Egy kiüresedett bérházban rendezték péntek este az ország házibulija fedőnevű rendezvényt, és bár nem is emlékeztetett a monstrebuli klasszikus házibulira, azért voltak jó pillanatai. Mintha a Sziget fesztivált minden bajával egy hideg épületben tartották volna.

Ötezren jelentkeztek a Facebookon

"Ez jó lesz! Ez jó lesz!" - kiáltotta egy lány a barátnőinek péntek este a Házfoglalás, az ország házibulija nevű rendezvényen a Csengery utcában, miközben a kiüresedett bérház gangján a tömegben egy olyan lakásba próbált araszolni, ahonnan a létező legegyszerűbb house-alap szólt.

Az ország házibulijának voltak házibulikra emlékeztető pillanatai, de úgy látszik, a hideg, meg a Facebookon jelentkező ötezer résztvevő sokakat eltántorított, és ugyan nagy tömeg volt, meg nagy mozgás, botrányba azért nem fulladt a dolog.

A háromemeletes bérház két szintjét teljesen átadták a nagyszabású rendezvénynek, a ház minden lakásában más zene szólt, kivéve azt a párat, amik viszont kocsmaként üzemeltek. A tánctermek, tánclakások között nagyjából minden elektronikus zenei műfajt meg lehetett találni, a legjobb hangulat a buli elején viszont egyértelműen abban a szobában volt, ami a házibulik végére emlékeztetett, és projektorral kivetítve YouTube-ról djztek a teremben.

Már 11-től beindultak a hányások

Mint minden rendes házibuliban, itt is félre tudott vonulni, akinek erre igénye volt, viszont nem egy szoba volt, hanem egy fél folyosószakaszt kereszteltek át a szervezők Love Hotelnek, ahol fluoreszkáló díszítések adták a hangulatot a narancssárgás fények mellett. A folyosó sok, belülről zárható szobáját viszont inkább a füvesek foglalták el, mint az alkalmi párocskák.

A közönség meglehetősen heterogén volt, így nem volt nehéz szintén olyan klasszikus helyzetekbe kerülni, hogy "Helló, szia! Hogy vagy?", őt meg honnan ismertem?

A fogyasztás talán a hideg, talán a hangulat miatt jobban pörgött, mint egy átlagos romkocsmában, ennek köszönhetően az első áldozatokat nagyjából 11-kor már el is ejtette a buli. Innentől kezdve stabilan lehetett a folyosókon valami után kajtató zombikkal találkozni, meg persze egyre nőtt a mosdókban a hányások száma.

A szervezők viszont abszolút bolondbiztos bulit csináltak, ilyen körülmények között igazán komoly feladat nagy bajba kerülni. A körfolyosókon drótkerítésekkel erősítették meg a rácsokat, nehogy leessen valaki, biztonsági őrök finoman figyelték az embereket, az utcán álló tömeget kordonokkal, biztonsági őrökkel terelgették, a házban található mosdókon felül egy csomó mobilvécét telepítettek.

Hírességekkel nem találkoztunk, feltűnt viszont Kajdi Csaba, Mihalik Enikő ügynöke, aki nagyon gyorsan átengedte magát a bulinak. Különösen extrém dolgokat sem tapasztaltunk, az viszont némiképp szokatlan látvány volt, hogy egy huszonéves fiú két mobilvécé között állva egy kis sminktükörben próbálta megigazítani a frufruját.