára is a Sports Illustrated magazin hozott világhírnevet, ezután a Victoria's Secret éves divatbemutatóin szerepelt, a rendezvénynek négyszer volt a háziasszonya. Több tévéfilmben és sorozatban is feltűnt, szerepelt a Szex és New Yorkban, az Így jártam anyátokkal és a Született feleségekben. Kisebb filmes szerepei is voltak, óriást alakított az Ella Enchanted című filmben, és önmagát alakította Az ördög Pradát viselben és a Vadidegenben.

klum

Lily Cole

Az angol modellt 14 éves korában fedezték fel, azóta számos Vogue címlapon szerepelt. Nemzetközi ismertségét Steven Meiselnek köszönheti, a divatfotós az olasz Vogue számára készített vele egy fotósorozatot. 2004-ben az év modelljének választották, a Rimmel kozmetikai cég is az arcának nevezte ki, szerepelt a 2010-es Pirelli-naptárban, de a profi modellektől eltérően vállalt Playboy címlapot is. A 22 éves Lily Cole-t nemrég az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb modelljének nevezték, de a negyedik legszexisebb vörös hajúnak is megválasztották. Színészi karrierje 2007-ben kezdődött a St. Trinian's - Nem apácazárda című filmmel. 2009-ben pedig Heath Ledger oldalán szerepelt a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmben. Jelenleg két filmje van előkészületben. Idén jelenik meg a There Be Dragons, és a Marilyn Manson által jegyzett Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll című filmben is szerepet kapott.

mod5

 

Milla Jovovich

A modellkedést 11 évesen, a színészkedést 13 évesen kezdte, de ennek ellenére modellből lett színésznőként tartják számon. Milla Jovovich többek közt a L'Oreal, Christian Dior, Donna Karan és a Versace kampányaiban szerepelt, 2004-ben ő volt a legjobban kereső modell. Színészi karrierje filmes szerepekkel indult, első szerepét 1988-ban kapta, 1989-ben szerepelt a Rém rendes család néhány epizódjában. Az igazi áttörést, és a világhírnevet a Kék lagúna folytatása jelentette 1991-ben, de szerepelt Robert Downey Jr. oldalán a Chaplinben. A legnagyobb sikereket pedig az Ötödik elem hozta meg számára, ezután eljátszotta Jean D'Arcot, és ő kapta meg a Resident Evil-filmek főszerepét.

mod6

 

Rebecca Romijn

A 37 éves modell 1991-ben kezdte karrierjét, szerepelt a Sports Illustratedben, dolgozott a Victoria's Secretnek, számtalanszor választották meg a világ legszebb nőjének. Az FHM magazinban 2000-2005-ig volt első, a Maximban 2003-2007-ig. 1998-ban férjhez ment John Stamoshoz, bár a rossz nyelvek szerint ezt csupán karrierje érdekében tette. Később kiderült, nem volt szüksége a férje nevére a sikerekhez. Az X-Men filmekben ő alakította Mystique-et, igaz csupán a második részben láthattuk valódi külsejével. 2002-ben Brian De Palma Femme Fatale című alkotásában, 2007-től az Ugly Betty című sorozatban kapott egy állandó szerepet.

mod7

 

Rosie Huntington-Whiteley

A Victoria's Secret modellje Megan Foxot pótolja a Transformers harmadik részében. A 23 éves angol modell 2004 óta dolgozik, New Yorkban lépett először kifutóra. 2006 óta a legismertebb fehérnemű cég, a Victoria's Secret modellje, 2010-ben beválasztották az Angyalkommandóba többek közt Heidi Klum mellé, és szerepelt Mihalik Enikő társaságában a 2010-es Pirelli naptárban is. Színész tapasztalata egyelőre nem sok van, ha csak nem számítjuk az Agent Provocateur reklámfilmjét, amiben egy lányt kellett alakítania, akinek a barátja elfelejti a Valentin napot.

mod8