Egészen furcsa, de annál rövidebb szépségversenyen jártunk egy budapesti diszkóban, ahol pezsgőlányokat választottak egy hazánkban most terjeszkedő pezsgómárka számára. Hogy ki lesz a győztes, még nem tudni, de azt sem, hogy az egésznek mi értelme van egy CKM-címlapon kívül.

Néhány perccel a programban meghirdetett befejezés után elkezdték a budapesti Club Play diszkóban a Freixenet Miss Pezsgőlány választás első középdöntőjét, a felvonult lányok alapján akár azt is mondhatnánk, hogy a versenyen a helyszínen verbuvált fiatalok vettek részt.

Volt kicsi, nagy, kövér, sovány, dühös és vidám is. Ruhában meg a farmeres hétköznapiaktól kezdve a túlságosan mintás alkalmin keresztül egészen a vállalhatatlanul kicsiig terjedt a mezőny.

A verseny forradalmi újítással kezdődött, abszolút progresszív módon a második számú versenyző jelent meg először a diszkó alkalmi kifutóján, amin egy lépcső nehezítette meg az egyébként is láthatóan kevéssé magassarkúbiztos versenyzők bizonytalanul trappoló járását.

"Hagyjunk helyet a zsűrinek, hogy láthassák a gyönyörű versenyzőket" – mondta a konferanszié a véralkoholszinttől függően többé-kevésbé lelkes közönségnek szakasztott olyan hangon, mint Dolák-Saly Róbert, amikor Winettou kalandjait parodizálta.

A zsűrinek egyébként a 19 felvonult lányból tízet kellett kiválasztania, akik majd továbbjutnak a következő fordulóba, de a tíz szerencsés neve a szombati eseményen nem derült ki. A tervek szerint összesen tíz középdöntőt szerveznek majd, hogy végül száz lányból válasszák ki az ország pezsgőlányát, aki sok pénz mellett egy CKM-címlapot is kap majd.

Erősen úgy tűnik, hogy a verseny koncepciója még nem teljesen kiforrott, ahogy ez a rövid vonuláson is érezhető volt: leginkább arról szólt a dolog, hogy a lányok szaladjanak végig a kifutón, mielőtt megérkezik a diszkóba a dj, akinek egykor kezdődik a fellépése.


A rövid verseny alatt – amelynek győzteseiről, illetve céljáról ugye semmit sem tudunk – a közönség férfitagjai nagyjából hármas csoportokba rendeződve nézték a történéseket, a szebb lányokra kurjongatva, közben a house-ra bemelegítő, totyogós táncot folytatva, leginkább egymást szórakoztatva. A helyen megjelent nők is külön szigeteket képeztek, őket kevésbé érdekelte a verseny, és furcsamód szinte egyáltalán nem táncoltak, bár ez könnyen lehet amiatt is, hogy sokan az alkalmi cipőikben küzdöttek a gravitációval néhány leküldött pia után.