A haspóló és a szűk ruha a legkurvásabb

2010.08.22. 16:43
Bár sok nő csupán a legújabb divatot akarja követni, amikor felvesz egy testre simuló holmit, ne csodálkozzon, ha rengeteg tisztességtelen ajánlatot kap majd. Egy brit felmérés szerint ugyanis a férfiak több mint fele gondolja úgy, hogy a szűk ruha azt jelzi, hogy viselőjét könnyű megkapni. A férfiak által szajhásnak ítélt holmik listáján szerepel még többek között a térdig érő csizma, a miniszoknya és a csípőfarmer.

Nemrég összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat, amiket a nők ugyan menőnek találnak, ám a férfiak viszolyognak tőlük. Ezek általában olyan ártalmatlan holmik voltak mint például a háremnadrág, a kezeslábas vagy a cicanadrág. Egy brit felmérésnek köszönhetően most az is kiderült, hogy a nők ruhatárának van egy olyan részlege is, amit a férfiak azért nem szeretnek, mert kurvásnak találják benne a nőket. Vagy pont ezért szeretik?

Akárhogy is, a mycelebrityfashion.co.uk összesen 1348 férfit kérdezett meg arról, hogy vajon milyen női holmik utalhatnak arra, hogy viselőjük kissé könnyűvérű. Mint kiderült, már a térdig érő csizma is ezt az üzenetet közvetítheti. Legalábbis a megkérdezettek közel egyharmada úgy gondolja, hogy a nők azért vesznek fel ilyen lábbelit, hogy a férfiak szeme a lábukra szegeződjön, 12 százalékuk szerint pedig egyenesen ízléstelen.

A nők nem a szexre gondolnak

„Meglepő, hogy a férfiak hogyan gondolkodnak olyan trendekről, amik a nők szerint egyáltalán nem kihívóak. Különösen igaz ez olyan ruhákra, amik sokkal jobban kiadják az alakot vagy keveset takarnak. Bár egy ember öltözékéből sok következtetést le lehet vonni az illetőről, a férfiaknak nem árt szem előtt tartaniuk azt, hogy egy nő nem feltétlenül kikapós amiatt, mert szűk ruhákban jár. Sokan azért hordanak bizonyos holmikat, mert divatosak akarnak lenni, és igazából semmilyen hátsó szándékuk nincs egy-egy ruhadarabbal, csupán jól akarnak kinézni, jól akarják érezni magukat a bőrükben”  - nyilatkozta Andy Barr, a divatoldal marketingigazgatója, aki szerint a nőknek nem biztos, hogy a szex jár a fejükben amikor kiválasztják, hogy mit vegyenek fel mondjuk egy szórakozóhelyre. Ha a képre kattint, végignézheti összeállításunkat olyan celebekről, akik a felmérésben részt vettek által kurvásnak titulált ruhákban járnak.

Tiltólistán a szajhás holmik

A férfiak több mint fele gondolja azt, hogy a nagyon szűk, testre simuló ruhákat viselő nők sokkal kikapósabbak azoknál a társaiknál, akik kicsit bővebb holmikat vesznek fel. A hasat szabadon hagyó felsőrészek pedig azért utalnak könnyűvérűségre, mert túl sok a csupasz bőrfelület. A felmérésben résztvevő férfiakat arról is megkérdezték, vajon hogyan vélekednek arról, ha partnerük is a „könnyűvérű” trendet követi. Minden harmadik férfinak nem tetszik, ha barátnője egy szűk ruhában megy el bulizni, negyedük pedig megtiltja partnerének, hogy olyasmit öltsön magára, ami azt sugallhatja, hogy viselője könnyen megkapható.

Csak a divatot követik

A szajhás holmik tízes listája a férfiak szerint

1. A testre simuló ruha – 57%

2. A hasat szabadon hagyó felsőrész – 53%

3. Fűzőszerű felsőrészek – 51%

4. Csipke – 45%

5. Felsőruházatként viselt fehérnemű – 43%

6. Ceruzaszoknya – 38%

7. Térdig érő csizma – 32%

8. Tűsarok – 29%

9.  Miniszoknya – 22%

10. Csípőfarmer -18%

A Daily Mail szerint a tízes listát megvizsgálva nagyon sok hírességet lehetne besorolni a könnyűvérű nők kategóriájába, hiszen rengetegen vesznek fel testre simuló miniruhákat és ijesztően magas sarkú cipőket. (Most tekintsünk el azoktól a sztároktól, akik direkt próbálnak dominaszerű külsővel hódítani.) Mentségükre legyen mondva, hogy ők sem tesznek mást, csupán követik a divatot. Az aktuális trendeknek megfelelően ugyanis nyugodtan hordhatunk fehérneműszerű felsőruházatot és áttetsző anyagokból, csipkéből készült holmikat, sőt, a térdig érő csizmánál sokkal menőbb a combközépig érő változat, amiről bizonyára még több férfi mondaná azt, hogy erősen kurvás. A ceruzaszoknyák helyét ugyan kezdik átvenni a miniszoknyák, de mivel mindkét fazon szerepel a szajhás holmik listáján, így pár férfi mindenképpen könnyűvérűnek ítélheti meg viselőjét.