Idén is igyekeztek a magazin magyar olvasói a saját testükkel kirakni a Cosmo feliratot, lehetőleg annyian, hogy a szerbeket hazavágjuk. Egy gond volt csak, 588 magyar bikinis lány nem egyenlő 2355 szerb bikinissel. A rekord elmaradt, viszont megtudtuk, milyen egy Cosmo-lány.

„Minden nőből elő lehet hozni a Cosmo-lányt, csak olvasni kell hozzá a magazint” – mondta Steiner Kristóf, aki Dér Henivel, Bencsik Tamarával és Kisóval együtt azért jelent meg a siófoki Coke Clubon szombaton, hogy minél többen eljöjjenek, illetve megdőljön a szerb rekord, azaz 2353-nál is több bikinis csaj legyen egyszerre a vízben. „A mai napig is iszonyatosan sok tabutéma van. Ha egy magazinban szó van az orális szexről, az nem azt jelenti, hogy rendkívül felszínes lányok olvassák. Hétköznapi témákat érint a magazin, amit csomóan megbeszélnek amúgy is, de nincs ezeknek külön fóruma. Egy Cosmo-lány elfogadja magát, szó sincs arról, hogy tökéletes alakúnak kell lennie, fantasztikus karrier kell hogy álljon mögötte, és úgy kell kezelnie a pasikat, mintha játékszerek lennének” – tette hozzá Steiner Kristóf, aki szerint az igazi Cosmo-lány Vámosi Viki, aki a magazin címlapjára retusálatlan került fel.

Amíg nem kezdődött el a kísérlet, több utalás is elhangzott arra vonatkozóan, hogy milyen egy igazi Cosmo-lány, Dér Heni szerint például kifejezetten vagány. „Alig várom, hogy beleugorhassak a Balatonba, megmutathassam a Cosmonak, milyen vagány vagyok” – mondta, mielőtt elénekelte volna a Szingli lány című Sugarloaf slágert. Ha elég olvasni hozzá a magazint, akkor úgy gondoltuk érdemes az olvasóktól megkérdezni, akik tavaly 766-an, idén csak 588-an jöttek el erre a csodás programra.

Liptai is Cosmo-lány

Mint kiderült, mindenki másért szereti a Cosmopolitant, bár a divatról szóló írásokat kétségtelenül többen említették, mint a szextippeket. Olyan válaszadónk is volt, aki az ajándékok hasznosságát emelte ki, de volt, aki teljesen félreértette a kérdést, és arról mesélt, milyen ajándékokkal kedveskedett neki a magazin azért, mert részt vesz a kísérletben.

A Cosmo-lány meghatározásával már jóval nehezebb dolgunk volt, maguk az olvasók nehezen tudták definiálni, nem úgy, mint Steiner, aki lassan egy éve ír a magazinnak. „Én nem vagyok az, de biztos vannak olyanok is, talán pont Dér Heni” – mutatott a színpadra Viktória, aki barátnőjével az északi partiról érkezett. Kati szerint egy Cosmo-lány fiatalos és divatos, de a magyar közéletből nem tudott ilyen személyt kiemelni. A megkérdezettek egyike sem gondolta, hogy szinglinek kell lennie egy ilyen magazin olvasójának. „Akik kint vannak a regisztrációs pultnál, ők az igazi Cosmo-lányok: műköröm, megcsinált haj, szépek, ápoltak, mindig napra készek, mosolygósak, és jól tudják kezelni a pasikat. Nem butuskák. Talán Zimány Linda pont ilyen” – mondta Orsolya, de barátnője Blanka azt is hozzátette, a stílus is egy kihagyhatatlan eleme a Cosmo-létnek. „Liptai Claudiát is ide sorolnám, mert ő talpig nő, határozott és talpraesett.”

Tímea édesanyjával érkezett Siófokra és a strand alapszolgáltatásai miatt döntöttek úgy, hogy itt töltik a hétvégéjüket. Az anya-lánya páros Ördög Nórában látta a Cosmo-nőt, bár a mama bevallotta, csak átlapozza a magazint, a tartalmában nem mélyül el, mert nem az ő korosztályát szólítja meg. Eközben Mr. Test – Katus Attila – elkezdte edzeni a vállalkozó szelleműeket, hogy ne fázzanak a vízben. Harsányi Levente pedig, amíg a csajok vonultak a vízbe, Dombóvári Vandaként beszélt arról, hol kell regisztrálni, és miért jó ez az egész. Csak az SMS-szám bemondása hiányzott a véget nem érő jelenetből. Mint azt ránézésre is meg lehetett állapítani, idén még a tavalyi rekord sem dőlt meg, bár mindenki azzal szépítette az eredményt: idén ennyi bikinis lány még nem volt egyszerre a Balatonban.