A vörös szőnyeges eseményeken nagyon ment a hullámos, göndörített végű hosszú haj, kevesen változtattak jól bevált frizurájukon. Rihanna például igazán különlegesnek számít piros hajával, Emma Watson és Keira Knightley látványos rövidítéssel próbáltak dobni megjelenésükön. Sorra vesszük 2010 legelterjedtebb hajtrendeit, ön pedig szavazhat, melyiket csináltatná meg magának, mondjuk szilveszterre.

1. A hullámos haj a legmenőbb

A legtöbb celebnő – még a magyarok is – lágy hullámokat tetet hajába, ha nagy eseményen van jelenése, és be kell vallani, legtöbbjüknek ez nagyon is jól áll, fölösleges lenne variálni. Az itthon kevéssé ismert amerikai énekesnő, Carrie Underwood is erre esküszik, feltupírozott félhosszú hajának végébe tetet nagy hullámokat. Mi is könnyen előállíthatunk egy hasonló frizurát: oldalt elválasztjuk félhosszú hajunkat, és egy körkefén, kifelé csavarva megszárítjuk, kell egy kis tupír plusz némi lakk és már kész is. Hosszabb hajból, frufru nélkül is mutatós a félrefésült hullámos fazon, Kristen Bell fodrásza Craig Gangi januárban a Critic’s Choice-ra készített rengeteg hajhab és hajsütővas segítségével loknikat a színésznő fejére. Jennifer Lopez fodrásza ennél is tovább ment, a göndör tincseket akkurátusan kifésülte, és hogy ne csillogjon az énekesnő haja, megszórta száraz samponnal. Ez utóbbit sem nehéz otthon elkészíteni, és remekül megy a fémes, csillogó ruhákhoz, de nem valami kíméletes a hajhoz. Természetesen mindannyian megtekinthetők a galériában, kattintson a fotóra!

2. A szögegyenes a befutó

Aki nem hullámosíttatta idén hosszú haját, az laposra vasaltatta: például Taylor Swift egy zenei díjátadóra érkezett szögegyenes hajjal, de Beyocé is előszeretettel húzta ki 2010-ben eredetileg göndör haját. Ha hosszantartó egyenességre vágyunk, alaposan be kell lakkozni hajunkat, hogy ne szálkásodjon. Az Elle magazin Reese Witherspoont is a hosszú-egyenes hajúak táborába sorolja, fodrásza szerint a jó vágás a tuti fazon titka: „Az arcot keretezi a haj, direkt úgy vágom a tincseket a fejtetőtől” – mondta a fodrász, Mark Townsend az Elle-nek. „Azért olyan divatos ez a frizura, mert mindenhez megy. Az arcot keretező tincsek kiemelik az arccsontokat, a haj pedig nagyon szexin, mondhatni szofisztikáltan mozog” – állítja Sanda Petrut, egy menő chicagói fodrászszalon munkatársa.

3. Őszre megérkezett a konty

Jessica Alba szoros francia kontya egyre divatosabb, de a lazább, oldalra tűzött fazonokkal is érdemes kísérletezni. Például Keri Russel, a Dokik című sorozatból ismert amerikai színésznő oldalra csavart kontyát virágdíszes csattal dobta fel. Ha ilyen kontyot készítenénk otthon, ne tűzzük fel túl szorosan, hagyjuk, hogy enyhén fülünkre essen, így lesz igazán elegáns. Nicole Richie a feje tetején köt kontyot, és nem mond le tömött frufrujáról sem: „A hosszú frufru annyira 60-as, 70-es évek, tökéletes vintage kiegészítő” – mondta az Elle-nek Andy Lecompte, Richie fodrásza.

4. Emma Watson fiúsan röviddel nyomul

Emma Watson idén fiúsan rövidre vágatta szinte védjegyének számító hosszú, vörös haját. „Kedves mindenki. Néhány napja levágattam a hajam. Csodálatos érzés. Imádom. Hosszú évek óta vágytam erre, ez a legfelszabadítóbb dolog, ami történhet. Remélem, tetszik nektek. Sok szeretettel, Emma” – írta a Harry Potter színésznője Facebook oldalán a nagy változás után. Watson mellett szintén az év hajvágásaként emlegetik Keira Knightley hosszú hajának eltűnését. Hale Berry évek óta kitart a rövid haj mellett, nem csoda, hisz sokkal jobban áll neki, mint a bongyor hosszú. Berry tüsihajánál nem sokkal hosszabb bubifrizurával lett Carey Mulligan a legjobban öltözött sztár.

5. Rihanna és Perry a két paradicsommadár

Kevés celeb rohangál színes hajjal, de a két popénekesnőben, Rihannában és Katy Perryben most sem kellett csalódnunk. Rihanna év eleje óta nyomul piros hajjal, a nyári felnyírt fazonnal pedig még divatot is teremtett. A hazai hírességek közül talán Tóth Gabi vállalna be hasonló frizurát, külföldön azonban már kiskorú követője is akadt a popénekesnőnek, Will Smith lánya. Rihanna nagy barinője, Katy Perry is imádja a színes hajakat, igaz ő inkább parókákkal variál, mint hajfestéssel: a kék darab állítólag már védjegyévé vált, bár budapesti koncertjén és klipforgatásán beérte pár lila tinccsel.

Melyik frizura a legjobb?

Önnek melyik frizura tetszett legjobban idén? A klasszikus hullámok híve, vagy szívesen lecsapatná olyanra a haját, mint Emma Watson? Esetleg Keira Knightley bubija tetszik? Vagy inkább Rihanna piros, felnyírt frizuráját csináltatná meg? Szavazza meg, melyik volt 2010 legjobb frizurája!