Tegnap éjjel az MTV megtartotta évi rendes klipdíj-kiosztóját, amin a legtöbb díjat a várakozásoknak megfelelően Lady Gaga kapta. Az énekesnő bizarr szerelésein a legtöbb nő megpróbált túllicitálni, kivéve Jenna Jamesont és Chert, de az utóbbi meg pont attól félelmetes, hogy ugyanolyan, mint 21 éve. Galériánk ennek megfelelően egész embert igényel, de ne ijedjen meg, az izgalmak végén van levezetés ugyanolyan unalmasan öltözködő férfisztárokkal!

Átadás legendától királynőnek

Lady Gaga egy barokkos Alexander McQueen-ruhában érkezett az eseményre. Korona helyett ugyan egy arany tollas fejdísz volt ezüstös-kékes parókájára erősítve, de ettől még mindig (már megint) királynőnek nézett ki az énekesnő, aki az estének mindenképpen uralkodója volt: 8 díjat söpört be. Később a japán Vogue Homme címlapján bemutatott húsbikini kiegészített verzióját vitte élőben a nagyközönség elé, így végre megtudhattuk, hogy az összeállításhoz megfelelő húsos cipő is dukál. Félő azonban, hogy ennek láttán a PETA valamennyi tagja szívrohamban elhunyt.

Az év legjobb videoklipjének járó díjat Lady Gaga magától Chertől vehette át. Ugyan nem őt, hanem Madonnát szokás a pop királynőjeként emlegetni, de legalább a legenda jelző megilleti Chert, főleg miután 64 éves létére képes volt egy ugyanolyan a fekete bőrszerkóban megjelenni, mint amilyenben az 1989-es If I Could Turn Back Time videóban okozott botrányt. Ezúttal ágyúcsövet ugyan nem lovagolt a merész szabású szado-mazó öltözékben, de a többségnek valószínűleg már ennyi is bőven elég volt a múmiaszerűre konzervált testű előadóművésznőből.

Katy Perry és Rihanna is bepróbálkozott

Nem volt tehát könnyű dolga a többi csajnak, ha azt akarták, hogy Lady Gaga mellett egy kicsi nekik is jusson a rivaldafényből. A hajában színes csíkokat viselő Katy Perry például úgy döntött, úgy fog csinálni, mintha már a műkorcsolya-szezonra készülne aszimmetrikusan csipkés és fodros dresszével. Az énekesnő ráadásul szerelme, Russell Brand arcát lakkoztatta a körmére, amit egy határozott gesztussal meg (be) is mutatott a fotósoknak.

Rihanna is valamelyest Lady Gagára emlékeztetett a színpadon bizarr színű parókájával és az azt rögzítő pánttal, de ruhája elég egyértelmű utalás volt Madonnára. A kicsit megpunkosított, tüllszoknyás darab határozottan emlékeztet arra az esküvői ruhára, amiben Madonna olyan emlékezetesen vonaglott a földön a legelső Video Music Awardson 1984-ben, a Like a Virgin előadása közben. Videó itt.

Egy karvastagságú szőke művarkoccsal Kesha is adott a gagás trendeknek, de azért nem mindenki szállt be a licitbe a legidiótább öltözék címért. Az expornós Jenna Jameson is jelen volt például, meghozzá egy teljesen normális és ízléses, hűvöslilás árnyalatú miniben. Kattintson valamelyik képre, a galériában még több nő van!

Férfiak, és mind feketében vannak

A férfidivatban azonban úgy látszik, a csupafekete hódít. Az idén szintén díjazott Justin Biebertől a korábban díjazott Justin Timberlake-ig a legtöbb hímnemű popsztár ezt a színt választotta. Azért még így is akadt közöttük valaki, akinek sikerült a színtelenséget egy hatalmas mikiegérfejjel feldobnia, Johnny Knoxville pedig egy fehér matrózsapkával próbálta ellensúlyozni a férfioldalt elborító feketeséget.