Akárcsak a legtöbb díjkiosztó, az MTV EMA gálája sem csak arról szól, hogy kit mennyire ismernek el a szakmájában, hanem egyúttal egy világraszóló divatesemény is. Míg Katy Perry belépőjegynek, addig Eva Longoria például sonkának álcázta magát, mintha még tartana a Halloween. Volt, aki tőle szokatlan módon egy leányregény szende szereplőjeként vonult végig a fotósok előtt – lásd Rihanna és Miley Cyrus. Adjon egy tízest a legizgalmasabb szereléseknek, de pontozza le a rondákat!

1. Eva Longoria

A Daily Mail szerint az idei gála háziasszonya összesen tíz különböző ruhát viselt a vasárnapi eseményen. Először Georges Hobeika egyik kreációját viselte Brian Atwood egyik lábbelijével. Ebben az összeállításban lépett a fotósok elé a vörös, azaz jelen esetben a lila (egyes fotókon inkább kékesnek tűnő) szőnyegen, majd később némi humorérzékről is tanúbizonyságot tett, amikor egy óriási sonkának öltözve lépett színpadra. Valószínűleg a közben éppen Budapesten koncertező Lady Gaga húsruhájából próbált gúnyt űzni ezzel az öltözékkel. A különböző ruhákhoz persze más-más frizura is dukált. A galériában van több fotó is, kattintson!

2. Katy Perry

Russell Brand felesége is számtalanszor átöltözött, amikor tavaly és tavalyelőtt ráosztották azt a feladatot, amit most Eva Longoria töltött be. Bár idén nem ő volt a főszereplő, azért egy-két átöltözést így is sikerült beiktatnia. A gála kezdte előtt egy piros, Jeremy Scott-miniruhát viselt, ami többeket egy belépőjegyre emlékeztetett a rajta levő számok és felirat miatt. Természetesen nem ebben a holmiban adta elő a Firework című számot, hanem egy kellően feldíszített, testszínű, az idomaira tapadó kezeslábasban szórakoztatta a közönséget. Amikor pedig a legjobb videónak járó díjat vehette át a California Gurlsért, egy tollakkal díszített holmiban mondott köszönetet. És ha már ott volt a színpadon, gyorsan le is tépte Eva Longoria szoknyáját.

3. Kelly Brook

A brit hírességet általában többször látni hiányos öltözékben, mint rendesen felöltözve, hiszen előszeretettel vetkőzik különböző magazinok számára. Egy vörös szőnyeges esemény persze nem igazán alkalmas arra, hogy az adott, fényesebb karrierre vágyó celeb direktbe megmutassa a bájait, akit már így is mindenki alaposan ismer, és így maximum egy „véletlen” villantás engedélyezett. A színészettel is próbálkozó modell az MTV madridi eseményén egy egészen visszafogott miniruhában tette tiszteletét.

4. Ke$ha

Az amerikai énekesnő szemmel láthatóan rajong a feltűnő sminkekért, arcfestésekért, így talán senki nem lepődött meg azon, hogy a vasárnapi díjkiosztó gálán rikító színekbe borított amazonként lépett színpadra. Mint kiderült, a rikító színek külön showelemnek számítottak az előadás alatt. A bevonulás alkalmával persze ő is egy kevésbé színpadias külsővel jelent meg, ám a többiekkel ellentétben a miniruha, vagy a fehér estélyi helyett inkább a nadrág és póló kombinációját választotta.

5. Miley Cyrus

A 17 éves énekesnő Rihannához hasonlóan szeret dögös, alig semmi holmikban a közönség elé lépni, a bevonulás kedvéért azonban ő is eltekintett a provokatív szerelésektől, és ő is egy romantikus hősnőnek öltözött. Ehhez mindössze a D&G 2010 őszi kollekciójának egyik darabjára volt szüksége. Persze a gálán már ő is a megszokott formáját hozta, amikor elő kellett adnia az egyik számát, és megpróbálta bebizonyítani, hogy ő már nem egy kislány, hanem majdnem egy felnőtt nő, tehát joga van dresszben, fűzős csizmában döngetni a színpadon.

6. Rihanna

Bár a barbadosi énekesnő általában azokat a ruhákat kedveli, amik nemigen takarják a testét, és amik jobban illenek a vadóc imidzshez, az MTV európai díjkiosztó gáláján egy olyan ruhában jelent meg, ami viszonylag kevés bőrfelületet hagyott szabadon, mondjuk az oldalán lévő tetoválást így is látni lehetett egy áttetsző anyagból készült résznek köszönhetően. A ruha egyébként a Marchesa 2011-es tavaszi kollekciójának egyik darabja. A márkát 2004-ben alapította Georgina Chapman és Keren Craig, és szerintünk már akkor is pont egy ilyen lilába játszó méhkas-kontyot képzeltek el kreációik fölé.

7. Shakira

Rihanna kolumbiai kolléganője nem a romantikusan habos ruhákat viselő celebek táborához csatlakozott, hanem azokhoz a hírességhez, akik a flitteres, gyöngyös csillogást részesítik előnyben. Bár a ruha, amiben a bevonuláskor megjelent, elég mély dekoltázzsal rendelkezett, de némi speciális ragasztószalaggal sikerült megoldania, hogy villantásmentes legyen az este. Akárcsak a többiek esetében, ő is inkább átöltözött, mielőtt fellépett volna, hiszen bármennyire is káprázatos egy csillogó miniruha a vörösszőnyegen, egy energikus előadáshoz jobban illik egy flitteres melltartó egy bő nadrágba oltott fémes fűszoknyával.

8. Snooki

A Jersey Shore című trash reality szereplője is hivatalos volt a madridi eseményre. Snooki, azaz Nicole Polizzi szerencsére ezúttal is eltekintett attól, hogy a védjegyévé vált felpúpozott hajjal jelenjen meg a nyilvánosság előtt. De semmi gond, így is kellően feltűnő volt a Sherri Hill-miniszoknyában, amit egy gazdagon díszített felsőrésszel súlyosbított.