A héten zajlott a New York-i divathét legtöbb eseménye, köztük egy hatalmas visszhangot kiváltott, teltebb modellekkel tartott divatbemutató. Amerikában elsőként rendeztek ilyet, és persze több celeb is jelen volt az eseményen. Megnéztük, milyen egy divathét, ha nem csak extravékony lányok vannak jelen, következzenek a rendezvény leggömbölyűbb résztvevői! Heti trend.

Az úttörők

Az USA-ban ugyan ez volt az első úgynevezett “plus size” bemutató, a világon azért tartottak már több ilyen eseményt is. Amint azt a Tejben-vajban blog akkor hírül is adta, egy szezonnal ezelőtt, még márciusban Mark Fast divattervező került azzal a hírekbe, hogy a londoni divathéten 44-es méretű modellt is a kifutóra küldött. Azt rebesgetik, hogy a tegnapelőtt kezdődött újabb brit divathéten Fast meg fogja ismételni a plus size műsort. De már 2009. augusztusában is rendeztek bemutatót teltkarcsú modellekkel, ekkor Ausztráliában. A képen látható manöken a Rio nevű cég kreációját viseli a tavalyi Sydney Divatfesztiválon.

Nikki Blonsky

De nézzük, mi történt a héten, pontosabban a New York-i divathéten! A OneStopPlus.com moletteknek szóló bemutatóján több olyan híresség is részt vett, akiknek súlyuknál fogva elvileg semmi közük nem lehetne a divathoz. Ott volt például a képen látható Nikki Blonsky, aki a Hajlakk című musicalben John Travolta oldalán énekelte-táncolta-színészkedte ki magának a világhírt. Ő arra bátorította a hozzá hasonló csajokat, hogy ne meneküljenek a divat elől. “Mindenkinek elő kéne jönnie, és azt mondania, hogy hahó, lehet, hogy molettek vagyunk, de ettől még a divat egy jó dolog, és mi is tudunk divatozni” - nyilatkozta.

Gabourey Sidibe

A Precious című film sztárja szintén ott volt a OneStopPlus.com bemutatóján, és már a show előtt az utcán is lelkesen pózolt is a paparazzóknak. Az örömre minden ok megvan, hiszen hozzá hasonló hölgyet még nem sokat engedtek eddig divathét közelébe - de ezen kívül Sidibe egy másik hírrel is bekerült a napokban a divathírekbe. A pár hónappal ezelőtti Michelle Obama-botrányhoz hasonlóan most vele kapcsolatban érte vád az Elle magazint, hogy a legújabb szám borítójához készült fotón kifehérítették a színésznő bőrét. A divatlap persze mindent tagad, és állítja, hogy csak a szokásos minimális retusálást hajtották végre a fotón. Galériánk természetesen tartalmazza a kérdéses Elle címlapot, kattintson, és nézze meg, ön szerint belenyúltak-e!

OneStopPlus modellek

Ki nézett ki a legjobban?

És akkor nézzük, hogyan festett ez a bizonyos plus size divatbemutató! Fent a Reuters tudósítását tekinthetik meg a OneStopPlus.com által a New York-i Mercedes Benz divathét keretében rendezett show-ról. A OneStopPlus.com a világ egyik legnagyobb olyan webáruháza, amely molett hölgyek számára készített ruhákat forgalmaz. A videón nyilatkozik Emme, aki a cég szóvivője, és persze maga is plus size modell, valamint kolléganője, Lizzie Miller. Az általuk bemutatott ruhák egyébként a visszafogott elegancia jegyében készültek. A kollekció üzenete nagyjából annyi lehet, hogy a teltebb hölgyek nem feltűnősködni akarnak, csak jól szeretnének kinézni valami normális, de elegáns ruhában.

Christina Hendricks

2010. legtöbbet emlegetett új szexszimbóluma valószínűleg Christina Hendricks, akit túlsúlyosnak nem lehet nevezni, de nőies idomaival mégis messze kidomborodik a divatvilág által célcsoportnak tekintett nők közül. A Mad Men - Reklámőrültek című sorozat sztárja panaszkodott is arra, hogy csak nagy néha talál a tervezőknél ruhát a méretében, így jól tette, hogy szintén részt vett a New York-i divathéten, hátha a következő szezonban már nem feledkeznek meg róla a designerek. A galériánkban látható eheti fotók a Tommy Hilfiger-bemutatón, illetve egy filmpremieren készültek róla.