A nyári számoknak azt a férfiaknak nagyon kedves halmazát igyekeztük felidézni, amelyek viszonylag ismert slágerek voltak, a klipjeikben meg aligruhás nők táncolnak, vonaglanak, izzadnak, kelletik magukat. De hogy ne gondoljanak minket hímsovinisztának, a mai nap cicis tobzódása után vasárnapra nőknek szóló összeállítással készülünk majd a Kockahas blogban!

Van az a meleg, amikor már igazából semmit sem érdemes csinálni. Magyarországot ez a meleg ezen a héten érte el, hőségriadók, vízosztások, őrületes villanyszámlák a klímák miatt, meg persze egy csomó feszültség formájában. Ez utóbbinak enyhítésében igyekszünk önöknek segíteni, még ha csak nagyon átmeneti módon is. Amikor már nagyon unják a munkát, azt, vagy hogy a hétvégén is csak leengedett redőnnyel, a sötét lakásba zárva képesek létezni nyáron, akkor nézzék meg valamelyiket a lenti klipekből, valószínűleg egy pár percre megjön a kedvük a tikkasztó hőséghez!

Fun Lovin' Criminals - Loco

A '90-es évek elején alakult New York-i zenekar egyik legnagyobb slágere volt a Loco 2001-ben, de igazán nagyot csak a klipjével együtt üt. Az alapvetően funkys, rockos elemekkel tűzdelt hiphopot játszó Fun Lovin' Criminals gengszteres-yachtos-bikinis klipje egy csapásra a nyári klipek etalonjává vált, hiába készültek már korábban is ugyanebben a témában hasonlók. Az egész videóban talán az a legcsodálatosabb, hogy a zenekar tagjai pont olyan hétköznapi mexikói bűnözőknek néznek ki, mint akiket bárki elképzel magának, csodás kontrasztot adva ezzel a címlapokról letépett, a tagok körül tekeredő bombanőknek.

Nelly - Hot in Here

Az, hogy Nelly száma az amerikai gengszterrapet nem kedvelőknek is könnyen befogadható, leginkább annak köszönhető, hogy Chuck Brown 1979-es Bustin' Loose című klasszikusának a feldolgozása. Nelly leginkább azt a részt tette hozzá, ami miatt 2002-ben az összes hiphop partyban himnusz volt, ahol csöpögött az izzadtság a plafonról: arról énekel, hogy mennyire forró kezd lenni a levegő, ideje lenne levetkőzni. Amit a klipben szereplő nők az MTV nyújtotta kereteken belül meg is tesznek.

Aerosmith - Girls of Summer

Szintén 2002-es az Aerosmith nagy nyári slágere, amiben ugyan nem Alicia Silverstone a főszereplő, mint a legismertebb klipjeikben, hanem a My Name Is Earlben is játszó Jaime Pressley. A klipnek igazán kimunkált sztorija van: három lányról szól, akik úgy játszanak a férfiakkal, mint macska az egérrel, és közben iszonyú erotikusak. A kisfilm további érdekessége még, hogy Steven Tyler egy tengerparti strandon énekel, így lehetőség van arra, hogy folyamatosan nagyon csinos lányok sétáljanak keresztül a jeleneten. Ehhez több mint kétszáz modellt kértek fel statisztának.

Kid Rock - All Summer Long

A legtipikusabb amerikai bunkórock képviselője, Kid Rock 2008-ban robbantott nagyot nyári slágerével, amihez három dologra volt szüksége. Elsőként arra, hogy a klipje ötvözze a már említett Loco és a Girls of Summer legfontosabb momentumait, valamint arra, hogy ügyesen összedolgozza a Werewolf of London és a Sweet Home Alabama című számokat, majd az egészet meghintse egy kicsit a saját, szőrmekabátos, cowboykalapos stílusával.

Inner Circle - Sweat

Nem egy mai darab, 1992-es az Inner Circle Sweat című száma, ami annyira sikamlós, hogy annál tényleg csak Serge Gainsbourg énekelte meg finomabb szavakkal dugást a popzenében. Gainsbourg számával ellentétben a Sweatre legalább lehet táncolni, és nem látjuk közben a képzeletünkben Gainsbourgot és Jane Birkint üzekedni, hogy összejöjjön a kis Charlotte. A Sweat kicsit egyszerűbben közelíti meg a témát, a maga karibi hangulatával: arról van szó, hogy jól összeizzadjuk egymást a számra táncolva egy barna szemű lánnyal, aztán lefekszünk vele, és megint összeizzadjuk egymást.

Shaggy - In The Summertime

Az In The Summertime legalább annyira Shaggy száma, mint az eredeti előadóé, Mungo Jerryé 1970-ből. Shaggy harmadik, a népszerűségi áttörést meghozó, 1995-ös, Boombastic című lemezén volt ez a feldolgozás, ami a Wikipedia szerint annyiban értelmezte át Jerry eredetijét, hogy abban még arról volt szó, hogy nyáron egy pár pia után az ember vágja magát a kocsiba, míg Shaggynél már megjelent a felelős gondolkodás, és ezt a részt kihagyták. Raktak viszont a klipbe alapvető tengerparti fétisjárművet: Buggyt. Meg egy csomó csomó lányt nagy mellekkel, kicsi fürdőruhában.

Girls Aloud - Long Hot Summer

Egy méltán nem túl ismert zenekar szintén nem túl ismert száma, de két dolog miatt érdemes megjegyezni. Egyrészt a Girls Aloud olyan zenekar, amelynek tagjai vonzó nők (az élen természetesen Cheyl "A világ legszebb nője" Cole-lal), ezért ahelyett, hogy másokat kérnének meg rá, ők maguk vetkőznek klipjeikben kevés ruhára; másrészt ez volt az a szám 2005-ben, ami megszakította a zenekar addigi toplista-vezetési csúcsát. Öt első helyezés után a Long Hot Summer már nem tudott az első helyre kerülni, pedig a videóban a lányok eleinte az olajos testüket mutatják kezeslábasban egy szerelőműhelyben, aztán természetesen kivetkőznek magukból.

Sabrina - Boys (Summertime Love)

Sabrina Salernot, Olaszország egyik legnagyobb popzenei exportcikkét a legtöbben Boys című számáról ismerhetik, ami 1987-ben meghozta az énekesnőnek az áttörést. A számban Sabrina a nyári szerelmekről énekel, a tengerpartokon töltött éjszakákról, de valószínűleg a nézők nagyobbik részének jobban leköti a figyelmét, hogy a számhoz készült klipben az énekesnő viszonylag rendszeresen villantja ki fehér, könnyen leeső fürdőruhájából mellének kisebb-nagyobb részleteit.

Ha tetszettek a számok, akkor itt meghallgathatja őket egy playlistben.