A Velvet munkatársai ahogy rábukkantak az itthon egy éve kapható női pisilőeszközre a neten, amivel bárhol, bármikor, állva(!) pisilhet a nő, azonnal ki akarták azt próbálni. Tesztünk következik, és még most felhívjuk a figyelmet, hogy lejjebb töményen, részletesen a pisilésről lesz szó.

Melyik csaj ne próbálta volna ki, milyen állva pisilni, ha máskor nem, gyerekként biztosan. Akadnak olyan felnőtt nők is, akik képesek állva ügyesen pisilni, mint ahogy vannak olyan pasik, akik ülve szeretnek otthon pisilni – de nem ez az általános. A nő mindig is guggolva, ülve pisilt, ami otthon és a munkahelyen oké, de hosszabb utazásokon, kiránduláson, fesztiválokon rendszerint külön program.

A tölcsér és annak használata

A tesztelésre kapott Shewee márkájú, pink színű tölcsér – kék, homok, fehér és zöld színben is kapható – széles szája pontosan passzol a szeméremdombra. Elsőre kicsit furcsán néz ki, hogy most ezt az ember lánya oda fogja tenni és bele fog pisilni, így először a zuhanyzóban tesztelte a kolléga. “Attól féltem, mindenemet összepisilem, combomat, lábamat, ezért inkább a zuhanyzóban próbáltam ki. Meglepődtem, mert a tölcsér tökéletesen vezette a pisimet, és nem ment félre semmi. Azt azért el tudom képzelni, hogy részegen kicsit bénázik ezzel az ember, de praktikusnak tűnik. Akár kezeslábas ruhában is könnyen megoldható a pisilés” – mondta a tesztalany.

A tölcsérhez tartozik egy zárható tasak, amibe használat után betehető a tölcsér, és így az egészet be lehet tenni egy praktikus, leginkább szemüvegtokra hasonlító pink színű tokba. “A készítők gondoltak arra, hogy a csajok bírják a praktikus, színes dolgokat, én szeretem, hogy passzol a pink színű tölcsér a tokhoz, nem ciki, ha látszik a táskában, ha a pénztárcámat keresem” – tette hozzá egy másik tesztalany.

A praktikus elszívó tasak tényleg elnyeli a szagot és a színt

Brit nő találta fel a '90-es években

A női pisilőeszközt egy angol nő, Samantha Fountain találta fel, aki évekig a városfejlesztésen dolgozott személyi titkárként. Mivel egyetemi diplomáját a nyilvános vécék szolgáltatásainak fejlesztéséből írta, így sokat gondolkodott azon, hogyan lehetne minél higiénikusabb vécét fejleszteni.

Eredeti ötlete egy öntisztuló vécé volt. E gondolkodás során arra jött rá, hogy egy praktikus eszközzel elkerülhető, hogy a nőknek a vécével kelljen érintkezniük – így alakította ki a speciális pisilőtölcsért. A feltalálónő 1999-ben meg is nyert az ötletével egy brit design-díjat.

Nem minden helyen lehet megválni a pisitől, hosszú buszutakon előfordulhat, hogy a széken ülve kell elvégezni a dolgot. Erre tökösebb utazók végszükség esetén használtak már műanyag flakont –  egyes országokban szinte szokás kidobni a húggyal teli szatyrot az ablakon. A végtermékkel járó kellemetlenségre is van már megoldás.

A női pisilőeszközt tökéletesen kiegészíti az úgynevezett elszívó tasak, ami a vizeletet zselés, szagtalan anyaggá alakítja át. “Azonnal elvette a színét, a szagát is, nagyon jó zselés lesz. Frissen még meleg, és ez kicsit gusztustalan. A szerkezet jól passzolt a testhez, hihető, hogy az  ember bárhol használhatja, ahol akarja. De azért nem árt, ha van egy ismerős és takar, miközben egy kis fehér szatyrot szorongat az ember” – mondta a tesztelő és hozzátette, a zacskó bár kicsinek tűnik, pont megfelelő. “Bőven elég volt a zacsi, én 100 ml-nyit pisiltem, és bár 800 ml-ig elég, én legalább négyszer bele tudok csinálni.” Az elszívó tasak különleges portartalma nemcsak a vizeletet alakítja át, hanem a hányást is, így nem csak a pisiléshez hasznos. A tasak 1.500 Ft-ba került és csak egyszerhasználatos, ez is, akárcsak a tölcsér és a tok, az interneten megrendelhető.

A teszthelyzet nyilván más, mint élesben, de az ember el tudja képzelni, hogy egy egzotikus 10 órás buszúton kényelmesebb tölcsérrel (kb. 2300 Ft) a zselés tasakba pisilni, és azt is, hogy a fesztiválokon megúszható a részegen guggolás és saját lábra pisilés, ahogy a hosszú sort sem kell kivárni a gyomorforgató toi-toi-okhoz. Egy biztos, papírzsebkendő és kézfertőtlenítő nem árt, ha van.