Ezekben a napokban mindenki kilátogat a sírokhoz, ezért gondoltuk, a heti trend összeállításban ezúttal gyászruhákat mutatunk. Az alább felvonultatott fotók az utolsó pont kivételével mind egy-egy éles temetésen készültek, néha egészen meglepő információkkal szolgálva arról, hogy mibe öltözik egy celeb, ha gyászol. Nézzük őket sorban.

Kate Moss

Hiába, egy szupermodell temetésen is szupermodell. Ez a kép egy barát temetésén készült Kate Mossról idén tavasszal, és a hajtókára tűzött vörös rózsa mindenképpen megható gesztus. Egyedül talán csak a szoknyahossz az, amivel némelyeknek gondja lehet. Hogy egy gyászruhának szexinek kell-e lenni, abban mi most nem foglalnánk állást, a tény egyedül az, hogy a ruhadarab Kate Moss combközepéig épp, hogy leér.

Daphne Guinness

Daphne Guinness a család nevét viselő sörgyár egyik örökösnője, de az ír Paris Hiltonnak tekinthető hölgyemény egyben a divatvilág nagy rajongója és tisztelője is. Különös kapcsolat fűzte Guinnesst az idén öngyilkosságot elkövető Alexander McQueenhez, így a 43 éves nő ott is volt a tervező temetésén és a tiszteletére megrendezett megemlékezésen. Guinness úgy döntött, a tervezőt azzal tiszteli meg leginkább, ha az ő kreációit viseli az alkalmakkor. Még szerencse, hogy ennél jobban nem emlékeztetett Lady Gagára.

Vanessa Redgrave

A legendás színésznő már többször is temetni kényszerült, 2009-ben lányát, Natasha Richardsont vesztette el. Akkor a temetésre nagy meglepetésre egy fehér ruhában ment el, amelyre egy színes sál volt ráterítve. Idén egy másik rokon, Corin Redgrave temetésére került sor. Ide Vanessa Redgrave már nem fehérben ment, de a színes sál maradt.

Vivienne Westwood

A punkkirálynő egykori partnerét, Malcolm McLarent temette idén áprilisban egy meglehetősen különleges ceremónia keretében. A renitens tervezőnő ezúttal sem olvadt bele a tömegbe, hanem a koporsóban fekvő személyre tekintettel egy hatalmas “CHAOS”, azaz “káosz” felirattal a homlokán gyászolt. McLarennek biztos ez tetszett volna – ha valaki, akkor ő már csak tudja.

Fifi Trixibelle Geldof

Ötödik gyászoló alanyunk Bob Geldof legidősebb, legkevésbé híres és legfurább nevű lánya (pedig a többi név sem piskóta!). Fifi Trixibelle húgaival, Peacheszel és Pixie-vel együtt vett részt édesapjuk édesapjának temetésén. A 28 éves hölgy most augusztusban búcsúztatta a nagypapát, kissé erős sminkben és meglehetősen rövid szoknyában. És természetesen nem hiányozhatott az a kellék sem, amely nem csak nyáron velejárója a temetéseknek: a jó nagy alakú napszemüveg.

Moszkvai modellek

Melyikük öltözéke illik a leginkább temetőbe?

És végül vannak képeink a galériában Moszkvából is, ahol nemrég tartottak egy divatbemutatót kifejezetten temetésre szánt ruhákkal. A fehér színen még nem kell meglepődni, hiszen a világ némely tájain nem a fekete, hanem ez számít a gyász színének. Talán erre akart utalni Vanessa Redgrave is. De ezek a kreációk még feketében is elég furcsák lennének. Kattintson valamelyik képre, és lapozza végig galériánkat - rengeteg kép van benne! Ön szerint melyik öltözék illik a legjobban a temetőbe menéshez?