Már rég nem csak a New York-London-Milánó-Párizs négyszögről szól a divathétszezon. Amikor kifütyülték Demi Moore-t, befonták Paris Hiltont, pillanatragasztották a modelleket és álcsőrrel izgattak: ezek mind olyan helyek rendezvényein történtek, amik csak szeretnének divatfővárosok lenni. Egyetlen szaftos és kimerítő cikkben tálalunk most mindent, ami Hollandiától Pakisztánon keresztül Brazíliáig a világ divatheteiből ebben a szezonban eddig érdekes volt.

Sao Paulo - népszerűtlen celebek és vicces ruhák

Úgy tűnik, a legnépesebb brazil város minden eszközt bevet, hogy felkerüljön a nemzetközi divattérképre. Sao Paulo divathetén szinte hemzsegtek a celebek, az egyik bemutatón például Paris Hilton modellkedett jó szorosra font copffal, míg a másik azért csúszott három órát, mert Demi Moore és Ashton Kutcher nem ért oda előbb. Jól ki is fütyülték őket. Természetesen két hazai modell-bombázó is biztosított további publicitást Sao Paulónak, Gisele Bündchen és Alessandra Ambrosio.

Pedig az eseménysorozatnak nem is volt olyan nagy szüksége a megtámogatásra, hiszen maguk a bemutatott ruhák sem voltak éppen érdektelenek. A sok izgalmas show közül a Neon nevű céget választottuk ki, akik a humor és a hordhatóság határmezsgyéjén egyensúlyozva egészen jópofa ruhákat készítettek, pl. egy öntapizós és egy hatalmas napszemüveget formáló estélyit. Kattintson valamelyik fotóra, és nézze végig a képanyagot, garantáltan bőséges és végig izgalmas!

Barcelona - nagy hajak és keleti motívumok

Az előző szezonban is készítettünk egy összeállítást az egzotikus divathetekről, ezúttal azonban más városokat választottunk, hogy még érdekesebb legyen.

A katalán főváros február első napjaira igazított rendezvényéről például egy mongol tervező bemutatóját pécéztük ki, részben a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóját idéző hatalmas hajak miatt. De Tsolmandakh Munkhuu kollekciója már csak azért is érdekes, mert őshazájának egzotikus motívumait vegyíti a tipikusan spanyol, modernül tarka stílussal.

Róma - csizma és slicc

Milánót lekörözni valószínűleg soha nem fogja, de már tavaly nyáron is külön foglalkoztunk a római divathéttel a Tejben-vajban blogban. Galériánkban most is rengeteg képpel szolgálunk erről az eseménysorozatról, ahol a világ több sarkából Olaszországba érkezett tehetségek kreációit is bemutatták. Az összkép a Milánótól megszokottnál kevésbé elegáns, viszont cserébe az ottani furcsaságoknál valamivel egészségesebben szexi. Átlátszó tűsarkú csizmától csípőig felsliccelt ruháig minden volt, de ezúttal egyetlen rosszul lesült modellt sem szúrtunk ki, pedig a hölgyekből most is igen sok látszott.

Amszterdam - fétis és álcsőr

Amit Hollandiáról tudni vélünk, azt az amszterdami divathét felhozatala igencsak megerősíti. Van fotónk egyrészt egy fétisekkel operáló, ijesztően szexi fehérnemű-bemutatóról, amelynek hangulata nem is lehetne távolabb Róma pezsgő erotikájától. Teljesen másképpen izgalmasak továbbá például Bas Kosters kreációi is, aki egyik modelljét egy olyan műcsőrrel szerelte fel, amilyet a középkorban megszégyenítő büntetési eszközként használtak.

Koppenhága - szőrme és szőrme

Dánia fővárosában természetesen szintén tartanak divathetet, ebből a szokásos okok miatt a legnagyobb visszhangot egy szőrmecég, a Kopenhagen Fur bemutatója váltotta ki. A valódi szőrme kiegészítőkön (egy-egy galléron vagy kucsmán) másoknál is visszaköszön, de itt komplett szőrmekabátokat kínálgattak. Háborodjon fel, illetve álmélkodjon mindenki vérmérsékletének megfelelően.

 

Berlin - ragasztó és videó

Egy-egy rémálmunkban a mai napig visszaköszön a berlini Patrick Mohr előző szezonban tartott bemutatója a topless-szakállas-anorexiás nőkkel. A sokkoló fotók akkor az egész világsajtót bejárták, így mindenki nagy érdeklődéssel várta januárban, hogy most mivel fog Mohr előállni. A válasz valamivel kevésbé volt durva annál, amitől tartottunk: a poén ezúttal annyi volt, hogy a kifutón összeragasztott szájú modellek vonultak fel. Erről a bemutatóról a változatosság kedvéért fotók helyett videót mutatunk alább.

Iszlámábád - hagyomány és basanadrág

És ha volt már szó róla a Kockahas blogban, ne maradjon ki ebből az összeállításból sem Pakisztán divathete. Iszlámábádban valószínűleg egyelőre nem kell Mohr-féle taktikákat alkalmazni egy kis botránykeltés kedvéért, hiszen a Pakisztáni Iszlám Köztársaságban nyilván önmagában sokkolóan hat az, hogy testfestett férfiakat küldenek végig egy kifutón félmeztelenül, vagy hogy egy tervező a hagyományos népviseletet a nyugati trendekhez modernizálja.

A letakart hajú, fejdíszes hölgyek gyakran vonzóbbak annál, amit a világ többi divatbemutatója kínál, holott nem lóg ki vagy látszik át se a mellük, se a combjuk. Sőt, Iszlámábádban az itthon olyan nagy átéléssel gyűlölt, mélyülepű basanadrágnak is megvan a helye. Kíváncsian várjuk, fogunk-e még többet hallani Ázsia országainak divatjáról.