Lea T. modellkarrierje az őszi/téli Givenchy reklámkampánnyal indult: azóta egyre több helyen tűnik fel a transznemű manöken, hála a divatház vezetőtervezőjének, Riccardo Tiscinek. Lea T. most épp a francia Vogue-ban pózol anyaszült meztelenül: a képek természetesen még a lap megjelenése előtt elhíresültek, és komoly vitát generáltak. Sokakat elborzaszt a kislányos felsőtesttel és hímvesszővel rendelkező T., de van aki az új szépségideált látja benne.

Lea T. az őszi/téli Givenchy kampányban mutatkozott be először modellként. A brazil származású hölgy férfiként látta meg a napvilágot – Leo néven –, és Riccardo Tisci személyi asszisztenseként került a divatszakmába. Lányos alakja miatt elkezdték a ruhákat tervezés közben rajta igazítani, innen jött az ötlet, hogy szerepeljen a divatház reklámfotóin is.

Tisci azt állítja, nem marketingfogás volt egy transznemű manökent alkalmazni, Lea abszolút a csapat tagja: „Mindig nagyon nőies volt, törékeny, arisztokratikus. Közel áll hozzám” – mondta Tisci a WWD-nek, majd hozzátette: a transznemű modell testesíti meg a férfi-női dichotómiát, ami tervezési munkáinak egyik fő vonása.

Lea T. a képek nagy sikere ellenére nem számít arra, hogy komoly karriert tud modellként befutni, úgyhogy egyelőre folytatja állatorvosi tanulmányait az egyik milánói egyetemen. Pedig karrierje sebesen száguld, hála Tiscinek: múlt hónapban az olasz Vanity Fairben pózolt, júliusban a Givenchy haute couture bemutatóján lépett fel, augusztusban pedig majd a francia Vogue-ban láthatjuk. A lap jövő havi számában bemutatja az ősz/téli Givenchy reklám összes nőnemű modelljét: a 9 született nő közé bekerült Lea T. is. A francia főszerkesztő, Carine Roitefeld ezzel – divatlaptól némileg szokatlanul – komoly társadalmi vitát indított.

Az újság még meg sem jelent, de a képek már elterjedtek és a legkülönbözőbb reakciókat váltották ki az emberekből: van, aki zavarba jön a bizonytalan nemű modelltől és elborzad, van aki szerint viszont kifejezetten szép a kép (itt lehet megtekinteni).

A Vogue meztelen, teljes alakos fotót közöl a transznemű Leáról: a merengő tekintetű, hosszú hajú, vastag ajkú T. első ránézésre nem különbözik a többi vékony modelltől, de második ránézésre már nem kerüli el figyelmünket domborodó ágyéka, melyet egyik kezével illedemesen takar. Ám épp csak annyira, hogy egyértelmű maradjon: heréit és hímvesszőjét szorongatja.

„Figyelem, új topmodell: az őszi Givenchy reklámban tűnt fel Lea, Mariacarla, Malgosia és Joan Smalls mellett. Csontos arc, lesminkelt szemöldök, fejedelmi és szenvtelen szépség, retro és androgün, valahol Greta Garbo és Candy Darling közt. Lea T. A 2010-es ősz szenzációja, a Women modellügynökség legújabb sztárja” – írta Lea képe mellé a Vogue.

A modell életét is bemutatják röviden. Kiderül például, hogy Leónak három testvére van, és jófiúként nőtt fel egy katolikus családban. Hogy mi történt azután? „Találkoztam Riccardo Tiscivel, aki épp akkoriban végzett művészeti tanulmányaival. Lassan összebarátkoztunk. Egyik este biztatott, menjek magassarkúban a buliba. Vettünk olyan cipőt, amilyet a transzvesztiták hordanak, és átszíneztük a szemöldököm. Ekkor világosodtam meg” – idézi a lap Lea T. szavait, aki nem sokkal ezután elkezdte átváltozását. Emiatt konfliktusba került a családjával és az utcán is elkezdtek furcsán nézni rá.

A fotózást azért vállalta, hogy így képviselje a transzszexuálisokat és persze mert "büszke Riccardóval való barátságára".  A nőiességhez vezető utolsó operációt is el fogja végeztetni magán, amint „rendben lesznek a papírok”.