A Benetton-fotósként aposztrofált Oliviero Toscani olyan naptárat készített, amiben minden hónapot különböző színű, fazonú formájú szőrös puncival illusztrált. Egy bőrfeldolgozó konzorcium megbízásából készültek a képek, amik hamarosan a Rolling Stone magazinban is láthatók lesznek. A feministák kiakadtak - ha lejjebb görget, ön is ki fog, ezért kérjük, még most kattintson máshova, ha még nem múlt el 18 éves!

Oliviero Toscani kihívó, ellentmondásos fotóival általában felháborodást kelt. Most sincs ez másképp, Olaszországban nagy port kavartak legutóbbi képei, amiken különböző nők szőrös punciját látni. A képek egy naptárban kaptak helyet, költőivé téve a kérdést, vajon miért pont az a punci lett a hónap 'arca'.

A Valódi Bőr Konzorcium Olaszország megbízásából készült képeken a természetesség, a nyers bőr szimbólumaként jelennek meg a különböző színű, méretű, fazonú, szőrös puncik. Toscani sokak szerint a képekkel azt a kérdést feszegeti, hogy a nők lényege az ölükben, azaz a nemi szervükben van. A feministák persze kiakadtak, azzal érvelnek, hogy a képek sértik a női méltóságot, és már hivatalos panaszt is nyújtottak be az olasz hatóságoknál.

A fotós azzal reagált a művét ért kritikákra, hogy képmutatónak tartja a divatmagazinokat. “Rengeteg naptárban szexi nők vannak, fedetlen combokkal. Az én fotóim valóban másak, de nincs ezekben semmi ördögi, a szép, egészséges test egyik részét mutatom meg. A klasszikus divatfotókon a modellek magassarkúban támolyognak, vörös rúzzsal a szájukon, mindent megmutatnak magukból, kivéve a csábítás lényegét, a vénuszdombjukat... én levetkőztettem őket” – mondta az AFP-nek Oliviero Toscani. A képek a következő Rolling Stone magazinban is helyet kaptak.

A 69 éves fotós eddig is botrányt keltett már a Benetton-fotóival, egy AIDS-es férfi képével, délszláv háborúban elesett katona véres pólójával és a csontsovány, anorexiás modell fotójával a 2007-es milánói divathéten.