A Sziget Fesztivál kapcsán általában a résztvevőkkel foglalkozunk a legtöbbet. Idén megpróbálunk ezen változtatni, és a heti trend cikkbe azokat az embereket válogattuk be, akik a kényelmünkkel, a jóllakottságunkkal és a szórakoztatásunkkal foglalkoznak. A Sziget-munkások között felfedeztünk kommunistasapkás tetoválóművészt és expornós pultost is. Heti trend.

Vanda, szórólapos

A 21 éves lány először dolgozott a Szigeten. „Fárasztó, de jó amúgy. Szeretek itt lenni. Nagyon nem bírom a meleget, napszúrást kaptam szerdán, és most próbálok az árnyékban maradni” – mesélte Vanda.

A telefonos szponzorcég munkása nem egyedül döntötte el, miben osztja a szórólapokat, munkaruhát is biztosítottak neki, így számára a fesztiváldivatot munkáltatója szabja meg. A fizetéséről nem nyilatkozott konkrétan, csupán annyit osztott meg, annyit keres, amennyit a hostessek szoktak. Ehhez persze kap egy grátisz hetijegyet.

Sanyi, tetoválóművész

A 30 éves fiatalembert éppen ebéd közben szúrtuk ki. Második alkalommal dolgozik a Szigetlakók örömére. Tetoválásokat készít, a legnagyobb kereslet a kisebb, emlékjellegű és nonfiguratív mintákra van. Délután egytől hajnal háromig varrják ki a tetoválandókat.

Sanyinak persze nem kell egyenruhát hordania, így őt kifaggattuk a kalapjáról is. „Az Ecseri piacon vettem, nem ismerem az érdemrendeket, és nem is vagyok kommunista beállítottságú, csak a hecc kedvéért viselem. Szeretem ezt a sapkát, a városban is simán felveszem, mivel elég egyedi” – mesélt az ötezer forintos kalapról.

Ági, pultos

Harmadik éve dolgozik a Szigeten a 25 éves lány. „Mindig mást csináltam. Pultos vagyok, egy éjszakai szórakozóhelyen dolgozom, és felüdülésből mindig kijövök. Változóak a kereseti lehetőségek, mindenki másképp fizet. Sok a munka, ezért még ha órabérre fizetnek, akkor is jobban jön ki” – mesélte Ági, aki napi tíz órában osztogatja a hamburgereket.

A meleg ellen a kissé hippisen, tipikusan fesztiválosan mintás, mélyen dekoltált ruhán kívül csupán ventillátorral tud küzdeni, ami valószínűleg nem sokat ér negyven fokban.

Vad Kati, pultos

„Eléggé családias a vállalkozás, a férjem csinálja az üzletet” – mesélte Vad Kati, aki Földvári Zsófi helyett állt be a pultba a Szigeten. Az expornós már teljesen kivonult a hírességek világából, és gyermekével foglalkozik. Michelle Wildot elmondása szerint kevesen ismerik meg, szerinte azért, mert kevés magyar látogató van.

„Már arra gondolunk, ha egy magyar odalép a pulthoz, hogy ellenőrzés lesz” – mondta a meglehetősen hétköznapi szerelésbe öltözött Vad Kati, aki csak napközben dolgozik, mivel délután már a gyerekéért megy az oviba, bár hosszú távon kacsingat a vendéglátás felé. Szerinte ez a középút a civil és a celeblét között.

Veronika, pultos

Tavaly csak három napot töltött kinn, idén az egész héten bármikor összefuthattunk a 24 éves egyetemistával. „Mindenkinek megvan a beosztása, én délután egytől este tizenegyig vagyok itt. Jól jártam, tudok aludni, és nem kell korán jönni, mondjuk a lábam az már szokott fájni. Tíz órát talpon lenni fárasztó” – mesélte Veronika.

A pultosként tevékenykedő egyetemista elmondta, az itteni munka lényegesen jobban fizet, mint egy sima diákmunka, de csupán ismerősök által tudott bekerülni. Az öt dolgozó közül talán ő öltözött a legszexisebben: forrónadrág, rózsaszín körmök, csuklószorító és rózsa dobja fel az alapjában véve egyszerű szürke-fekete összeállítást.

Ki a legvonzóbb Sziget-dolgozó?

Ma éjszaka véget ér a fesztivál, ezért ha ezt most ön olvassa, az azt jelenti, hogy valószínűleg legközelebb már csak jövőre szigetelhet. De képzelje el, hogy újra a fesztiválon van, és a fenti öt pultossal, illetve egyéb dolgozóval hozza össze a sors. Melyikhez lépne oda legszívesebben? Mi illik jobban egy fesztiválmunkáshoz, az egyenruha, a szokatlan kiegészítőkkel operáló stílus vagy Vad Kati meglehetősen hétköznapi megjelenése? Kattintson a kedvencére a szavazógépben!