A szupermodellt tavaly fotózták a Vogue Italiába, az erről készült felvételt pedig átengedték pár vágónak: így lett egy eddig ismeretlen Los Angeles-i zenész, Evan Voytas klipjének főszereplője Kate Moss. A fotósorozat képein a modellt prostinak öltöztették, a sötét, érzéki hangulat a klip készítője szerint nagyon jól ment Voytas elektro-pop zenéjéhez.

Új klip régi fotózásból

megunhatatlan modell tavalyi Vogue fotózásából klip készült: a videóban és a fényképeken Moss szakadt prostiként pózolt, a modellt egy kocsi fényszóróival világították meg, erős sminkje, folyton felfelé húzogatott pöttyös szoknyája, koszos felsője, kivillanó bugyija és combfixe mind olcsó nő képét sugallják. A képeket Nick Knight készítette a tavaly decemberi Vogue Italia számára, a munkáról felvétel készült, ezt kapta most meg néhány tehetséges vágó, akik azt készítenek belőle, amit csak akarnak. A Showstudio.com kért fel néhány profit és amatőrt, hogy a fotózásról készült videóból saját stílusukban vágjanak össze kisfilmeket, klipeket, a projekt címe „Editing Kate” (Vágd meg Kate-et).

Az egyik versenyző, bizonyos James Harley, Evan Voytas „Tomorrow Night We’ll Go Anywhere” (Holnap este bárhová mehetünk) című számára vágta meg a fotózás anyagát, így lehetséges, hogy a fiatal elektro-pop zenész klipjében Kate Moss kelleti magát.

Kate Moss ellenállhatatlan volt

„Kevés akkora ikon van, mint Kate, és ellenállhatatlan volt a felkérés, hogy egy Nick Knight által fotózott anyagon dolgozzak. Sosem foglalkoztam divatanyaggal korábban, ez is közrejátszott abban, hogy nekiálltam” – mondta a showstudio.com-nak a vágó, Harley, aki egyébként klipekkel foglalkozik.

„Amint megláttam a felvételt, azonnal tudtam, hogy Evan Voytas zenéje kell hozzá – az ő világa ugyanannyira sötét és érzéki, biztos voltam benne, hogy a kettő együtt kivételes lesz. Nem változtattam a videó szerkezetén, nagyon egyszerűen vágtam, mert azt akartam, hogy a végeredmény olyan nyomasztó legyen, amilyen csak lehet. És azt is szerettem volna, ha a videó a zenei klip és a divatfilm elegye marad” – tette hozzá.

Az ócskának ható ruhák is luxustermékek voltak

Egyelőre csak Harley klipje kering a neten, de ha minden igaz, lesz még pár olyan videó, amiben a prostinak öltözött Moss-t láthatjuk. A fotósorozat egyébként a Vogue Italia tavaly decemberi számában jelent meg (az editorialt megnézheti itt vagy itt), a kocsinak és a fehérneműknek a legtöbb képen komoly szerepe volt, de talán az a kép a legfrivolabb, melynek készítését felhasználták a kliphez.

A Moss által viselt, összességében kihívó – kicsit ócskának ható – ruhák egyébként nem olcsó darabok, derül ki a Vogue-ból: a piszkos felső egy Dolce&Gabbana-top, alóla egy Jean Paul Gaultier-melltartó villan ki. A szoknya, amit a modell egy percre sem enged el, egy Moschino, a pöttyös platformcipő pedig Miu Miu.

Moss már gyakorlott a műfajban

A 37 éves Mossnak korábban sem okozott gondot a vetkőzés, az Agent Provocateur és az Yves Saint Laurent reklámjaiban is sokat mutatott magából, emellett a The White Stripes „I Just Don't Know What To Do with Myself” című számának felfuttatása érdekében sztiptízelt.