Akiket nem hoz lázba Ronaldo, akik nem sírnak a gyönyörtől, ha megpillantják Kakát, Henryt a pályán, azoknak készítettük ezt a válogatást. Nem a mainstream szépfiúkból merítettünk, hanem olyan játékosokra fókuszáltunk, akikre felkaptuk a fejünket meccs közben. Nézze meg őket, és döntse el, igaz-e, hogy van élet a Marson is.

Nem volt nehéz dolgunk, amikor olyan játékosokat kerestünk, akik nemcsak kiváló sportolók, de látványukkal is gazdagítják a világbajnokságot. Íme hét sikeres és szép férfi. Több csak azért nem került be a válogatásba, mert a kispadosokat kizártuk.

 
Szépfiúk

Az ausztrál középpályás

Carl Valeri az ausztrálok középpályása, aki a 2010-es VB-n 255 perc aktív játékidővel büszkélkedhet. Apja szintén zenész, azaz focista. A fiatalabbik Valeri már házas, idén született egy kislánya. A középpályás azon kevesek közé tartozik, akiknek a borosta és annak a hiánya is jól áll. Nagy kedvencünk ő, mert bár rettenetesen fiatal, mégis életszagúan, beképzeltség nélkül nyilatkozik. Az Interhez is szerződött - bár ott sosem játszó - Valeri szerény, megjelenése pedig endorfint szabadít fel a nőkben.

Cole nem egy evolúciós zsákutca

Joe Cole, az angol válogatott támadó középpályása azért is került be a válogatásba, mert a szerkesztőség nőtagjai nem égimeszelők, kiszúrják és kedvelik az alacsony fiúkat is, főleg ha de örökbe fogadnám fejük van. Cole-nak kétségtelenül az van, viszont már nem szabad, mert egy fitneszedzőt vett feleségül, aki hajlandó volt a brit Celeb vagyok-ban is szerepelni. Cole egyébként nem egy evolúciós zsákutca, ugyanis már gondoskodott arra, hogy a génjeit örökítse. Idén márciusban született meg a kislánya, akinek két hétig gondolkodtak a nevén, majd Ruby Tatiana Cole-ként anyakönyvezték. A középpályás látványos és fontos gólokkal bizonyította, hogy nemcsak a válogatottban, de a Chelsea-ben is ott volt a helye, ahogy a mi listánkon is. Kár, hogy nem tudja ő sem, mi sem ősztől melyik csapatnál folytathatja.

A második generációs élsportoló

Jan Duricát a magyar szurkolók is ismerhetik, hiszen nem kellett messze utazni azért, hogy testközelből megfigyelhessék, hogy bánik a labdával a szlovák válogatott, aki korábban a dunaszerdahelyi csapat játékosa volt. A balhátvéd arca szigorú, nélkülöz minden lágyságot, talán ezért is érezné mellette biztonságban magát minden nő. Magas, öltönyben garantáltan jól néz ki a második generációs élsportoló. Nem egy bulváralkat, szinte semmit nem találni róla, amivel zavarba lehetne hozni, vagy cikizni lehetne.

A tökéletes születésnapi ajándék

Alexandrosz Corvasz, a görög válogatott kapusa, eddig körülbelül 280 percben bizonyította a VB-n, hogy nem egy kimagaslóan jó kapus, cserébe csodás kiállítási műtárgy lehetne, mert nagyon szép ember. A hölgyeknek tökéletes születésnapi ajándéknak számító focista márciusban hozta létre a profilját a Facebookon, ahová még egy a róla szóló slideshow-t - ami alatt Right Said Fred I`m Too Sexy című slágere szól – is kiposztolt. Ha hihetünk a fórumozóknak, akkor jelenlegi barátnője a strandröplabdás Fereniki Mountaki. Corvasz egyébként már azt is bizonyította, hogy ügyesen bánik az állatokkal, hiszen az egyik meccsén egy, a pályára tévedt kutyát is megfogott és simogatások közepette lecipelte.

Az áramvonalas frizurás

Simon Busk Poulsen a dán válogatott balhátvédje. Mivel Poulsenból van egy pár a csapatban, úgy lehet a legkönnyebben azonosítani őt, hogy miatta a szövetségi csapatkapitány úgy nyilatkozott a holland-dán mérkőzést követően: hidegzuhanyként érte őket az öngól. Poulsen egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően véletlenül a középhátvéd hátára fejelte a labdát, ami végül a kapufáról bepattant. Ilyenek előfordulnak a fociban, ahogy ezt Olsen is mondta. A hátvéd ugyanakkor egy csodásat mentett is, ami bár nem változtatott a lényegen, mi örülünk neki. A félvér fiatalember nemcsak áramvonalas frizurájának köszönheti, hogy felkeltette a figyelmünket, hanem annak is, hogy nem tudni, van-e, aki együtt örüljön vele, ha ügyes volt.

A világító kék szemű

Christopher John Killen az új-zélandiak csatára, és már tizenegy gólt lőtt  a válogatottban. Arról halvány sejtésünk sincs, hogy mostanság kit tesz boldoggá, ahogy azt sem tudjuk, milyen autója van, szereti-e a kutyáját, de egy dologban biztosak vagyunk: ránézésre nem olyan férfi, aki, ha Porscheval járna, azt fenyőillatú Wunderbaummal illatosítaná. 2005-ben gólonként 36 ezer fontot bezsebelő csatár azért is a szívünk csücske, mert arcával igazi északi hangulatot varázsol a meleg nyári napokba, képes komoly arcot vágni, és világító kék szeme van.

A nagyon rossz gyerek

Milos Ninkovics egy olyan középpályás, aki első ránézésre nagyon rossz gyerek lehetett. A szerb válogatott játékosa idén már megszívta, mert márciusban eltört a lába, de szerencsére felgyógyult a VB-re. A középpályás még nőtlen, nem balhézik, és nem hetyeg szupermodellekkel. Nem jár sajtóeseményekre, a mezét edzésre nem Louis Vuitton táskában hordja, és jól áll neki a borosta. Kell ennél több?

Ki a legszebb focista?

A spanyol válogatott tagjai közül a Kockahas blog olvasói Iker Casillast választották meg legvonzóbbnak. Most válasszon a jóképűek válogatottjából a bal oldalon látható szavazógép segítségével! Persze emellett a hét játékos mellett marad még bőven hely a keretben. Kérjük, ha az ön kedvence véletlenül kimaradt, egy kommentben ossza meg velünk, ön szerint ki a legszebb focista a VB játékosai közül!