A Megasztár 5 döntője után megtudhattuk, hogy ki nyerte meg a TV2 másik tehetségkutatóját, a Divatkreátort, amit fiatal divattervezőknek indítottak. Az eredményhirdetésen természetesen a megasztárosok is tiszteletüket tették, és modellként vonultak végig a kifutón. Ezután derült csak ki az Év Divatkreátorának személye, végül Sármán Nóra lett a befutó. Az ifjú designernek Patai Anna volt a kedvenc megasztárosa, akinek ruhát kellett terveznie, de Szíj Melindát is kedvelte, főleg a rojtos ruhában.

Egy nappal a Megasztár 5 döntője után, miután a vendégsereg enyhe lefolyású giccsmérgezést kapott a sok karácsonyi daltól, kezdetét vette a TV2 másik tehetségkutató műsorának, a Divatkreátornak a záróeseménye és eredményhirdetése a Coin üzletházban. Andó Ilidkó, aki amellett, hogy az ELLE magazin divatszerkesztője, az aktuális Megasztárnak is stylistja volt, elmondta, hogy nem szívesen lopná el Mester Tamás és Presser Gábor szavait, akik pénteken kifejtették, hogy Tolvai Renáta mennyit fejlődött a verseny során, de bizony ez a kreátorokra is igaz, akik közül sokan a kellő gyakorlati ismeretek hiányában érkeztek meg a műsorba.

KFR, az örök darab

Akik a Megasztár 5 versenyzőit szerették volna látni a kifutón, azoknak egy kicsit várniuk kellett, ugyanis azokat a kis fekete ruhákat, amiket a kreátorok egy külön feladat miatt készítettek el, hivatásos modellek mutatták be. A műsor és az este háziasszonya, Görög Zita minden versenyzőből megpróbálta kihúzni, hogy mi ihlette meg, mi volt az alapötlet. Így tudtuk meg, hogy az egyik finalista, Nyíri Éva valójában nem a Mátrix világát szerette volna megidézni kabátruhájával, és a kétgyermekes modellel abban sem értettek egyet, hogy egy ilyen ruhát csak a legbátrabbak hordhatnak, a tervező szerint ugyanis annyira nem extrém ez a kreáció, mint Görög Zita gondolja. Miután a modell és Andó Ildikó egy kis huzavona után megegyezett abban, hogy a szavazás végeredményt az ELLE divatszerkesztője ismeri kettejük közül, megtudhattuk, hogy a kis fekete ruhák versenyét Katona Bálint, a szemkötős összeállítás megalkotója nyerte meg.

Kis feketék!

Megasztárokból modellek

Ezt követően jött a esemény azon pontja, amire – természetesen az eredményhirdetésen kívül – nagyon sokan vártak, a kifutó egyik oldalán, illetve mögötte csoportosuló megasztárosok végre bemutatták a divatkreátorok legjobb ruháit. Volt, aki magabiztosabban vonult végig a kifutón, mint például Tolvai Renáta és Lakatos Yvette, volt, aki egy kis showműsorral kedveskedett a közönségnek, itt természetesen Giorgóra gondolunk. Szíj Melinda három összeállítást is bemutatott, és amikor az utolsó darabnál megszólalt az All that jazz az ő előadásában, bizony táncra perdült a kifutón, amit a nézők óriási tapssal díjaztak, vagyis lehet, hogy tényleg elege van ebből a felhajtásból, a csillogó világból, de azért nehezen tud ellenállni annak, ha számára egy bizonyára kedves szám szólal meg.

We are the champions

A megasztárosok tourja után végre eljött az eredményhirdetés. A három finalista közül először a harmadik helyezett személye derült ki. Nyíri Éva díja átvételekor elmondta, nem bánja, hogy nem nyert, annak is örül, hogy bejutott az első három közé. Végül fény derült a nagy titokra, a Divatkreátor első szezonjának győztese Sármán Nóra lett, akinek kezét az eredményhirdetés alatt végig nagyon szorosan fogta megasztáros modellje, Szíj Melinda, majd a kifutó végén is egymás nyakába borultak. Kizárásos alapon így Martin Krisztina lett a második. Az énekesek egyébként köszönetben részesültek azért, amiért toleránsak és türelmesek voltak a Divatkreátor versenyzőivel. Igaz, azért tudjuk, hogy ez nem feltétlenül volt mindig így.

Az esemény végén a Megasztár 5 győztesének kivételével minden versenyző  a színpadra állt, hogy elénekelje a tehetségkutató indulóját, majd a többiek levonulása után 2010 hangja, Tolvai Renáta Kerényi Virág ruhájában adta elő az All I Want for Christmas című dalt, hogy meglegyen az este keretes szerkezete.

Megasztárok!

And the winner is....

Sármán Nóra a Velvetnek elmondta, az elmúlt három hónapban nem nagyon latolgatta az esélyeket, nem igazán gondolkozott azon, hogy ez egy verseny, hanem mindig az volt a fontos, hogy jól teljesítsen, elégedett legyen azzal, amit éppen csinál. "Akkor tud az ember igazán előrelépni, ha építkezik a saját dolgaiban. Erőt adott, hogy mindig voltak sikereim. A kevés alvás volt számomra a legnehezebb, a sok éjszakai varrás nagyon kimerítő, de az időhiánynak köszönhetően sokkal könnyedebben, szabadabban, kevésbé görcsösen tervezek" – nyilatkozta 2010 divatkreátora, aki nagyon szívesen tervezett Patai Annának, és szereti azt a "rojtos ruhát" is, amit Szíj Melinda viselt. "Mint kiderült, nem biztos, hogy a tökéletes modell az ideális modell, nagyon sokat tud hozzáadni a személyiség" - tette hozzá Sármán Nóra, akinek nyertesként az lesz a feladata, hogy alkosson egy kollekciót a Coinnak. Elöljáróban ennyit árult el: "Én készítettem Reninek az utolsó ruháját, és egy nagyon szép csipkét sikerült készíteni a felsőrészre. Biztos, hogy ezt a technikát is folytatni fogom."