Rengeteg gála, díjátadó, filmbemutató volt 2010-ben, a külföldi celebnőknek pedig illett mindegyiken makulátlanul tündökölnie. Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem. Rengeteg lista készült a legjobban öltözöttekről, mi azokat gyűjtöttük össze, akik sokat szerepeltek a legnevesebb magazinok évösszegző listáin, és a külföldi divatkritikusok szerint is jól, de legalábbis az átlagtól eltérően öltözködtek. Szavazzon, ön szerint ki volt 2010. legjobban öltözködő külföldi híressége?

1. Carey Mulligan

Carey Mulligan a Harper’s Bazaar legjobban öltözöttje lett tavaly, a divatérzékeny Victoria Beckhamet váltotta a lista első helyén. A fiatal színésznőt a 2009-es Egy lányról című filmből ismerhetjük, amiért BAFTA-díjat, Oscar és Goldan Globe jelölést kapott. Egyre több vörös szőnyeges eseményen vesz részt, és a jelek szerint elég jó stylistja van. A Vogue és a Vanity Fair is a legstílusosabb hírességek közt tartja számon az ártatlan tekintetű szőkeséget, aki „olyan, akár egy Godard-film színésznő, ugyanakkor nagyon modern”, legalábbis Erdem Moralioglu divattervező szerint.

2. Michelle Obama

Az amerikai First Ladynek mindig nagyon oda kell figyelnie megjelenésére, hisz ő a világ egyik legbefolyásosabb embere. Sokáig vezette a Vanity Fair legjobban öltözött nőinek listáját, most épp a hatodik helyen áll. Mindennapi teendőinek ellátásakor egyszerű, de elegáns ruhákat visel, gyakran kéket és az ízléses mintákat sem veti meg. Előszeretettel visel kardigánt, törpetűsarkút, öveket, stílusa Jackie Kennedyével vetekszik. Mindemellett a vörös szőnyegen is megállja helyét, Narciso Rodriguez ruhájával pedig már 2008-ban beírta magát a divattörténelembe.

3. Jessica Alba

Az amerikai színésznő jól kombinálja hétköznapi ruhatárában a designer-darabokat vintage és teljesen kommersz cuccokkal, viszont olyan jó a stílusérzéke, hogy még nem lehetett róla rosszul öltözött képek készíteni. „Az ízlésem elég eklektikus, de a kényelem az első. Szerintem aki magabiztos, az bármit felvehet” – osztotta meg Alba a Stylelist.com-mal. A Machete sztárja a vörös szőnyegen sem égett még le soha, bár a férfiak szerint valószínűleg meztelenül vagy aligruhában a legszebb.

 

4. Rihanna

Az énekesnő szeret feltűnősködni, merészen alakítja haját és ruhatárát is, talán épp ezért került fel a People legjobban öltözött embereit soroló listájára. Rihanna körülbelül hetente új stílust vesz fel, koncertjein egyszer szado-mazo beütésű tornadresszben villant, máskor színes, mintás összeállításban, göndör hajjal énekel vagy szobornak öltözik. „Rihanna nem veszi magát komolyan, mindent ki akar próbálni, bármi jöhet, csak jól álljon neki” – mondta ez énekesnő fodrásza, Ursula Stephens a People-nek. A vörös szőnyeges eseményeken is igen eklektikus a barbadosi énekesnő stílusa, de egy biztos: Rihanna öltözködése sosem unalmas.

5. Zoe Saldana

Zoe Saldana a People listájának első helyezettje, azaz Oscar díjas melléfogása ellenére kiérdemelte a külföldi kritikusok elismerését az Avatar 32 éves színésznője: ő 2010. legjobban öltözött hollywoodi celebe. Stylistja ritkán nyúl mellé, például a Victora's Secret éves bemutatójára is sikerült kifejezetten ízlésesen felöltöztetnie Saldanát. „Mindent szeretek, a hangulatomtól függ mit veszek fel” – ezt a fontos információt osztotta meg ruházkodási szokásaival kapcsolatban a győztes Saldana a People magazinnal.

6. Lady Gaga

Lady Gaga csak a 26-dik legjobban öltözött a Vanity Fair szerint, a Times azonban beírta húsdresszét a divattörténelembe. Ráadásul ő a Times és Forbes listáján is az év egyik legbefolyásosabb embere, és koncertről koncertre újabb jelmezekkel rukkol elő. Kedveli a hatalmas szemüvegeket, a hangsúlyos vállakat és mindent, ami extrém, kedvenc tervezői: Alexander McQueen, Marc Jacobs, Giorgio Armani és a Prada. Klasszikus vörös szőnyeges eseményeken ritkán vesz részt, de ahányszor utcára lép, címlapra kerül. Tulajdonképp ha nem is ő a legjobban öltözött híresség, ebben a mezőnyben biztos ő hordja a legváltozatosabb, legötletesebb ruhákat.

7. Victoria Beckham

Victoria Beckham idén lemaradt a listákról – kivéve a Harper’s Bazaart –, valószínűleg azért, mert kevés vörös szőnyeges eseményen vett részt. Viszont példásan öltözködik a hétköznapokban, és rettentő stílusosan jár reptérre. Általában térdig érő, egyenes szabású ruhát visel extra-magassarkú cipővel, hatalmas napszemüveggel és Hermès Birkin táskával. A recept egyszerű, mégis hatásos, a focistafeleség mindig úgy néz ki, mintha skatulyából rántották volna elő. Mintás ruhát ritkán hord, de a színeket szereti. Divattervezőként sem utolsó, sőt, Iman szerint ő a legjobb: az exmodell véleményét sokan osztják, hatalmas sláger ugyanis Beckhamné kis feketéje.

Melyik celebnő öltözködik a legjobban?

Szavazzon! Ön szerint melyik híresség öltözött legjobban 2010-ben? Jessica Alba könnyed lezsersége, vagy Lady Gaga helyenként erőltetett extermitása a vonzóbb? Esetleg Rihanna eklektikája tetszik? Vagy Michelle Obama és Victoria Beckham eleganciája? Önnek tetszett Zoe Saldana Oscar díjas ruhája is? Döntse el ön, ki legyen a Velvet 2010-es über-jólöltözködő celebnője!